Rids stegens fedtlag i tern, uden at skære ned i kødet. Skær evt. lommer i siden af kødet og prop hvidløgsfed ind i stegen. Krydr stegen godt på alle sider med peber og salt
Skræl løgene og skær dem i halve. Put dem i bunden af dit stegefad og placér gerne en rist ovenpå. Hæld vandet ved og læg stegen på risten. Løg kan udelades og du behøver ikke stege stegen på en rist.
Steg stegen ca. 10-15 min. v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) og sænk herefter temperaturen til 150 gr. varmluft (175 grader alm. ovn) i 35-40 min. afhængigt af stegens størrelse. Kernetemperatur 58-60 grader giver en rosa steg.
Lad stegen hvile utildækket imens du laver sovsen. Si stegeskyen og supplér gerne med fløde. Jævn saucen, tilsæt kulør og smag den til med salt/peber og evt. med tyttebær. Imens du laver sovsen, kan du lade løgene videre i stegefadet.
Skær culottestegen ud, først fra spidsen. Vend herefter stegen og skær på tværs af fibrene.
Lav gerne ovnstegte kartofler imens stegen alligevel er i ovnen. Bønner smager godt til oksesteg