•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Solen har skinnet idag og det har været sommer!

Aftensmaden blev en by-sandwich nydt i en solstribe i bycentrum. Ferieagtigt. Fri for kødgryder, opvask og pligter. Eksamenslæseren har overstået og overlevet sin sidste eksamen. Det skulle da fejres!

Det var en slem omgang. Fysik. Emnet var syrer og baser. Hun er lettet og især lettet over ikke at have sprunget nogen i luften. Det er moren også rimeligt lettet over 🙂

En pludselig sommerdag giver glæde. Lyst til havearbejde. Har ventet månedsvis på at denne lyst skulle indfinde sig. Konstaterer nu blot glædeligt at ukrudt er langt lettere at hive op når det er over 30 cm. højt. 🙂

Sommer er bare arme, lavere stressniveau, glade nabosnakke. Sommer er også nye kartofler og friske grønne krydderurter. Denne friske, grønne kartoffelsalat spiste vi forleden og du kan godt begynde dig at glæde dig til det bliver din tur. Den er skøn!Frisk grøn kartoffelsalat med krydderurter, forårsløg og olieeddikedressingJeg havde en kæmpe potte basilikum, som jeg brugte i kartoffelsalaten, men du vil kunne bruge andre krydderurter, helt efter eget valg.  Jeg brugte også rødløg og forårsløg og det klædte kartoffelsalaten rigtigt godt.

Jeg vil tro, at du sagtens kan bruge andre grøntsager? Peberfrugt i tern eller grønne asparges i små stykker? måske også?Opskriften på den grønne kartoffelsalat med olie eddike dressing får du lige her:

Kartoffelsalat med olie eddike dressing opskrift

Kartoffelsalat med olie eddike dressing opskrift
Grøn kartoffelsalat med krydderurter, forårsløg og olie eddike dressing 
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Kartoffelsalat med olie eddike dressing opskrift
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: forårsløg, grøn kartoffelsalat, kartofler, rødløg
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg kartofler vaskede
  • 1 lille rødløg i tern
  • 4-5 forårsløg i tynde skiver
  • 1 potte basilikum eller andre krydderurter

Olie eddike dressing:

  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 tsk dijonsennep
  • 4-5 spsk olivenolie jomfru olivenolie eller raps- solsikkeolie
  • salt/hvidløgspeber

Sådan gør du

  • Skyl/vask kartoflerne og kog dem, gerne med skræl. Lad dem damptørre og køle helt af.
  • Snit rødløg og forårsløg og skær i tern/skiver. Skyl basilikum og skær det i mindre stykker
  • Rør olie/eddikedressingen. Vend kartofler med grøntsager og marinade. Stil kartoffelsalaten på køl, til den skal serveres. Den har godt af at trække lidt tid
    Frisk grøn kartoffelsalat med krydderurter, rødløg og olie/eddikedressing

Noter

Du kan bruge mange andre grøntsager til kartoffelsalaten - prøv gerne med friske, grønne asparges eller grønne ærter måske?
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En  nem og lækker grøn kartoffelsalat med forårsløg og rødløg

Jeg brugte ikke mange grøntsager til kartoffelsalaten, men de var gode, dem der var. Helt perfekte til kartoffelsalaten faktisk. Prøv også friske asparges i en kartoffelsalat. Uhm 🙂

Marinaden lavede jeg af disse ingredienser. Dette er mit faste dressing-arsenal. 🙂Billedet viser salt, hvidløgspeber, hvidvinseddike, dijonsennep og olivenolie.

Sådan ser dressingen ud. Det er hvidløgspeber du kan se. Fantastisk krydderi. Almindeligt friskkværnet peber kan sagtens bruges.Olie-eddikedressing

Hvor var det bare en nem kartoffelsalat!

Dejligt også med et mere fedtfattigt alternativ til den hvide fuldfede kartoffelsalat (som nu ellers også smager godt). Er du mere til den hvide kartoffelsalat, så kan du finde en opskrift på den lige her. Frisk, grøn kartoffelsalat med rødløg forårsløg og olie-eddikedressingKartoffelsalaten smager skønt, men faktisk smager den endnu bedre dagen efter. Den har rigtigt godt af at trække.

Kartoffelsalaten blev serveret med guacamole og den evindelige fredagskylling.:-)Frisk, grøn kartoffelsalat med forårsløg, rødløg og olie-eddikedressingDenne gang blev kyllingen stegt i Römertopfen. Kylling i Römertopf bliver mør og saftig. Helt igennem lækker faktisk. Find opskriften ved at klikke lige her.Kyllingen blev mør og lækker, men det er svært at få øje på den her. Det grønne har taget førerpladsen på billedet. Men det grønne smagte nu også godt. Den grønne kartoffelsalat bliver også et hit hjemme hos jer, er jeg sikker på 🙂

Velbekomme jer og velkommen sommer 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •