Kanelroulade – her får du en god opskrift på en nem roulade med kanel.

Jeg er vild med roulader! De er nemme og hurtige at lave og så smager de bare så godt!

På under ½ time kan du have bagt den lækreste kage til kaffen og roulade opskrifter kan varieres i det uendelige.Kanelroulade - opskrift på nem roulade med kanel

Her har jeg prøvet at lave en kanelroulade – jeps, den dejligste kombination af kanelkage og roulade i én og samme kage.

En klassisk roulade med en blød, svampet bund og fyld af marmelade. Jeg har brugt både kanel i dejen og dryssede rouladen med kanelsukker, både bunden og toppen.

Det gav den skønneste smag af kanel og kanelsukkeret gav rouladen en knasende sprød, sød overflade.

Du skal kun bruge ganske få ingredienser til denne roulade, og kagen er nem og hurtig at lave. Det er denne opskrift jeg har brugt som inspiration.

En god kage, hvis du får gæster og skal bruge en kage i en fart. Måske har du et glas marmelade eller kompot, der skal bruges? Så er en roulade også en god ide. Kanelroulade - opskrift på nem roulade med kanel

Jeg havde et glas rabarbermarmelade, som jeg brugte, og det smagte også skønt i kanelrouladen.

Æbler passer jo rigtigt godt sammen med kanel, så brug gerne æblemos, kompot eller æblemarmelade som fyld i rouladen. Marmeladen eller kompotten må godt være lidt syrlig, da en roulade er en lidt sød kage.

En skøn kanelroulade med kanelsukker, der smager af efterår og hygge. En virkelig nem efterårskage med kanel.

Servér gerne lækkert blødt flødeskum til. Det smager SÅ godt, til den søde roulade. Kanelroulade - opskrift på nem roulade med kanel

Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter  på roulade.

Kanelroulade – opskrift på nem roulade med kanel

Kanelroulade - opskrift på nem roulade med kanel
Nem roulade med kanel
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Kanelroulade - opskrift på nem roulade med kanel
Portioner: 1 roulade
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Rouladedej:

  • 3 æg
  • 150 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 90 gram kartoffelmel kan erstattes med hvedemel eller Maizena.
  • 30 gram hvedemel kan erstattes med kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk kanel

Fyld:

  • 3 dl marmelade gerne æblemos/æblekompot/marmelade - jeg brugte rabarbermarmelade. Blomme, pære eller appelsinmarmelade kan også bruges.
  • Tilbehør: Flødeskum

Drys:

  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk kanel

Sådan gør du

Rouladebund:

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Sigt mel, kartoffelmel, kanel og bagepulver i dejen og vend dejen forsigtigt med en dejskraber. Rør kun let, til dejen er klumpefri.
    Kanelroulade - opskrift på nem roulade med kanel
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel dejen herpå med dejskraberen. Helt ud til kanterne. Bag rouladebunden ca. 6-8 minutter ved 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Bunden skal kun være let gylden og have lidt sprøde kanter.
    Kanelroulade - opskrift på nem roulade med kanel
  • Bag endelig ikke bunden for længe. Den skal stadig være helt blød, så er den nemmest at rulle. Imens rouladebunden bager, så læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og drys det med kanelsukker.
    Kanelroulade - opskrift på nem roulade med kanel
  • Når rouladebunden er færdig, så vend den straks ud på kanelsukkerpapiret med kagesiden nedad, så den får kontakt med sukkeret. Træk forsigtigt bagepapiret af. Fugt evt. bagepapiret med en våd klud. Drys bunden med lidt af kanelsukkeret.
    Roulade med æblemos - opskrift på æbleroulade

Sådan fylder og samler du en roulade:

  • Smør straks marmeladen på rouladebunden. Sørg for at der kommer fyld helt ud til kanterne. Rul rouladen ved at bruge bagepapiret til at trille den rundt med. Rul på den lange led og læg rouladen med sammenføjningen nederst.
    Kanelroulade - opskrift på nem roulade med kanel
  • Drys rouladen med kanelsukker. Pak rouladen ind i bagepapiret og lad den gerne trække et par timer.
    Kanelroulade - opskrift på nem roulade med kanel
  • Servér gerne letpisket flødeskum til. Du kan også pynte rouladen med flødeskum.
    Kanelroulade - opskrift på nem roulade med kanel

Noter

Du kan bruge al slags marmelade og syltetøj til rouladen, også pæremarmelade. 
Kartoffelmel kan erstattes med hvedemel og rouladen kan også bages kun med kartoffelmel.
Hvis du bager to rouladebunde, kan du bruge dem som lagkagebunde med syltetøj og creme imellem - en oplagt fødselsdagslagkage i bradepande, hvor der bliver kage til mange.
Fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kanelroulade - opskrift på nem roulade med kanel

Luftig roulade med kanel. Hurtig kage til kaffen – kan laves på ingen tid

Jeg tog kagen med på fødselsdagsbesøg hos min mor, så derfor kan du se flag i rouladen på nogle af billederne her. Skøn roulade, med den lækreste kanelsmag. Den pyntede på fødselsdagsbordet.

