•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lagkage i bradepande - fødselsdagslagkage

I weekenden fejrede vi fødselsdag for husets to teenagere.

Sikke en fest!

Masser af glade gæster, smil, grin, gaver, kager, mad, boller, flag, sang og ballade.

Vi havde linet op til det helt store kaffe/kagebord med lyse/grove boller, banankage/bananmuffins, havregrynssmåkager med chokolade og en gigantisk lagkage med creme, jordbær,  flødeskum og alt hvad et fødselsdagshjerte kan begære.

Opskriften du skal  høre om i dag er den lækre fødselsdagslagkage du kan skimte i baggrunden her.

Halløj en god og lækker lage og faktisk var den mega-nem at bage, for det er bare to rouladebunde der lagt sammen med creme. Den nemmeste og lækreste lagkage i bradepande, med lagkage nok til mange lækkersultne  munde..Lagkage i bradepande - fødselsdagslagkage

Vi lavede 10 liter millionbøf til “skrub-af-mad” – og gæsterne var opgaven værdige. De spiste op til sidste smule, eller meget tæt på. Både kagebord og millionbøf i kæmpegryden. De er værd at lave mad til, vores gæster 🙂

Dette indlæg skal handle om den kæmpelagkagen og den kan du altså godt glæde dig til at servere for dine gæster. Det er nemt at pynte den fødselsdagsfint, så den ligner en hel million men faktisk er mega-nem at lave. Lagkage i bradepande - fødselsdagslagkageLagkagen er delvist hjemmelavet.

Lagkagebundene består af to hjemmelavede rouladebunde og som fyld: kagecreme og jordbærgrød. Ja du læste rigtigt! Jordbærgrød!:-)Lagkage i bradepande - fødselsdagslagkageJordbærgrød light gør faktisk lagkagen mere frisk, mere “svampet” og knap så sukkersød. Det er faktisk genialt at bruge jordbærgrød i lagkager. Det er nemmere at smøre ud og giver en god fugt til lagkager – bare lige et tip fra mig 🙂

Almindeligt jordbærsyltetøj kan selvfølgelig også bruges.

Det er NEMT at lave lagkage med rouladebunde og du bruge alle slags lækkerier som fyld. Orker du ikke lige at lave kagecremen selv, så kan den jo fint købes færdig, men ellers kan du finde opskrift her:

Kagecreme med vanilje til dessert og lagkage
Cremet og lækker vaniljecreme
Se opskriften her
Vaniljecreme til desserter og lagkage opskrift

Jordbærsyltetøj kan du også lave selv:

Jordbærmarmelade opskrift på jordbær syltetøj
Jordbærmarmelade med vanilje - nem og lækker opskrift
Se opskriften her
Jordbærmarmelade med vanilje - nem opskrift

OBS!: Forbered gerne lagkagen minimum 1 døgn før den skal spises. Den skal nå at sætte sig. Pynt den bare på den med flødeskum og bær

Prøv også med fyld af moset banan, “rutebilsfyld” (flødeskum+ knuste rutebiler) eller bærflødeskum (flødeskum rørt op med marmelade).

Brug opskriften nedenfor som inspiration og kast dig ud i projektet. Fødselsagslagkagen serveret som lagkage i bradepande kan anbefales 🙂Lagkage i bradepande - fødselsdagslagkage

Lagkage i bradepande – fødselsdagslagkage

Fødselsdagslagkage med creme, jordbær og flødeskum
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: fødselsdagslagkage, lagkage
Portioner: 25 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Rouladebunde - 2 stk.:

  • 6 æg
  • 3,5 dl. sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 dl. hvedemel
  • 2 dl. kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver

Glasur:

  • 400 gram flormelis
  • 5-6 tsk kakaopulver usødet

Pynt:

  • 7,5 dl. piskefløde
  • 500 gram jordbær eller flere

Fyld:

  • 5-7,5 dl Kagecreme se opskriften i note. Du skal nok lave 1½ portion.
  • 500 gram Jordbærgrød/syltetøj kan erstattes af 4-5 bananer i mos (se flere ideer til fyld nedenfor)

Sådan gør du

  • Start evt. med at lave kagecreme og lad den køle af

Rouladebunde:

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
  • Vend mel og kartoffelmel langsomt i.
  • Smør dejen på bagepladen, en halvdel på hver. Glat dejen ud med en dejskraber. Sørg for at dejen kommer helt ud til kanten.
  • Bag bundene ca. 6-8 minutter v. 175 grader varmluft. Hold øje med at de ikke bliver for mørke
  • Når lagkagebundene er færdige i ovnen, så vend dem én af gangen ud på et stykke bagepapir drysset med sukker. Træk forsigtigt det øverste bagepapir af. Det går nemmest, hvis du fugter med en fugtig klud først. Smør jordbærgrød/jordbærmarmelade på.
  • Cremen lægges på i klatter og trækkes på med en dejskraber.
  • Lagkagebund nr. 2 lægges over som låg. Lad nu gerne lagkagen sættes sig nogle timer/gerne natten over på køl

Pynt

  • Rør en chokoladeglasur og træk den forsigtigt over lagkagebundene
  • Pisk fløden og put den i en sprøjtepose med tylle.
  • Sprøjt flødeskum i kanten af lagkagen hele vejen rundt. Læg en klat flødeskum under hvert jordbær (fordel jordbærrene godt rundt på lagkagen, afhængig af hvor mange jordbær du har)

Noter

Kog din egen jordbærmarmelade
Opskriften på kagecreme kan du finde her
Brug også gerne en pakke Skælskør jordbærgrød, gerne light. 
Idé til andet lagkagefyld: 
Bananmos, flødeskum med bærpuré eller frisk frugt, ananas, jordbær, moccacreme, knuste rutebiler + flødeskum, flødeskum med Nutella i osv.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem og lækker lagkage i bradepande – den fineste fødselsdagslagkage

Lagkage i bradepande - fødselsdagslagkageLagkagen skal gerne stå koldt en nats tid, og det kan godt være lidt en udfordring, hvis du laver den en sommerdag. Jeg har desværre ikke lige en løsning her?

Jeg var heldig. Jeg har børn der fylder år om vinteren, så lagkagen kunne stå udendørs, godt tildækket selvfølgelig. Der var 3 graders varme. Perfekt 🙂

Næste dag skal lagkagen pyntes. Der er fri udfoldelsesret. Jeg improviserede lidt over jordbærtemaet. Jeg var heldig at vinde en bakke fine store jordbær, som jeg pyntede med. Og flag.

En MASSE flag!Lagkage i bradepande - fødselsdagslagkageJeg burde måske have forudset det. Hver eneste barn stillede sig op i lagkagekøen og bad høfligt om et lagkage MED jordbær og MED flag. Vi måtte tyvstjæle rundt på kagen for at gøre alle tilfredse 😉Lagkage i bradepande - fødselsdagslagkageDer var rigeligt lagkage til alle munde og der blev givet små bøtter med hjem til de gæster der ikke kunne komme. På fødselsdagen blev lagkagen næsten spist til sidste krumme.

…men heldigvis var der et stykke lagkage tilbage til dagen efter, og da var lagkagen ENDNU bedre! Derfor: Lav den gerne 2 dage i forvejen. 🙂

Kombinationen af chokoladeglasur, flødeskum, creme og jordbær er FANTASTISK. Den smager virkeligt lækkert. Næsten Othelloagtigt (bare uden marcipan).

Håber du har fået mod på at bage en kæmpe fødselsdagskage af rouladebunde, kan den løsning fint anbefales… 😉DSC_2909


  •  
  •  
  •  
  •  
  •