Brombær pandekager med råsyltede brombær
Lækre dessertpandekager med brombær - serveret med flødeskum og råsyltede brombær
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid20 minutter min
Samlet tid25 minutter min
Ret: Brombær pandekager med råsyltede brombær
Servings: 24 stk
Råsyltede brombær - hele bær kan også bruges.
- 100 gram brombær
- 1 spsk sukker smag til. Du kan også bruge honning
- 1 tsk vaniljesukker
Brombær pandekager:
- 2 æg
- 3 dl tykmælk/ kærnemælk eller mælk jeg brugte tykmælk
- 2 spsk sukker eller honning. Mængden du skal bruge afhænger af hvor søde/sure dine bær er
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 250-275 gram hvedemel Erstat evt. 50 gram med f.eks. havregryn
- 1 tsk bagepulver
- ¼ tsk natron bruges kun, hvis du bruger surmælksprodukt
- 2½ dl brombær kan udelades eller erstattes med andre bær
Råsyltede brombær:
Bland brombær med sukker og vanilje og mos bærrene med en gaffel.
Smag til. Hvis brombærrene er meget søde, så hold igen med sukkeret. Stil de råsyltede brombær på køl, til de skal bruges
Brombær pandekager:
Bland æg med tykmælk/mælk. Tilsæt sukker, vaniljesukker. Bland bagepulver og natron med lidt af hvedemelet og tilsæt. Gem lidt hvedemelet. Pisk dejen, til den er klumpefri
Tilsæt brombærrene. Enten hele bær eller råsyltede.
Blend til dejen er klumpefri. Dejen bliver fint lilla. Føles pandekagedejen for tynd, så tilsæt lidt ekstra mel
Smelt smør på en pande og læg nu dej til 4 små pandekager på stegepanden. Du skal bruge ca. 2-3 spsk dej pr. pandekage. Du kan også lave 1 stor tyndere pandekage
Læg pandekagerne på en tallerken tildækket med stanniol. Mængden du får afhænger af hvor store dine pandekager er
Servér brombær pandekagerne med råsyltede brombær og flødeskum eller vaniljeis
Kan laves uden brombær eller med brombær ved siden af. Andre bær kan bruges, f.eks. rabarber, blåbær eller jordbær
50 gram mel kan erstattes med grovere mel eller havregryn
Kan fryses, men er også lækre kolde med smør/sukker på.