Vinaigrette - opskrift på olie eddike dressing
Nem olie eddike dressing - vinaigrette til salat og kartoffelsalat
Forb. tid5 minutter min
Samlet tid5 minutter min
Ret: Vinaigrette - opskrift på olie eddike dressing
Servings: 4 pers.
- 3-4 spsk olie gerne extra jomfru olivenkerne ellers brug bare den du har f.eks. raps- eller solsikkeolie
- 2 spsk hvidvinseddike kan erstattes med citronsaft eller æblecidereddike
- 1 tsk dijonsennep el. sød fransk sennep. Ravigottesauce kan også bruges. Sennep kan udelades
- 1 tsk akaciehonning eller anden honning. Sukker kan også bruges
- salt/peber - friskkværnet gerne hvidløgspeber
- evt. 1 fed friskpresset hvidløg
Find ingredienserne til marinaden
Bland alle ingredienserne
Bland olie eddike dressingen i salaten eller lad dine gæster dryppe den på selv, så kan de selv bestemme mængden
Vinaigrette eller olie eddike dressing kan bruges i salater, kartoffelsalater og pastasalater.
Bruger du en stor salatmængde, skal du måske fordoble mængden
Vinaigretten kan holde sig 2-3 dage i køleskab, hvis du opbevarer den i en tætsluttende beholder
Sennep kan udelades eller erstattes med Ravigottesauce