Go Back Email Link
+ servings
Grønne frikadeller med ærter - vegetar ærtedeller
Udskriv
No ratings yet

Grønne frikadeller med ærter – opskrift

Nemme ærtefrikadeller
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Grønne frikadeller med ærter – opskrift
Servings: 13 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 350 gram ærter edamamebønner, kogte kikærter el. lign. kan også bruges,
  • 1 løg - fintrevet
  • 2 kartofler Fintrevet. Mine vejede i alt 125 gram uden skræl. Kan udelades eller erstattes med f.eks. kogte kolde ris?
  • 2-3 fed hvidløg kan udelades
  • 2 æg
  • 3 spsk mel glutenfrit mel, f.eks. majsmel eller rismel kan også bruges
  • 3-4 spsk rasp / pankorasp kan erstattes med f.eks. havregryn
  • 25-50 gram revet ost al slags kan bruges. Ost kan også udelades
  • salt/peber smag gerne "farsen" til.
  • Olie eller smør til stegning
  • Evt. 1 tsk spidskommen, karry eller andre krydderier finthakkede krydderurter kan også bruges

Sådan gør du

  • Bruger du frosne ærter, så hæld lidt kogende vand over ærterne og lad dem trække et par minutter. Hæld vandet fra.
    Grønne ærter
  • Blend hvidløg og ærter med stavblender eller i foodprocessor.
    Grønne frikadeller med ærter - vegetar ærtedeller
  • Skræl kartoflerne og riv dem på et rivejern sammen med løget. Rør det i ærteblandingen sammen salt/peber, æg og evt. revet ost.
    Grønne frikadeller med ærter - vegetar ærtedeller
  • Rør melet i. Rismel/majsmel eller andet glutenfrit mel kan også bruges.
    Grønne frikadeller med ærter - vegetar ærtedeller
  • Tilsæt rasp, til "farsen" tykner. Den bliver fastere, hvis du lader den trække 5-10 minutter, så bliver frikadellerne lettere at forme. Jeg brugte pankorasp. Farsen skal krydres godt. Prøvesmag den evt.
    Grønne frikadeller med ærter - vegetar ærtedeller
  • Smelt smør på en pande og form frikadeller med en ske. Læg forsigtigt frikadellerne på panden og tryk dem evt. lidt flade. Steg frikadellerne ved middel varme. Vend dem forsigtigt, når de har fået stegeskorpe
    Grønne frikadeller med ærter - vegetar ærtedeller
  • Lad frikadellerne stege til de er godt stegte på begge sider. Hold øje med de ikke bliver for mørke. . De kan også bages i ovnen ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 20 minutter. Tilberedningstiden afhænger af frikadellernes størrelse.
    Grønne frikadeller med ærter - vegetar ærtedeller
  • Servér de grønne frikadeller lune, med f.eks. aioli. De smager også godt kolde.
    Grønne frikadeller med ærter - vegetar ærtedeller

Noter

Frikadellerne kan fryses og lunes på pande, i ovn eller airfryer efter optøning. Holdbarhed i køleskabet minimum 2-3 dage.
Ærter kan erstattes med andre grøntsager, f.eks. squash, broccoli, spidskål, gulerødder, pastinak, edamamebønner eller?