Go Back Email Link
+ servings
Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift

Nem fromage dessert med tykmælk
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid2 timer
Samlet tid2 timer 10 minutter
Ret: Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
Servings: 4 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ liter tykmælk ymer, skyr, ylette, koldskål ell. lign. kan bruges
  • 4 blade husblas
  • 3 spsk. sukker
  • 1 vaniljestang marv eller 2 tsk vaniljesukker
  • dl. fløde piskefløde eller fløde light Kan udelades
  • Tilbehør: Kirsebærsovs rabarberkompot eller grofthakket chokolade

Sådan gør du

  • Start med at lægge husblas i blød i vand i 10 minutter. Imens rører du vaniljefromagen.
    Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
  • Bland tykmælk med sukker og vanilje. Rør godt. Pisk fløden. Jeg brugte en melryster. På den måde kan du på under et minut hurtigt lave pisket fløde, når det er så lille en portion.
    Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
  • Vend den rystede/piskede fløde i tykmælksblandingen.
    Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
  • Kram husblassen fri for vand og lun nu husblassen få sekunder i mikrovn (el. gryde) til den er smeltet. Rør lidt tykmælksblanding i den lune husblas, til den er afkølet lidt. Hæld den herefter i en tynd stråle.
    Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
  • Når husblassen er rørt godt ud i tykmælken, fordeles desserten  i 4 dessertskåle/kokotter/portionsglas. Du kan også lave den i en hel skål.
    Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
  • Læg film over desserterne og stil til afkøling i køleskabet i et 1-2 timer, eller til den er tyknet.
    Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
  • Serveres iskold med kirsebærsovs eller andet f.eks. kompot eller grofthakket chokolade.
    Vanilljefromage nem fromage dessert - opskrift

Noter

Vaniljefromagen kan du lave med ymer, yoghurt , kærnemælk, koldskål ell. lign.
Du kan bruge al slags topping til fromagen - lidt sødme/syrlighed er god kontrast.
Jordbærkompot, rabarberkompot, grofthakkede brændte mandler eller lidt grofthakket chokolade?
Holdbarhed: Et par dage på køl