Langtidsstegt culottesteg , flødesauce og bønner i svøb

  • Langtidsstegt culottesteg, flødesauce og bønner i svøb

Langtidsstegt culottesteg, flødesauce og bønner i svøbDet blev søndag. Skummelt vejr. November, november, november. Kuling, regn og blæst og en søndagsvagt.

Lad mig sige det med det samme. Min krop, sjæl og bevidsthed er ikke bygget til søndagsarbejde, uanset hvor meget jeg ellers elsker mit job. Det er naturstridigt for mig at arbejde om søndagen. Søndagen er hellig – for mig og sikkert også for dig?

NÅ men med søde lånere og i det allerbedste selskab med gode kolleger gik dagen alligevel. Vi spiste to gange kollegakage til kaffen, bl.a. pæretærten med marcipan og nougat fra i går. Jeg kan ALTID få afsat kage på mit arbejde. Fin deal, når min familie nu ikke er de store kagespisere 🙂

Derhjemme simrede en culotte og det var en rar tanke jeg lunede mig ved mange gange kan du tro 🙂DSC_0888

Hvordan kan man langtidssimre en culottesteg?

Bliver den så ikke alt for gennemstegt? Jo det gør den, men den bliver supermør! Kunsten er at finde den rette lave temperatur, så stegen ikke steger tør. Man skal også huske at tilsætte væde undervejs.

Det lykkedes for mig!  60 grader varmluft. Det blev den lækreste steg og den LÆKRESTE flødesauce. Tøv ikke med at sætte en steg i ovnen i 100 år, du vil ikke fortryde det. Fedt at maden, næsten, laver sig selv og ovenikøbet bliver superlækker!

Jeg skyndte mig at gøre stegen klar før jeg kørte. Salt/peber og tørret hvidløg drysset på, løg i bunden af fadet, lidt vand ved. Voila!

….og sikke en servering jeg kom hjem til. 🙂

Langtidsstegt culottesteg, flødesauce og bønner i svøb

Her kommer opskriften:

Langtidsstegt culottesteg, flødesauce og bønner i svøb
En skøn menu med langtidsstegt oksesteg, flødesauce og bønner i svøb
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 timer
Samlet tid: 5 timer 20 minutter
Ret: Langtidsstegt culottesteg , flødesauce og bønner i svøb
Kategori: gæster og festlige retter
Keyword: bønner i baconsvøb, culottesteg, oliestegte kartofler
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Langtidsstegt culottesteg:

  • 1 Culottesteg á ca. 1-1½ kg + salt/peber
  • 1 liter vand
  • 3-4 3-4 friskpressede fed ell. tørret hvidløg
  • 6 blandede løg/rødløg i både

Oliestegte kartofler: 2 kg små kartofler + olie + groft salt

    Flødesauce: Stegesky, 2½ dl. fløde, salt/peber, kulør, jævnes med maizena og smages til med tyttebær

      Bønner i svøb: 1 pose bønner åa ca. 8-1000 gram + 1 pk. bacon

        Sådan gør du

        • Rids stegen krydr den med salt og peber på begge sider og gnid stegen med hvidløg eller drys tørret hvidløg på toppen. Du kan også skære små lommer i culottestegen og proppe hvidløgsfed heri.
          Langtidsstegt culottesteg
        • Skær 6 løg i både i læg dem ved stegen i et stegefad, gerne af støbejern.
        • Læg stegen på en stegerist. Sæt fadet i ovnen på 60 grader varmluft (svarer til 85 grader alm. ovn). Hæld vand ved, til ca. midt på stegen. Supplér med resten af vandet undervejs.
        • Lad stegen stege 5-6 timer.
          Langtidsstegt culottesteg
        • Sæt stegetermometret i. Når temperaturen nærmer sig 65-70 grader holder du øje. Stegen skal ud og hvile når den har nået denne temperatur.
        • Når stegen har fået nok, så tag den ud og si stegeskyen fra. Lad stegen hvile imens du laver de oliestegte kartofler.
        • Vask kartoflerne og vend dem med salt og olie. Steg dem v. 200 grader i 30 minutter. Sæt fadet med løgene i ovnen igen. Løgene bliver bedst hvis de bliver helt sprødstegte.
        • Bønner i baconsvøb: Omvikl en håndfuld bønner med en skive bacon. Steg bønnerne 15 minutter i ovnen sammen med kartoflerne.
          Bønner i baconsvøb
        • Sæt stegen ind i ovnen sammen med kartoflerne det sidste kvarter, så den kan blive sprød og lækker.
        • Flødesauce: Jævn stegeskyen, smag til med tyttebær, salt og peber og fløde. Tilsæt kulør.
          Langtidsstegt culottesteg, flødesauce og bønner i svøb
        • Skær tynde skiver af oksestegen på tværs af fibrene. Den smager fantastisk og er supermør! 
          Langtidsstegt culottesteg, flødesauce og bønner i svøb

