Culottesteg med hvidløg og bagte løg – langtidsstegt 1 time

  • Culottesteg med hvidløg og bagte løg
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Culottesteg med hvidløg og bagte løgDet er weekend og måske der skal en lækker culottesteg på menuen hjemme hos dig?

Her lige et par tips til hvordan du steger en velsmagende og mør culottesteg og får tryllet en lækker stegesky-sauce også. Stegen er nem at lave og du behøver egentlig bare et stegefad og en rist. Culottesteg med hvidløg og bagte løgOpskriften kan sagtens bruges til en cuvettesteg også.

Du får opskriften på den lækre steg lige her:

Culottesteg med hvidløg og bagte løg
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Gæster og festlige retter
Kategori: Dagens ret
Portioner: 4 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 culottesteg/eller cuvettesteg á 1 kg
  • 7-8 blandede løg/rødløg
  • 1 helt hvidløg i fed
  • 3 dl vand
  • Sallt/peber

Sådan gør du

  • Rids gerne stegen. Skær lommer i kødet og prop hvidløgsfed ind i stegen. Krydr stegen godt med peber og groft salt.
  • Skræl løgene og skær dem i halve. Put dem i bunden af dit stegefad og placér risten ovenpå.
  • Hæld vandet ved.
  • Sæt fadet i ovnen 10 minutter v. 175 grader varmluft og sænk herefter temperaturen til 100 grader varmluft i 60 minutter, eller til stegen har en kernetemperatur på 58-60 grader. (brug stegetermometer)
  • Obs: Stegetiden kan variere efter stegens størrelsen og ovnens varmeevne.
  • Du kan også skrue temperaturen op til 150 grader varmluft (i ca. 25-30 minutter), hvis du ikke har tid til en langtidsstegning.
  • Lad stegen hvile, når temperaturen på 58-60 grader er nået
  • Si stegeskyen og jævn saucen. Smag saucen til og tilsæt gerne en sjat fløde. Imens steger løgene videre i stegefadet.
  • Skær culottestegen ud, først fra spidsen. Vend herefter stegen og skær på tværs af fibrene.
  • Servér straks.
  • Lav gerne ovnstegte kartofler imens stegen alligevel er i ovnen

En mør og lækker steg, skønne ovnbagte løg og en velsmagende stegesky-sauce. De mange hvidløgsfed i stegen giver en skøn smag og man er heldig, når man får en skive steg med et bagt hvidløgsfed i. Uhm 🙂

Rids gerne stegen, hvis der er et stort fedtlag på. 
Culottesteg med hvidløg og bagte løg
Det er oplagt at lave ovnkartofler, i en eller anden form, nu ovnen alligevel er i gang.

Hvad med små bagte kartoffelrosetter  måske? Eller hvad med de sprøde rasp-pommes-frites med krydderi?Culottesteg med hvidløg og bagte løgJeg har igennem tiderne fået en del “påtaler” for at udskære mine oksestege forkert og jeg skal være den første til at indrømme, at jeg indimellem synes det er svært at få dem skåret rigtigt på tværs af fibrene. Jeg tør næsten ikke vise dig et billede her, består jeg mon denne gang? 😉

Stegen var mør og lækker, og det er de fleste af mine stege nu, også selvom jeg har floppet med skæreretningen engang imellem. Jeg øver mig stadig. 🙂

Culottesteg med hvidløg og bagte løgMåske du synes et helt hvidløg lyder af meget? Du behøver ikke frygte, at du får en styg hvidløgsånde. Når hvidløg serveres som bagte hvidløg, fordamper det meste af den krasse lugt. Culottesteg med hvidløg og bagte løgHvorfor langtidsstege en culotte/cuvette?

Jeg synes at stegen bliver mere mør og lækker. Tricket ved at tilsætte lidt vand til stegefadet er også at vandet afgiver damp, og det har stegen godt af synes jeg. Stegen “svømmer ikke rundt” i vandet, hvis den bliver tilberedt på en stegerist.

Hemmeligheden bag en god oksesteg er: stegetemperatur, tilberedningstid, hviletid og rigeligt krydderi, hvis man spørger mig.

Jeg går efter en kernetemperatur på 58 grader. Vær obs. på, at temperaturen ofte stiger et par grader under hviletiden. Brug altid stegetermometer, når du steger oksesteg. Løb ingen risiko 🙂

Måske du har fået lyst til en lækker culottesteg i weekenden? 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer