•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Rodfrugtsæsonen er over os – heldige os! Det betyder nemlig at vi kan trylle lækre rodfrugtlækkerier i lange baner. 🙂

Vidste du mon, at du kan få rodfrugter til at smage næsten lige så godt som slik eller som en lækker snack? Jep det passer – det er ikke lyv 😉

Hvis du bager rodfrugterne i ovnen med en god sennepsdressing med timian og honning, så vil I i familien kunne spise mindst 1 kilo – tro mig. Hasselback pastinakker med salt og krydderi -  ovnbagte og lækreHvis du oliebager rodfrugterne á lá hasselback, så vil I altså også kunne spise en MASSE. Opskriften får du her på bloggen i dag.

Halløj hvor hasselback pastinakker smager godt! Jeg havde lavet 2 pastinakker pr. mand og det var alt for lidt. Hasselback pastinakkerne  var en kæmpe succes 🙂Hasselback pastinakker med salt og krydderi -  ovnbagte og lækrePastinakker er søde og milde i smagen og jeg er sikker på, at alle vil kunne være med, selv de små børn på matriklen. De vil elske dem, tror jeg faktisk 🙂 Hasselback pastinakker med salt og krydderi -  ovnbagte og lækreDu får opskriften på hasselback pastinakkerne lige her og den er rigtig nem. Din indkøbsseddel bliver ikke lang 😉

Hasselback pastinakker med salt og barbecuekrydderi - SÅ lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 10 pastinakker
  • Olie
  • Salt
  • Barbecuekrydderi eller tørret timian

Sådan gør du

  • Skræl og halvér pastinakkerne
  • Lav snit i pastinak-halvdelene som på en hasselback-kartoffel
  • Pensl med rigeligt olie, drys med salt og barbecuekrydderi eller andet yndlingskrydderi (timian f.eks.?)
  • Læg pastinakkerne på en bageplade beklædt med bagepapir eller læg dem i et stegefad
  • Bag pastinakkerne min. 30 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft. Hold godt øje med dem. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
  • Smager skønt som tilbehør til alle retter
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Hasselback pastinakker med salt og krydderi -  ovnbagte og lækreHasselback pastinakker er SÅ nemme at lave og de smager virkelig lækkert. Vær rundhåndet med olien, så bliver de ekstra sprøde og lækre.

Pastinakker spiser vi helt sikkert alt for lidt af her i huset, i forhold til hvor lækre de smager. Hold godt øje i butikkerne eller ved grønthandleren og når du ser et pastinak-bjerg, så køb det 🙂Hasselback pastinakker med salt og krydderi -  ovnbagte og lækrePastinakkerne vil smage godt som tilbehør til alt. Vi spiste dem til kylling og flødekartofler med porrer og det var altså en rigtig lækker menu. Opskriften på de fedtfattige fløde-/porrekartoflerne får du en af de nærmeste dage, men du kan starte med at smugkigge her, hvis du slet ikke kan vente 😉
Hasselback pastinakker med salt og krydderi -  ovnbagte og lækrePastinakkerne kan spises som snack, måske som en forrets-haps med en klat aioli til? De vil smage godt som tilbehør til alle retter. Fisk, fjerkræ, svine- og oksekød.

Hold du godt øje på pastinak-fronten den næste tid og start hamstringen 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •