Frisk grøn kartoffelsalat med krydderurter, forårsløg og olieeddikedressing.

  • Frisk grøn kartoffelsalat med krydderurter, forårsløg og olieeddikedressing

Solen har skinnet idag og det har været sommer!

Aftensmaden blev en by-sandwich nydt i en solstribe i bycentrum. Ferieagtigt. Fri for kødgryder, opvask og pligter. Eksamenslæseren har overstået og overlevet sin sidste eksamen. Det skulle da fejres!

Det var en slem omgang. Fysik. Emnet var syrer og baser. Hun er lettet og især lettet over ikke at have sprunget nogen i luften. Det er moren også rimeligt lettet over 🙂

En pludselig sommerdag giver glæde. Lyst til havearbejde. Har ventet månedsvis på at denne lyst skulle indfinde sig. Konstaterer nu blot glædeligt at ukrudt er langt lettere at hive op når det er over 30 cm. højt. 🙂

Sommer er bare arme, lavere stressniveau, glade nabosnakke. Sommer er også nye kartofler og friske grønne krydderurter. Denne friske, grønne kartoffelsalat spiste vi forleden og du kan godt begynde dig at glæde dig til det bliver din tur. Den er skøn!Frisk grøn kartoffelsalat med krydderurter, forårsløg og olieeddikedressingJeg havde en kæmpe potte basilikum, som jeg brugte i kartoffelsalaten, men du vil kunne bruge andre krydderurter, helt efter eget valg.  Jeg brugte også rødløg og forårsløg og det klædte kartoffelsalaten rigtigt godt.

Jeg vil tro, at du sagtens kan bruge andre grøntsager? Peberfrugt i tern eller grønne asparges i små stykker? måske også?Opskriften på den grønne kartoffelsalat får du lige her:

Frisk grøn kartoffelsalat med krydderurter, forårsløg og olieeddikedressing
Prøv en frisk grøn kartoffelsalat med krydderurter, forårsløg og olieeddikedressing 
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Frisk grøn kartoffelsalat med krydderurter, forårsløg og olieeddikedressing
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: forårsløg, grøn kartoffelsalat, kartofler, rødløg
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg kartofler vaskede
  • 1 lille rødløg i tern
  • 4-5 forårsløg i tynde skiver
  • 1 potte basilikum eller andre krydderurter

Olie/eddikedressing: salt, hvidløgspeber, 2 spsk hvidvinseddike, 2 tsk dijonsennep og 4-5 spsk olivenolie.

    Sådan gør du

    • Skyl/vask kartoflerne og kog dem, gerne med skræl. Lad dem damptørre og køle helt af.
    • Snit rødløg og forårsløg og skær i tern/skiver. Skyl basilikum og skær det i mindre stykker
    • Rør olie/eddikedressingen. Vend kartofler med grøntsager og marinade. Stil kartoffelsalaten på køl, til den skal serveres.
      Frisk grøn kartoffelsalat med krydderurter, rødløg og olie/eddikedressing

    Jeg brugte ikke mange grøntsager til kartoffelsalaten, men de var gode, dem der var. Helt perfekte til kartoffelsalaten faktisk. Prøv også friske asparges i en kartoffelsalat. Uhm 🙂

    Marinaden lavede jeg af disse ingredienser. Dette er mit faste dressing-arsenal. 🙂Billedet viser salt, hvidløgspeber, hvidvinseddike, dijonsennep og olivenolie.

    Sådan ser dressingen ud. Det er hvidløgspeber du kan se. Fantastisk krydderi. Almindeligt friskkværnet peber kan sagtens bruges.Olie-eddikedressing

    Hvor var det bare en nem kartoffelsalat!

    Dejligt også med et mere fedtfattigt alternativ til den hvide fuldfede kartoffelsalat (som nu ellers også smager godt). Er du mere til den hvide kartoffelsalat, så kan du finde en opskrift på den lige her. Frisk, grøn kartoffelsalat med rødløg forårsløg og olie-eddikedressingKartoffelsalaten smager skønt, men faktisk smager den endnu bedre dagen efter. Den har rigtigt godt af at trække.

    Kartoffelsalaten blev serveret med guacamole og den evindelige fredagskylling.:-)Frisk, grøn kartoffelsalat med forårsløg, rødløg og olie-eddikedressingDenne gang blev kyllingen stegt i Römertopfen. Kylling i Römertopf bliver mør og saftig. Helt igennem lækker faktisk. Find opskriften ved at klikke lige her.Kyllingen blev mør og lækker, men det er svært at få øje på den her. Det grønne har taget førerpladsen på billedet. Men det grønne smagte nu også godt. Den grønne kartoffelsalat bliver også et hit hjemme hos jer, er jeg sikker på 🙂

    Velbekomme jer og velkommen sommer 🙂

    Mere inspiration

    13
    Skriv en kommentar

    4 Kommentar tråde
    9 Tråd svar
    0 Følgere
     
    Mest reagerede kommentar
    Hotteste kommentar tråd
    6 Kommentar forfattere
      Tilmeld mig notifikationer  
    Nyeste Ældste Flest stemmer
    Underret mig om
    Helle Mortensen

    Super, super smagte SÅ godt – tak Gitte ❤️

    Eva Blomberg

    Hej Gitte
    Din opskrift på kartoffelsalat med basilikum lyder dejlig, men der mangler jo lige nogle mængder på dressingen, for at kunne lave den. Er du ikke sød at svare hurtigt tilbage, for jeg vil gerne lave den her i dag 🙂
    Mvh
    Eva

    Kartoffelsalat med feta, tomat og forårsløg og marineret oksecuvette | Noget i ovnen hos Bagenørden

    […] Jeg har eksperimenteret med forskellige former for kartoffelsalat af de lækre nye kartofler. F.eks. denne variant med rødløg, forårsløg og olie/eddikedressing.  […]

    Mette Fredin Jørgensen

    Jeg laver nogen gange en kartoffelsalat i stil med denne og også en dressing der minder om din af olie, sennep, honning, lys balsamico eddike smagt til med salt og peber, og så tilsætter jeg en dåse tun. Har brugt denne salat som madpakke med et stykke brød til. Hvis jeg har brugt tun i olie har jeg brugt denne olie til dressingen.

    Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer