Go Back Email Link
+ servings
Roulade med æblemos - opskrift på æbleroulade
Udskriv
5 fra 1 stemme

Roulade med æblemos - opskrift på æbleroulade

Nem æbleroulade
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Roulade med æblemos - opskrift på æbleroulade
Servings: 1 roulade
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Rouladedej:

  • 3 æg
  • 150 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 90 gram kartoffelmel kan erstattes med hvedemel
  • 30 gram hvedemel kan erstattes med kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver

Fyld:

  • 2-3 dl æblemarmelade kan erstattes med æblemos eller andet syltetøj/marmelade eller revet æble iblandet flødeskum
  • Tilbehør: Flødeskum

Sådan gør du

Rouladebund:

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver i dejen og vend dejen forsigtigt med en dejskraber. Rør kun let, til dejen er klumpefri.
    Roulade med æblemos - opskrift på æbleroulade
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel dejen herpå med dejskraberen. Sørg for at dejen kommer helt ud til kanterne.
    Roulade med æblemos - opskrift på æbleroulade
  • Bag rouladebunden ca. 7-9 minutter ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bunden skal kun være let gylden og have lidt sprøde kanter. Bag den ikke for længe. Gør et stykke bagepapir klar på køkkenbordet og drys sukker på, helt ud til kanten.
    Roulade med æblemos - opskrift på æbleroulade
  • Når rouladebunden er færdig vendes den straks ud på sukkerpapiret med kagesiden nedad, så den får kontakt med sukkeret. Træk forsigtigt bagepapiret af. Hvis det ikke vil slippe, så vrid en klud med lidt vand og tør den henover bagepapiret først.
    Roulade med æblemos - opskrift på æbleroulade

Sådan fylder og samler du en roulade:

  • Smør straks fyldet på rouladebunden. Sørg for at der kommer fyld helt ud til kanterne. Rul rouladen ved at bruge bagepapiret til at trille den rundt med. Rul på den lange led og læg rouladen med sammenføjningen nederst.
    Roulade med æblemos - opskrift på æbleroulade
  • Pak rouladen ind i bagepapiret og lad den gerne trække et par timer. Rouladen smager allerbedst dagen efter, men kan også fint nydes efter et kvarter.
    Roulade med æblemos - opskrift på æbleroulade
  • Servér gerne friskpisket flødeskum til. Du kan også pynte rouladen med flødeskum.
    Roulade med æblemos - opskrift på æbleroulade

Noter

Tilsæt gerne kanel til dejen. Du kan bruge al slags marmelade og syltetøj til rouladen, også brombær. 
Kartoffelmel kan erstattes med hvedemel. Rouladen kan også bages kun med kartoffelmel.
Hvis du bager to rouladebunde, kan du bruge dem som lagkagebunde med syltetøj og creme imellem - en oplagt fødselsdagslagkage i bradepande, hvor der bliver kage til mange.