Bruger du frosne ærter, så hæld lidt kogende vand over ærterne og lad dem trække et par minutter. Hæld vandet fra.
Blend hvidløg og ærter med stavblender eller i foodprocessor.
Skræl kartoflerne og riv dem på et rivejern sammen med løget. Rør det i ærteblandingen sammen salt/peber, æg og evt. revet ost.
Rør melet i. Rismel/majsmel eller andet glutenfrit mel kan også bruges.
Tilsæt rasp, til "farsen" tykner. Den bliver fastere, hvis du lader den trække 5-10 minutter, så bliver frikadellerne lettere at forme. Jeg brugte pankorasp. Farsen skal krydres godt. Prøvesmag den evt.
Smelt smør på en pande og form frikadeller med en ske. Læg forsigtigt frikadellerne på panden og tryk dem evt. lidt flade. Steg frikadellerne ved middel varme. Vend dem forsigtigt, når de har fået stegeskorpe
Lad frikadellerne stege til de er godt stegte på begge sider. Hold øje med de ikke bliver for mørke. . De kan også bages i ovnen ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 20 minutter. Tilberedningstiden afhænger af frikadellernes størrelse.
Servér de grønne frikadeller lune, med f.eks. aioli. De smager også godt kolde.