Syltede rødbeder - nem gammeldags opskrift
Nem opskrift på hjemmesyltede rødbeder
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid10 minutter min
Samlet tid20 minutter min
Ret: Syltede rødbeder - nem gammeldags opskrift
Servings: 2 glas
- 1 kg rødbeder ca. vaskede, skrællede og skåret i skiver
- 4 dl lagereddike
- 4 dl sukker
- ½-1 tsk salt
- evt. Atamon
Vask og skræl rødbederne. Du kan også bare skrubbe rødbederne og koge dem med skræl. Koger du dem hele, skal kogetiden forlænges.
Skær rødbederne i skiver og damp/kog dem møre. under låg i ca. 10 min. med salt. De skal stadig gerne have lidt "bid". Rødbederne behøver ikke være dækket helt med vand. Skold imens 2 store sylteglas, gerne med Atamon i vandet.
Fordel rødbederne i glassene og skyl gryden. Hæld eddiken i gryden sammen med sukker. Kog lagen op, til sukkeret er helt smeltet. Hæld straks eddikelagen over rødbederne og sæt låg på glasset. Tilsæt evt. Atamon til lagen. Afkøl.
Kan også koges hele med skræl, og efter kogningen kan skrællen gnides af, rødbederne skæres i skiver og overhældes med eddikelage.
Rødbedeskiverne kan også "koges" i mikroovn. Fordelen er her, at du kun skal bruge lidt vand og at mest mulige vitaminer/smag bevares.
Rødbederne kan holde sig flere uger uden Atamon. Skal de holde sig længere tid, så tilsæt gerne Atamon til eddikelagen, efter anvisninger på flasken.
Du kan tilsætte div. krydderier til syltelagen:
Kardemomme, kanel, stjerneanis, peberrod, stødt nellike, ingefær, timian.