Go Back Email Link
+ servings
Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele
Udskriv
5 fra 1 stemme

Jule panna cotta med kirsebær gelé og vanilje

Nem jule dessert med fløde og kirsebær
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid3 timer
Samlet tid3 timer 20 minutter
Ret: Jule panna cotta med kirsebær gelé & vanilje
Servings: 4 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Panna cotta:

  • ½ liter piskefløde
  • 1 vaniljestang eller 2-3 tsk vaniljesukker
  • 6 spsk sukker
  • 3 blade husblas

Kirsebærgelé:

  • 2 dl kirsebærsauce evt. uden kirsebær. Kan erstattes med jordbærpuré, puré af passionsfrugt, appelsingele eller andet.
  • 1 blad husblas

Drys:

  • 12 brændte mandler grofthakkede. Kan udelades eller erstattes af grofthakket hvid chokolade

Sådan gør du

Panna cotta:

  • Læg husblassen i blød i vand
    Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele
  • Opvarm piskefløden langsomt. Det må ikke komme over kogepunktet. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland med 1 spsk sukker. Tilsæt sammen med resten af sukkeret. Opvarm til tæt på kogepunktet og tag gryden af varmen.
    Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele
  • Vrid vandet af husblassen og tilsæt nu husblassen til piskefløden imens du pisker godt, til husblassen er opløst. Lad massen køle 5-10 minutter, før du hælder den på glas
    Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele
  • Fordel flødeblandingen i 4 glas og lad dem nu afkøle i mindst 2 timer, til panna cottaen er stivnet
    Jule panna cotta med kirsebær gelé

Kirsebær gelé:

  • Opblød husblas i vand i 5-10 minutter. Opvarm kirsebærsaucen. Si evt. bærrene fra. Du kan også blende/piske saucen, til kirsebærrene bliver pureret. Tag gryden af varmen. Kram vandet af husblassen og pisk det i kirsebærsaucen.
  • Fordel kirsebærgeléen på panna cottaen, når den er stivnet. Lad nu kirsebærgeléen afkøle i ca. 1 time, til den er stivnet. Drys med grofthakkede brændte mandler på toppen. Opbevares på køl, til desserten skal serveres
    Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele

Noter

Panna cottaen kan holde sig tildækket på køl i 1-2 dage. 
Kirsebærsauce kan erstattes med rabarbergelé, jordbærpuré, appelsingelé, puré af passionsfrugt eller anden bær/anden frugt
Prøv også en jule cheesecake i glas - uden husblas