Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Havregrynskager med sirup og peanuts

Havregrynskager med sirup og peanuts - nemme peanutcookies
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid8 minutter
Samlet tid18 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Servings: 32 stk.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 75 gram smør
  • 125 gram havregryn
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 gram sukker
  • 1 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk sirup både lys og mørk kan bruges
  • 2 håndfulde saltede peanuts kan erstattes med f.eks. mandler eller solsikkekerner. Kan også udelades
  • 1 knivspids salt kan udelades

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt sukker og vaniljesukker. Når sukkeret er smeltet, tages gryden af varmen og ægget tilsættes. Rør godt. Tilsæt havregryn og sirup. Bland bagepulver med hvedemel og rør det i. Tilsæt peanuts
    Havregrynskager med sirup og peanuts
  • Læg bagepapir på 2 bageplader og sæt små dejtoppe på pladen (16 stk. pr. plade - de flyder en del ud. Bag kagerne 8-10 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). De er færdige når de er sprøde og gyldenbrune.
    Havregrynskager med peanuts - nemme, sprøde peanutcookies
  • Jo mørkere kagerne er, jo sprødere bliver de. De bliver helt sprøde efter afkøling. Er de for bløde, så sæt dem i ovnen i 2-3 minutter igen. Kan puttes i kagedåse efter endt afkøling. Kan holde sig lige til de er spist.
    Havregrynskager med peanuts - nemme, sprøde peanutcookies

Noter

Småkagerne kan holde sig minimum 1-2 uger i tætsluttende kagedåse.
Peanuts kan erstattes med mandler, solsikkekerner eller andre nødder. Peanuts kan også udelades
Kagerne kan evt. lægges med smørcreme. Prøv også disse havremakroner med mindre smør.