        Langtidsstegt culottesteg, flødesauce og bønner i svøbDe bagte løg smager bedst, hvis de bliver helt sprødstegte, så smager de næsten som ristede løg. Løgene giver også rigtig god smag til stegeskyen, som skal bruges til flødesaucen.

        De grønne bønner i baconsvøb, passer perfekt til oksesteg. Det må være det nemmeste grønne tilbehør og det lækreste er det også 🙂DSC_0902Hvorfor så langtidsstege en oksesteg?

         

        Kødet bliver supermørt og lækkert. Kødet bevarer saft og kraft og tørsteger slet ikke. Den smager fantastisk! Kan du bedst lide en rød, men mør oksesteg, skulle du prøve en intervalstegt oksesteg. DEN bliver også superlækker!DSC_0906

        Så er der serveret. Den lækreste møre culottesteg, den lækreste flødesauce, de sprødeste kartofler og bønner i svøb der jo ALTID er en gudespise.

        Langtidsstegt culottesteg, flødesauce og bønner i svøb

        Her kan du se hele processen i billeder:

        Altså jeg ved, at når  min søn siger tak for mad MANGE gange og kommer en time efter aftensmaden og siger “Det var godt nok noget lækkert mad, mor”, så sidder maden lige i skabet. Undervejs var der lovprisninger fra familien til både sauce, kød, bønner og kartofler.

        En sand familiefavorit og en superlækker søndagsmiddag – en helt overdådig én af slagsen, når man tænker på at moren har passet sit søndagsarbejde det meste af dagen!

        Altså jeg er vild med langtidssimren og stegte oksestege, er du også?

        Prøv det af – jeg hører jo gerne om dine erfaringer 🙂

        Langtidsstegt culottesteg, flødesauce og bønner i svøb

        15
        Skriv en kommentar

        6 Kommentar tråde
        9 Tråd svar
        0 Følgere
         
        Mest reagerede kommentar
        Hotteste kommentar tråd
        8 Kommentar forfattere
          Tilmeld mig notifikationer  
        Nyeste Ældste Flest stemmer
        Underret mig om
        Erik

        Jeg sætter min ovn til 57grader (over under varme – ikke varmluft) og lader culotten være i ovnen i et døgn. Selv lyset i ovnen bliver slukket automatisk, så den kan styre temperaturen præcis. Jeg har checket, ovnen er præcis 57 grader. Kødet bliver helt utroligt flot lyserødt, meget saftigt og ikke mindst mørt.

        Jørn

        God opskrift, du har lagt op. Langtidsstegning er godt, især fordi man kan holde kødets temperatur lige under det niveau, hvor det bliver gråt og gennemstegt. Dog må jeg sige, at der er noget i vejen med din ovn, hvis du mener at 60 gr. varmluft svarer til 85 gr. – ovnen får (forhåbentlig) den temperatur, den bliver indstillet på, men varmluft sørger for at cirkulere luften, så varmen fordeles bedre. I traditionel ovn står luften stille, og er derfor varmest i toppen, og koldest forneden. Du bør ikke kunne opnå 65 grader inde i kødet, hvis ovnen er indstillet… Læs mere »

        Solveig Madsen

        En lækker steg blev det, men efter 5 timer ved 60 gr i vatmluftsovn var temperaturen i stegen kun 52 gr, så jeg satte ovnens temp op til 90 gr. Så vi fik aftensmad og den var dejlig mør.

        Martin Larsen

        Hej Gitte
        Bruner du slet ikke stegen først, inden den ryger i ovnen?☺
        Mvh Martin

        Thomas Hauge

        hvordan kan stegen komme op på 70c når ovnen kun er sat til 60c ?
        M.v.h Thomas

        tina nymann

        Hvor ser det bare lækkert ud:-)
        Skal skaffe mere tid til madlavning, men det er jo et spørgsmål om prioritering;-)

        Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer