Æblemarmelade med skræl. I dag får du en super nem opskrift på marmelade med æbler, kogt med skræl.

Æblemarmelade med skræl - nem opskrift

Æblemarmeladen er med vaniljesukker og den smager bare så godt!

Har du også, som jeg, 1000 æbler i haven? En million æbler, så de ligger i dynger og i lag ude i haven?

En masse nedfaldsæbler, som man slet ikke kan nå at få brugt, før nye daler ned?

Tak du milde skaber, fordi jeg har vundet i æblelotteriet. Tak tak så mere end rigeligt!

Familien og kollegerne bliver stopfodret med æblekager i alle afskygninger. Hvad skal man så ellers hitte på?

I Norge kan man købe æblemarmelade i alle butikker. Herligt. Det må vi da også prøve at lave?

Jep det blev til hjemmelavet æblemarmelade af egen avl. Biodynamiske, økologiske og hjemmedyrkede æbler.Æblemarmelade med skræl - nem opskrift

Hvad gør man hvis man ikke ORKER at skrælle flere æbler?
  • Er der ikke noget med at vitaminerne sidder i skrællen?
  • Er der ikke noget med at skrællen er særligt smagfuld?
  • Går man ind for stop madspild, pines man jo over at smide æbleskrællerne ud?

Æbleskrællerne må da kunne bruges og man MÅ kunne slippe for at skrælle alle de hulens æbler??

Nu skal du høre om et æblemarmelade-eksperiment der lykkedes! Yes!Æblemarmelade med skræl - nem opskrift

Jeg kogte æblebåde MED skræl og blendede marmeladen til slut. Det var en STOR succes og så meget nemmere!

1000 gange nemmere end med skrællede æbler.

Den fineste reneste æblemarmelade med den smukkeste farve ovenikøbet.

Marmeladen smagte SÅ meget bedre og meget mere af æbler. Det ER altså i skrællen, den gode smag gemmer sig. Nu er det bevist.

Få opskriften på nem æblemarmelade lavet af æbler med skræl her:

Æblemarmelade med skræl - nem opskrift

Æblemarmelade med skræl – få en nem opskrift på marmelade med æbler og vanilje hér

Æblemarmelade med skræl - nem opskrift
Nem og lækker blendet vanilje æblemarmelade med skræl
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Æblemarmelade med skræl - nem opskrift
Portioner: 5 glas
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • kg æbler eller mere
  • 1 spsk vaniljesukker eller ½-1 vaniljestang
  • Sukker efter behov Mængden afhænger af hvor søde/sure dine bær er. Rørsukker er godt at bruge, hvis du har
  • 1 tsk Atamon pr. kg frugt Hvis marmeladen skal spises inden for 2-3 uger, behøver du ikke Atamon

Sådan gør du

  • Skyl æblerne og skær evt. stødmærker/skurv af. Lad skrællen blive på, hvis den er fin.
    Æblemarmelade med skræl - nem opskrift
  • Fjern kernehuset og skær æblerne i både/tern. Læg dem i en gryde
    Æblemarmelade med skræl - nem opskrift
  • Tilsæt vaniljesukker eller vaniljestang, blandet med lidt sukker.
    Æblemarmelade med skræl - nem opskrift
  • Lad æblemarmeladen koge ved svag varme i ca. 25-30 minutter under låg. Omrør undervejs.
    Æblemarmelade med skræl - nem opskrift
  • Tag gryden af varmen, når æblerne er møre. Bland Atamonen i. Spiser I marmeladen indenfor en overskuelig fremtid, behøver du ikke Atamon.
    Æblemarmelade med skræl - nem opskrift
  • Blend marmeladen med en stavblender
    Æblemarmelade med skræl - nem opskrift
  • Smag til med sukker og evt. ekstra vaniljesukker
    Æblemarmelade med skræl - nem opskrift
  • Skyl marmeladeglas med kogende vand iblandet lidt Atamon. Læg lågene til glassene i en skål og dæk med kogende vand og lidt Atamon.
    Æblemarmelade med skræl - nem opskrift
  • Hæld marmeladen på glas og luk hurtigt låget. Opbevares bedst på køl
    Æblemarmelade med skræl - nem opskrift

Noter

Lad skrællen blive på, hvis den er fin. Marmeladen kan selvfølgelig også laves med skrællede æbler. 
Hvis marmeladen skal spises inden for 2-3 uger, behøver du ikke Atamon
Marmeladen kan laves med pærer også
Marmeladen kan fryses
Æblemarmeladen kan bruges i roulader, lagkager eller som æblemos til gammeldags æblekage
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem og hurtig marmelade med blendede æbler med skræl. Skøn smag af vanilje og fin farve

Det er super nemt bare lige at putte æblestykkerne i en gryde og lade dem koge møre sammen med vaniljen.Æblemarmelade med skræl - nem opskrift

Jeg flottede mig og brugte en vaniljestang,  og lod den “tomme” vaniljestang koge med, sammen med æblestykkerne.

Du kan sagtens også bare bruge almindeligt vaniljesukker til æblemarmeladen.Æblemarmelade med skræl - nem opskriftKig til æbleblandingen flere gange og rør godt undervejs.

Når æblerne har kogt ca. en halv time, så prøv at mos æblestykkerne ud med en grydeske. Når de er møre, er æblemarmeladen kogt færdig.

Herefter skal marmeladen blot blendes med en stavblender. Hermed sikrer du at ingen får små æblestykker imellem tænderne. 😉Æblemarmelade med skræl - nem opskrift

Den blendede æblemarmelade får den fineste røde farve. Farven snyder lidt her. Kuløren bliver rød og fin. Det er jo skrællen der farver her. 
Æblemarmelade med skræl - nem opskrift Til slut skal marmeladen smages til med sukker og evt. ekstra vanilje. Du kan også tilsætte f.eks. kanel eller kardemomme? Få inspiration til æblemarmelade med krydderi her:

1.

Æblemarmelade med kanel - god nem opskrift
Nem æblemarmelade med kardemomme, kanel og vanilje
Se opskriften her

2.

Æblemarmelade med kardemomme - opskrift
Æblemarmelade med kardemomme - nem og lækker
Se opskriften her
Æblemarmelade med kardemomme - nem og lækker

Både almindeligt sukker og rørsukker kan bruges. Æblemarmelade med skræl - nem opskrift

Det er svært at være nøjagtig med måleangivelserne her. Sukkermængden afhænger nemlig meget af hvor søde/sure dine æbler er. Start med lidt sukker og smag til.

Hvis du vil være sikker på, at marmeladen kan holde sig længe, så brug Atamon.

Jeg tilsatte Atamon til marmeladen, efter anvisningerne på flasken. Jeg kogte også mine marmeladeglas med lidt atamon. Tilsæt gerne 1/4 tsk. atamon i hvert marmeladeglas og fyld op med kogende vand.

Lågene lagde jeg i en skål, jeg dækkede med kogende vand, tilsat Atamon. Sådan lod jeg glassene stå imens marmeladen simrede færdig. Æblemarmelade med skræl - nem opskrift

Marmeladen opbevares bedst på køl.

 Æblemarmelade med skræl smager fantastisk!

Marmeladen smager skønt en nybagt bolle eller på en ostemad.

Få inspiration til andre lækre kager og desserter, hvor du kan få brugt den gode marmelade på, her:

1.

Roulade med æblemos og kartoffelmel - fedtfattig
Nemme roulader med æblemos og hindbærsyltetøj
Se opskriften her

2. 

Chokoladekage med æblemos i bradepande
Chokoladekage i bradepande - fedtfattig og lækker
Se opskriften her
Chokoladekage med æblemos i bradepande

3.

Krydderkage med æblemos - sund kage
Fedtfattig krydderkage med gulerødder og æblemos
Se opskriften her

4.

Æbledessert - bagt æblekage med æblemos
Nem bagt flutenfri æbledessert med mandellåg
Se opskriften her
Æblekage med mandellåg - bagt æbledessert

5.

Kanelsnegle med æbler - sunde og fedtfattige
Lækre, bløde kanelsnegle med æblemos, Sukkerfrie og fedtfattige
Se opskriften her
Kanelsnegle med æbler - sunde og fedtfattige

6.

Æblekage med mandellåg - nem, sprød og lækker
Skøn æblekage med mandellåg - nem og lækker
Se opskriften her
Æblekage med mandellåg - nem, sprød og lækker

7.

Æbledessert - bagt æblekage med æblemos
Nem bagt flutenfri æbledessert med mandellåg
Se opskriften her
Æblekage med mandellåg - bagt æbledessert

8.

Gammeldags æblekage med æblekagerasp
Gammeldags æblekage med æblekagerasp og flødeskum
Se opskriften her
Gammeldags æblekage med æblekagerasp

Så er der æblemarmelade! Rigtig god fornøjelse til dig 🙂
Æblemarmelade med skræl - nem opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.