Rouladen får en lidt brun farve, p.g.a. kanel og kanelsukker. Du kan evt. tilsætte 1-2 spsk kakaopulver, hvis du vil have en mørkere rouladebund?

En roulade er uden smør, så kagen er fedtfattig i sig selv. Den smager dog ekstra godt med en masse flødeskum til. 🙂Kanelroulade - opskrift på nem roulade med kanel

Vi spiste flødeskum til kagen, da den blev serveret. Håber du kan forestille dig et kagestykke med letpisket flødeskum, på tallerkenen her?

Du kan også pynte hele rouladen med letpisket flødeskum, hvis du synes?

Skøn roulade og en nem roulade til gæster.

Kanelroulade - opskrift på nem roulade med kanel

Kan man bage rouladen kun med hvedemel?

Ja det kan du sagtens – prøv f.eks. denne opskrift på roulade kun med hvedemel. Du kan også blande kartoffelmel/hvedemel eller du kan erstatte kartoffelmel med f.eks. Maizena.

Jeg brugte en del kartoffelmel i rouladedejen og det gør rouladen ekstra luftig, synes jeg. Vil du lave en glutenfri roulade med kartoffelmel, så prøv denne opskrift.

Tips og variationer til opskriften på kanelroulade – få inspiration til andet fyld også.

Kanelroulade - opskrift på nem roulade med kanel

Kan en roulade fryses?

Ja sagtens. Rouladen kan fryses uden flødeskum. Den bliver dog noget blød efter optøning, men den vil stadig være god.

En roulade er altid mest sprød på bagedagen og mere saftig og svampet dagen efter, hvor marmeladen er trukket godt ind i rouladebunden.

Rouladen smager rigtigt dejligt dagen efter, ligesom en lagkage.

Faktisk så kan du bruge rouladedejen til lagkagebunde også. Bare skær dem ud til runde bunde eller du kan lægge to rouladebunde sammen til en stor lagkage som i denne opskrift.

Kanelroulade - opskrift på nem roulade med kanel

Få flere rouladeopskrifter her:

1.

Roulade med æblemos - opskrift på æbleroulade
Nem æbleroulade
Se opskriften her
Roulade med æblemos - opskrift på æbleroulade

2.

Citronroulade - luftig roulade med citroncreme
Nem roulade med citron
Se opskriften her
Citronroulade - luftig roulade med citroncreme

3.

Juleroulade - opskrift på krydderroulade med appelsin
Nem krydderroulade med appelsin
Se opskriften her
Juleroulade med appelsin smørcreme og appelsinsyltetøj

4.

Rabarberroulade - bedste opskrift på roulade med rabarber
Nem roulade med rabarbersyltetøj eller rabarberkompot
Se opskriften her
Rabarberroulade - bedste opskrift på roulade med rabarber

5.

Budapestrulle opskrift - nem fragilité roulade
Nem marengsroulade af nøddemarengs
Se opskriften her
Budapestrulle opskrift - nøddemarengs roulade

6.

Jordbærroulade med flødeskum - nem opskrift
Nem roulade med jordbær og flødeskum
Se opskriften her
Jordbærroulade opskrift - roulade med jordbær

7.

Gulerodsroulade med flødeostecreme - opskrift
Nem og lækker gulerodskage bagt som roulade
Se opskriften her
Gulerodsroulade med flødeostecreme - opskrift

8.

Marengsroulade med rabarber og flødeskum
Nem og lækker marengsoulade med rabarber og flødeskum
Se opskriften her
Marengsroulade med rabarber flødeskum

9.

Roulade uden kartoffelmel - nem opskrift
Nem roulade med jordbærsyltetøj
Se opskriften her
Roulade uden kartoffelmel - nem opskrift

10.

Chokoladeroulade med smørcreme nem opskrift
Nem og lækker chokoladeroulade med smørcreme
Se opskriften her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.