Jule panna cotta med kirsebær gelé og vanilje
Nem jule dessert med fløde og kirsebær
Forb. tid20 minutter min
Tilb. tid3 timer t
Samlet tid3 timer t 20 minutter min
Ret: Jule panna cotta med kirsebær gelé & vanilje
Servings: 4 pers.
Panna cotta:
- ½ liter piskefløde
- 1 vaniljestang eller 2-3 tsk vaniljesukker
- 6 spsk sukker
- 3 blade husblas
Kirsebærgelé:
- 2 dl kirsebærsauce evt. uden kirsebær. Kan erstattes med jordbærpuré, puré af passionsfrugt, appelsingele eller andet.
- 1 blad husblas
Drys:
- 12 brændte mandler grofthakkede. Kan udelades eller erstattes af grofthakket hvid chokolade
Panna cotta:
Læg husblassen i blød i vand
Opvarm piskefløden langsomt. Det må ikke komme over kogepunktet. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland med 1 spsk sukker. Tilsæt sammen med resten af sukkeret. Opvarm til tæt på kogepunktet og tag gryden af varmen.
Vrid vandet af husblassen og tilsæt nu husblassen til piskefløden imens du pisker godt, til husblassen er opløst. Lad massen køle 5-10 minutter, før du hælder den på glas
Fordel flødeblandingen i 4 glas og lad dem nu afkøle i mindst 2 timer, til panna cottaen er stivnet
Kirsebær gelé:
Opblød husblas i vand i 5-10 minutter. Opvarm kirsebærsaucen. Si evt. bærrene fra. Du kan også blende/piske saucen, til kirsebærrene bliver pureret. Tag gryden af varmen. Kram vandet af husblassen og pisk det i kirsebærsaucen.
Fordel kirsebærgeléen på panna cottaen, når den er stivnet. Lad nu kirsebærgeléen afkøle i ca. 1 time, til den er stivnet. Drys med grofthakkede brændte mandler på toppen. Opbevares på køl, til desserten skal serveres