•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pastinak i ovn. I dag får du opskriften på lækre sprøde hasselback pastinakker, tilberedt som hasselback kartofler bare med rodfrugter i stedet for.Pastinak i ovn - opskrift på bagte pastinakker

Rodfrugtsæsonen er over os – heldige os! Det betyder nemlig at vi kan trylle lækre rodfrugter i lange baner. 🙂

Vidste du mon, at du kan få rodfrugter som f.eks. pastinak til at smage næsten lige så godt som slik eller ihvertfald som en lækker snack?

Pastinak i ovn - opskrift på bagte pastinakkerJep det passer – det er ikke lyv 😉

Hvis du bager rodfrugterne i ovnen med en god sennepsdressing med timian og honning, så vil I i familien kunne spise mindst 1 kilo – tro mig.

Bagte rodfrugter i ovn med honning & sennep
Ovnbagte rodfrugter smager skønt og er meget nemme at lave
Se opskriften her

Pastinak i ovn - opskrift på bagte pastinakkerI dag har jeg prøvet at tilberede pastinakkerne efter hasselback metoden, altså hvor man skærer riller i rodfrugterne og pensler med olie og drysser med salt.

Helt lige som den måde man tilbereder hasselback kartofler på.

Bagte rodfrugter i ovn med honning & sennep
Ovnbagte rodfrugter smager skønt og er meget nemme at lave
Se opskriften her
Hvis du oliebager rodfrugterne á lá hasselback, så vil I altså også kunne spise en MASSE. Tro mig

Opskriften på pastinak i ovn a la hasselback får du her på bloggen i dag.

Pastinak kan du sagtens udskifte med andre rodfrugter f.eks. rødbeder, selleri, gulerødder, kartofler eller hvad du nu ellers foretrækker.

Pastinak i ovn - opskrift på bagte pastinakker

Halløj hvor hasselback pastinakker i ovn smager godt!

Jeg havde lavet 2 pastinakker pr. mand og det var alt for lidt. Hasselback pastinakkerne var en kæmpe succes 🙂

Pastinakker er søde og milde i smagen og jeg er sikker på, at alle vil kunne være med, selv de små børn på matriklen.

Du får opskriften på hasselback pastinakkerne lige her og den er rigtig nem. Din indkøbsseddel bliver ikke lang 😉Pastinak i ovn - opskrift på bagte pastinakker

Pastinak i ovn – bagte pastinakker opskrift

Pastinak i ovn - opskrift på bagte pastinakker
Hasselback pastinakker med salt - SÅ lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 8 pastinakker andre rodfrugter kan bruges. Beregn ca. 2 pr mand
  • Olie
  • Salt
  • evt. timian

Sådan gør du

  • Skræl og halvér pastinakkerne. Er skrællen fin, kan du nøjes med bare at skrubbe dem
    Pastinak i ovn - opskrift på bagte pastinakker
  • Lav snit i pastinak-halvdelene som på en hasselback-kartoffel, uden at skære helt igennem.
  • Pensl med rigeligt olie, drys med salt og evt. timian
    Pastinak i ovn - opskrift på bagte pastinakker
  • Læg pastinakkerne på en bageplade beklædt med bagepapir eller læg dem i et stegefad
  • Bag pastinakkerne min. 30 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft. Hold godt øje med dem. De er færdige, når de er møre og gyldne/sprøde. Pastinakkerne kan også tilberedes i airfryer (her kan du nøjes med den halve tilberedningstid)
  • Smager skønt som tilbehør til alle retter eller i stedet for f.eks. kartofler
    Pastinak i ovn - opskrift på bagte pastinakker

Noter

Pastinak kan erstattes med andre rodfrugter: rødbeder, gulerødder, selleri, kartofler?
Størrelsen kan variere meget. Beregn ca. 1-2 pr. mand afhængigt af størrelse
Hasselback pastinak kan også tilberedes i airfryer - beregn ca. den halve tilberdningstid
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre hasselback pastinak – ovnbagte pastinakker smager bare SÅ godt!

Pastinak i ovn - opskrift på bagte pastinakker

Hasselback pastinakker er SÅ nemme at lave og de smager virkelig lækkert. Vær rundhåndet med olien, så bliver de ekstra sprøde og lækre.

Jeg dryssede bare med salt, men du kan også krydre med f.eks. timian? Det smager også godt på de ovnbagte pastinakker.

Pastinakker spiser vi helt sikkert alt for lidt af her i huset, i forhold til hvor lækre de smager.

Hold godt øje i butikkerne eller ved grønthandleren og når du ser et pastinak-bjerg, så slå til 🙂Hasselback pastinakker med salt og krydderi - ovnbagte og lækrePastinakkerne vil smage godt som tilbehør til alt.

Vi spiste dem til kylling og flødekartofler med porrer og det var altså en rigtig lækker menu.

Flødekartofler med porrer og ost - opskrift
Cremede flødekartofler med porrer og ost tilberedt i stegeso
Se opskriften her
Flødekartofler med porrer og ost - opskrift

Pastinak i ovn - opskrift på bagte pastinakker
Pastinakkerne kan spises som snack, måske som en forrets-haps med lidt aioli til?

Aioli nem opskrift på hjemmelavet mayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Se opskriften her
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli

De vil smage godt som tilbehør til alle retter. Fisk, fjerkræ, svine- og oksekød.

Prøv også at tilberede pastinakkerne som fritter – tjek f.eks. opskriften ud her:

Pastinak rodfrugt pommes frites i ovn
Rodfrugt pommes frites lavet af pastinak
Se opskriften her
Pastinak i ovn rodfrugt pommes frites opskrift

Hold du godt øje på pastinak-fronten den næste tid og start hamstringen 🙂Pastinak i ovn - opskrift på bagte pastinakker


  •  
  •  
  •  
  •  
  •