Rå gulerodskage med Daim - nem opskrift
Nem dessert med rå revne gulerødder
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid10 minutter min
Samlet tid20 minutter min
Ret: Rå gulerodskage med Daim - nem opskrift
Servings: 4 pers.
- 200 gram gulerødder gerne fintrevet. Æbler eller jordbær kan også bruges
- 1½ dl fløde piskefløde eller cremefine
- 5 spsk creme fraiche ca. kan erstattes med skyr/ vaniljeskyr, yoghurt naturel, græsk yoghurt el. lign
- 3-4 spsk flormelis smag til
- 2 tsk vaniljesukker smag til
- 10 makroner ca. 50 gram
- 1-2 stk Daim - hakket 25-50 gram. Kan udelades eller erstattes med anden chokolade: mørk chokolade, mælkechokolade
- 1-2 tsk citronsaft
Riv gulerødderne og dryp lidt citronsaft over. Hak Daim chokoladen og knus makronerne (læg dem i en pose og knus dem med en kagerulle). Pisk fløden til let skum og smag flødecremen til med creme fraiche, flormelis og vaniljesukker
Find en serveringsskål eller 4 høje portionsglas. Læg lidt revet gulerod i bunden af hvert glas, lidt flødecreme, lidt knust makron og hakket Daim og forsæt sådan, til alle ingredienser er brugt.
På toppen lagde jeg lidt flødecreme og lidt Daim på som pynt. Dryp evt. lidt ekstra citronsaft på.
Knuste makroner kan erstattes med f.eks. ristet havregryn eller granola i stedet.
Den rå gulerodskage kan laves nogle timer før den skal serveres