Go Back Email Link
+ servings
Vinaigrette opskrift - olie eddike dressing
Udskriv
4 fra 3 stemmer

Vinaigrette - opskrift på olie eddike dressing

Nem olie eddike dressing - vinaigrette til salat og kartoffelsalat
Forb. tid5 minutter
Samlet tid5 minutter
Ret: Vinaigrette - opskrift på olie eddike dressing
Servings: 4 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3-4 spsk olie gerne extra jomfru olivenkerne ellers brug bare den du har f.eks. raps- eller solsikkeolie
  • 2 spsk hvidvinseddike kan erstattes med citronsaft eller æblecidereddike
  • 1 tsk dijonsennep el. sød fransk sennep. Ravigottesauce kan også bruges. Sennep kan udelades
  • 1 tsk akaciehonning eller anden honning. Sukker kan også bruges
  • salt/peber - friskkværnet gerne hvidløgspeber
  • evt. 1 fed friskpresset hvidløg

Sådan gør du

  • Find ingredienserne til marinaden
    Vinaigrette - opskrift på olie eddike dressing
  • Bland alle ingredienserne
    Vinaigrette - opskrift på olie eddike dressing
  • Bland olie eddike dressingen i salaten eller lad dine gæster dryppe den på selv, så kan de selv bestemme mængden

Noter

Vinaigrette eller olie eddike dressing kan bruges i salater, kartoffelsalater og pastasalater.
Bruger du en stor salatmængde, skal du måske fordoble mængden
Vinaigretten kan holde sig 2-3 dage i køleskab, hvis du opbevarer den i en tætsluttende beholder
Sennep kan udelades eller erstattes med Ravigottesauce