Vanillefromage med kirsebærsauce

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

DSC_1495

I en alder af nogen og fyrre har jeg fundet ud af to/tre ting:

 • Jeg EEELSKER tykmælksfromage
 • Jeg kan finde ud af at LAVE fromage
 • Husblas er ikke farligt besværligt

Forleden skrev jeg om den lækreste tykmælksfromage med mandelknas

Det var en sand succeshistorie, og i går gentog jeg successen. Vi havde et glas gourmet-kirsebærsauce tilovers fra julen og jeg tænkte, kirsebærsauce og tykmælksfromage? Det kan man da godt, kan man ikke??

Jo det kan jeg love dig for, at man kan. Det var også en sand succeshistorie. Det blev en fromage med mange vaniljeprikker 🙂DSC_1463

Jeg brugte den lækre Heilala-vanillapasta i  fromagen og det gav en helt særlig lækker vanillesmag. Derfor kalder jeg dagens fromage for vanillefromage. Har du ikke lige Heilala-vanillapasta i nærheden, så brug marven fra en hel vanillestang.

Vanillefromage er lavet på tykmælk og der er næsten intet sukker i. Det betyder jo faktisk, at du vil kunne lave en meget kalorielet dessert, og den smager ovenikøbet himmelsk. Jeg brugte tykmælk 3,5% fedt, men en cheasy vil vel også kunne bruges tænker jeg? Der er en lille smule fløde i, men jeg brugte fløde light så alt i alt en kalorielet weekenddessert, og ovenikøbet en lynhurtig en af slagsen. Fromagen skal køle et par timer, men tilberedningstiden er meget kort.10 minutter højst! En succesdessert der smager godt og er let at lave.

Opskrift på vanillefromage med kirsebærsauce:

½ liter tykmælk

4 blade husblas

3 spsk. sukker

1 tsk heilala vanillepasta eller marven af en vanillestang

1½ dl. piskefløde.

Tilbehør: Kirsebærsauce eller grofthakket chokolade.

Sådan laver du vanillefromage: 

Start med at lægge husblas i blød i vand i 10 minutter

DSC_1458Imens rører du vanillefromagen.

DSC_1453Bland vanillapasta og sukker i tykmælken. Rør godt. DSC_1456Pisk fløden. Jeg brugte en melryster. På den måde kan du på under et minut hurtigt lave pisket fløde, når det er så lille en portion. Jeg brugte Oma fløde light, det fungerede fint.

Jeg køber tit disse flødekartoner når de er på tilbud. De kan holde sig i meget lang tid og det er rart altid at have fløde på lager, hvis nu dessert-iveren skulle komme over en (eller flødekaramel-iveren?). Ja tak til spontanitet i køkkenet med primær-ingredienserne ved hånden 😉
DSC_1457Vend den rystede/piskede fløde i tykæmælksblandingen. DSC_1459Løft husblassen op af vandet og tøm skålen for vand. Læg husblassen tilbage i skålen  med det vand der hænger ved (brug en keramikskål). Lun husblassen i  mikrobølgeovnen 10 sekunder af gangen, rør godt efter hver opvarmning. Der må ikke være klumper i husblassen. 20-30 sekunder er nok.

DSC_1458

Bland 4-5 spsk. tykmælksblanding i den lune husblas for at afkøle den lidt. Når husblassen er afkølet, kan den tilsættes tykmælksblandingen i en tynd stråle. Min mand kom og gav en hjælpende hånd med, lige til dette trin, men han anede åbenbart ikke hvad en tynd stråle var. Han pøsede i og jeg måtte røre ekstra ivrigt for at undgå klumper. Pas på med at spørge din mand om hjælp, hvis du gerne vil undgå klumper i din husblas! 😉

Når husblassen er rørt godt ud i tykmælken, fordeles desserten  4 dessertskåle/kokotter/portionsglas.
DSC_1467Læg film over desserterne og stil til afkøling i et par timer. DSC_1490Inden servering lunes kirsebærsaucen.

Vi havde købt dette glas i et stort supermarked. Gourmet Danmark. Hvem mon producenten er? Hold da op hvor en lækker kirsebærsauce! Den må vi huske til næste julesæson? Det er noget andet end “Den gamle fabrik” og de små pap-kartoner-kirsebær man kan købe. Smagen er kraftig men afrundet, sød og lækker. Uhm. Glasset var sat ned til 10 kr, jeg ærgrer mig selvfølgelig over at jeg ikke købte nogle flere glas!DSC_1493Læg et par spsk. kirsebærsauce på toppen af hver dessert, og efterfyld flere gange imens der spises.

Fantastisk!

Tykmælksfromage med kirsebærsauce smager himmelsk! Jeg havde troet at desserten ville blive for syrlig, men det gjorde den slet ikke. Tykmælkens syrlighed, kombineret med vanillesødme og en afrundet kirsebærsmag.

Uhm en drømmedessert, og en af de virkeligt nemme. Den kan du roligt kaste dig ud i, og du kan sagtens servere den for dine gæster. Smart også at den kan laves i forvejen.
DSC_1494

Elsker du mon fromage lige så meget som jeg? Jeg har en appelsinfromage i tankerne, det bliver vist næste eksperiment? Citronfromage da også. 80’er-desserterne er vist på vej til at blive genfødt i mit køkken?? 🙂


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer