Langtidsstegt culottesteg – en lækker langtidsstegt culotte oksesteg med tilbehør og sovs. Ja uhm sådan en lækker menu skal du høre om i dag.

Langtidsstegt culottesteg med tilbehør & sovs

En skøn oksesteg venter der dig opskriften på her.

Denne culottesteg langtidsstegte jeg og det giver ekstra mørt og saftigt oksekød. Tilbehøret kan du lave imens stegen hviler. Smart!Culottesteg langtidsstegt med tilbehør & sovs

Hvor langtidsstege en culottesteg og hvordan gør man?

Bliver den så ikke alt for gennemstegt? Jo det gør den, men den bliver supermør!

Kunsten er at finde den rette lave temperatur, så stegen ikke steger tør. Man skal også huske at tilsætte væde undervejs.

Det lykkedes for mig!  60 grader varmluft. Det blev den lækreste steg og den LÆKRESTE flødesovs.

Tøv ikke med at sætte en steg i ovnen i 100 år, du vil ikke fortryde det. Fedt at maden, næsten, laver sig selv og ovenikøbet bliver superlækker!

Culottesteg langtidsstegt med tilbehør & sovs

Her kommer opskriften. Den er nem:

Langtidsstegt culottesteg med flødesovs & bønner i baconsvøb – få opskrift her

Grønne bønner med bacon - lækkert tilbehør
En skøn menu med langtidsstegt oksesteg, flødesauce og bønner i svøb
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 timer
Samlet tid: 5 timer 20 minutter
Ret: Langtidsstegt culottesteg , flødesauce og bønner i svøb
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

Langtidsstegt culottesteg:

  • 1 Culottesteg á ca. 1-1½ kg + salt/peber stegetiden afhænger af stegens størrelse
  • 1 liter vand
  • 3-4 3-4 friskpressede fed ell. tørret hvidløg kan udelades
  • 6 blandede løg/rødløg i både kan udelades

Oliestegte kartofler:

  • kg kartofler skåret i små tern, så bliver de hurtigere færdige
  • ¼ dl olie
  • ½-1 tsk groft salt

Flødesauce:

  • Stegesky fra stegen
  • dl fløde
  • kulør
  • salt/peber
  • Jævning
  • evt. tyttebærsyltetøj

Bønner i svøb:

  • 1 kg grønne bønner frosne eller friske
  • 1-2 pakker bacon i skiver

Sådan gør du

Langtidsstegt culotte:

  • Rids stegen krydr den med salt og peber på begge sider og gnid stegen med hvidløg eller drys tørret hvidløg på toppen. Du kan også skære små lommer i culottestegen og stikke hvidløgsfed heri. Læg evt. løg i både i læg ved.
    Langtidsstegt culottesteg
  • Læg stegen på en stegerist. Sæt fadet i ovnen på 65 grader varmluft (90 gr. alm. ovn). Hæld vand ved og supplér evt. med vand undervejs. Lad stegen stege 5-6 timer eller til kernetemperatur på 60 grader. Afhænger af stegens størrelse.
    Culottesteg langtidsstegt med tilbehør & sovs

Flødesovs med tyttebær:

  • Lad stegen hvile tildækket med staniol imens du laver bønner, sovs og kartofler. Sæt kartoflerne ind v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
  • Si stegeskyen. Jævn saucen og smag evt. til med tyttebær, salt og peber og fløde. Tilsæt kulør.
    Langtidsstegt culottesteg, flødesauce og bønner i svøb

Bønner i baconsvøb:

  • Omvikl en håndfuld bønner med en skive bacon. Steg bønnerne 15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til baconskiverne er sprøde
    Grønne bønner med bacon - lækkert tilbehør
  • Skær tynde skiver af oksestegen på tværs af fibrene. Den smager fantastisk og er supermør. Serveres med ristede kartofler, grønne bønner og flødesovs
    Culottesteg langtidsstegt med tilbehør & sovs

Noter

Du kan forbrune stegen først. Stegetiden afhænger af stegens størrelse
Kan tilberedes ved højere temperatur. Bare gå efter samme kernetemperatur
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En lækker mør oksesteg med en skøn flødesovs og tilbehør – langtidsstegt culotte smager bare godt

Culottesteg langtidsstegt med tilbehør & sovsDe bagte løg smager bedst, hvis de bliver helt sprødstegte, så smager de næsten som ristede løg.

Løgene giver også rigtig god smag til stegeskyen, som skal bruges til flødesovsen.

De grønne bønner i baconsvøb, passer perfekt til oksesteg. Det må være det nemmeste grønne tilbehør og det lækreste er det også 🙂Grønne bønner i svøb

Hvorfor så langtidsstege en oksesteg?

Kødet bliver supermørt og lækkert. Kødet bevarer saft og kraft og tørsteger slet ikke. Den smager fantastisk!

Kan du bedst lide en rød, men mør oksesteg, skulle du prøve en intervalstegt oksesteg. DEN bliver også superlækker!Culottesteg langtidsstegt med tilbehør & sovsSå er der serveret. Den lækreste møre culottesteg, den lækreste flødesauce, de sprødeste kartofler og bønner i svøb der jo ALTID er en gudespise.Culottesteg langtidsstegt med tilbehør & sovs

Sådan laver du langtidsstegt culottesteg med flødesovs og grønne bønner i baconsvøb.

Her kan du se hele processen i billeder:

Når min søn siger tak for mad MANGE gange og kommer en time efter aftensmaden og siger:

“Det var godt nok noget lækkert mad, mor”. Så ved jeg bare, at maden var virkelig vellykket og sidder lige i skabet.

Undervejs var der lovprisninger fra familien til både sovs, kød, bønner og kartofler.

En sand familiefavorit og en superlækker søndagsmiddag. En helt overdådig én af slagsen, når man tænker på at moren har passet sit søndagsarbejde det meste af dagen!?

Altså jeg er vild med simremad og langtidsstegte oksestege, er du også?

Prøv det af – jeg hører jo gerne om dine erfaringer 🙂Langtidsstegt culottesteg, flødesauce og bønner i svøb


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.