Kanelroulade – her får du en god opskrift på en nem roulade med kanel.
Jeg er vild med roulader! De er nemme og hurtige at lave og så smager de bare så godt!
På under ½ time kan du have bagt den lækreste kage til kaffen og roulade opskrifter kan varieres i det uendelige.
Her har jeg prøvet at lave en kanelroulade – jeps, den dejligste kombination af kanelkage og roulade i én og samme kage.
En klassisk roulade med en blød, svampet bund og fyld af marmelade. Jeg har brugt både kanel i dejen og dryssede rouladen med kanelsukker, både bunden og toppen.
Det gav den skønneste smag af kanel og kanelsukkeret gav rouladen en knasende sprød, sød overflade.
Du skal kun bruge ganske få ingredienser til denne roulade, og kagen er nem og hurtig at lave. Det er denne opskrift jeg har brugt som inspiration.
En god kage, hvis du får gæster og skal bruge en kage i en fart. Måske har du et glas marmelade eller kompot, der skal bruges? Så er en roulade også en god ide. 
Jeg havde et glas rabarbermarmelade, som jeg brugte, og det smagte også skønt i kanelrouladen.
Æbler passer jo rigtigt godt sammen med kanel, så brug gerne æblemos, kompot eller æblemarmelade som fyld i rouladen. Marmeladen eller kompotten må godt være lidt syrlig, da en roulade er en lidt sød kage.
En skøn kanelroulade med kanelsukker, der smager af efterår og hygge. En virkelig nem efterårskage med kanel.
Servér gerne lækkert blødt flødeskum til. Det smager SÅ godt, til den søde roulade. 
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på roulade.
Kanelroulade – opskrift på nem roulade med kanel

Ingredienser
Rouladedej:
- 3 æg
- 150 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 90 gram kartoffelmel kan erstattes med hvedemel eller Maizena.
- 30 gram hvedemel kan erstattes med kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk kanel
Fyld:
- 3 dl marmelade gerne æblemos/æblekompot/marmelade - jeg brugte rabarbermarmelade. Blomme, pære eller appelsinmarmelade kan også bruges.
- Tilbehør: Flødeskum
Drys:
- 3 spsk sukker
- 1 tsk kanel
Sådan gør du
Rouladebund:
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Sigt mel, kartoffelmel, kanel og bagepulver i dejen og vend dejen forsigtigt med en dejskraber. Rør kun let, til dejen er klumpefri.

- Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel dejen herpå med dejskraberen. Helt ud til kanterne. Bag rouladebunden ca. 6-8 minutter ved 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Bunden skal kun være let gylden og have lidt sprøde kanter.

- Bag endelig ikke bunden for længe. Den skal stadig være helt blød, så er den nemmest at rulle. Imens rouladebunden bager, så læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og drys det med kanelsukker.

- Når rouladebunden er færdig, så vend den straks ud på kanelsukkerpapiret med kagesiden nedad, så den får kontakt med sukkeret. Træk forsigtigt bagepapiret af. Fugt evt. bagepapiret med en våd klud. Drys bunden med lidt af kanelsukkeret.

Sådan fylder og samler du en roulade:
- Smør straks marmeladen på rouladebunden. Sørg for at der kommer fyld helt ud til kanterne. Rul rouladen ved at bruge bagepapiret til at trille den rundt med. Rul på den lange led og læg rouladen med sammenføjningen nederst.

- Drys rouladen med kanelsukker. Pak rouladen ind i bagepapiret og lad den gerne trække et par timer.

- Servér gerne letpisket flødeskum til. Du kan også pynte rouladen med flødeskum.

Noter

Luftig roulade med kanel. Hurtig kage til kaffen – kan laves på ingen tid
Jeg tog kagen med på fødselsdagsbesøg hos min mor, så derfor kan du se flag i rouladen på nogle af billederne her. Skøn roulade, med den lækreste kanelsmag. Den pyntede på fødselsdagsbordet.
Rouladen får en lidt brun farve, p.g.a. kanel og kanelsukker. Du kan evt. tilsætte 1-2 spsk kakaopulver, hvis du vil have en mørkere rouladebund?
En roulade er uden smør, så kagen er fedtfattig i sig selv. Den smager dog ekstra godt med en masse flødeskum til. 🙂
Vi spiste flødeskum til kagen, da den blev serveret. Håber du kan forestille dig et kagestykke med letpisket flødeskum, på tallerkenen her?
Du kan også pynte hele rouladen med letpisket flødeskum, hvis du synes?
Skøn roulade og en nem roulade til gæster.

Kan man bage rouladen kun med hvedemel?
Ja det kan du sagtens – prøv f.eks. denne opskrift på roulade kun med hvedemel. Du kan også blande kartoffelmel/hvedemel eller du kan erstatte kartoffelmel med f.eks. Maizena.
Jeg brugte en del kartoffelmel i rouladedejen og det gør rouladen ekstra luftig, synes jeg. Vil du lave en glutenfri roulade med kartoffelmel, så prøv denne opskrift.
Tips og variationer til opskriften på kanelroulade – få inspiration til andet fyld også.
- Du kan bruge æblemos, revet æble i flødeskum som i denne lagkage eller æblemarmelade med skræl.
- Også lækker med appelsinsmørcreme, moccacreme eller denne smørcreme med vanilje.
- Tilsæt evt. lidt revet citronskal eller appelsinskal til kagedejen, for en ekstra frisk, syrlig smag.
- Du kan sagtens tilsætte andre og flere krydderier til dejen, som f.eks. allehånde, stødt ingefær og stødt nellike? Få inspiration i denne opskrift på juleroulade.
- Du kan tilsætte fintrevet gulerod, som i denne opskrift.

Kan en roulade fryses?
Ja sagtens. Rouladen kan fryses uden flødeskum. Den bliver dog noget blød efter optøning, men den vil stadig være god.
En roulade er altid mest sprød på bagedagen og mere saftig og svampet dagen efter, hvor marmeladen er trukket godt ind i rouladebunden.
Rouladen smager rigtigt dejligt dagen efter, ligesom en lagkage.
Faktisk så kan du bruge rouladedejen til lagkagebunde også. Bare skær dem ud til runde bunde eller du kan lægge to rouladebunde sammen til en stor lagkage som i denne opskrift.

Få flere rouladeopskrifter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.






