Vaniljefromage. <3 I dag skal du høre om en rigtig nem og lækker fløjlsblød fromage dessert.
3 ting jeg har fundet ud om fromage og hvorfor den lækre dessert er et hit:
- Jeg EEELSKER tykmælksfromage – det smager bare SÅ godt!
- Jeg kan finde ud af at LAVE fromage og det er jo super nemt?
- Husblas er ikke sport farligt eller besværligt
Forleden skrev jeg om den lækreste tykmælksfromage med mandelknas
Det var en sand succeshistorie, og i går gentog jeg successen.
Vi havde et glas gourmet-kirsebærsauce tilovers fra julen og jeg tænkte, kirsebærsovs og tykmælksfromage? Det kan man da godt, kan man ikke??
Jo det kan jeg love dig for, at man kan. Det blev også en sand succeshistorie. Det blev en fromage med mange vaniljeprikkerVaniljestænger er jo lidt dyre at købe, men det smager altså bare rigtigt godt med ægte vanilje i denne vaniljefromage. Har du kun vaniljesukker, så går det selvfølgelig også fint an. Du bestemmer 🙂
Vanillefromage er lavet på tykmælk og der er næsten intet sukker i. Det betyder jo faktisk, at du vil kunne lave en meget kalorielet dessert, og den smager ovenikøbet himmelsk.
Jeg brugte tykmælk med 3,5% fedt, men en endnu kalorielet f.eks. cheasy ell. lign. vil også kunne bruges. Skyr og ymer også.
Der er en lille smule fløde i. Jeg brugte fløde light så alt i alt en kalorielet weekenddessert, og ovenikøbet en lynhurtig en af slagsen.
Fromagen skal køle et par timer, men tilberedningstiden er meget kort. 10 minutter højst!En succesdessert der smager godt og er let at lave.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Vaniljefromage nem lækker fromage dessert – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- ½ liter tykmælk ymer, skyr, ylette, koldskål ell. lign. kan bruges
- 4 blade husblas
- 3 spsk. sukker
- 1 vaniljestang marv eller 2 tsk vaniljesukker
- 1½ dl. fløde piskefløde eller fløde light
- Tilbehør: Kirsebærsovs rabarberkompot eller grofthakket chokolade
Sådan gør du
- Start med at lægge husblas i blød i vand i 10 minutter
- Imens rører du vaniljefromagen.
- Bland tykmælk med sukker og vanilje. Rør godt.
- Pisk fløden. Jeg brugte en melryster. På den måde kan du på under et minut hurtigt lave pisket fløde, når det er så lille en portion.
- Vend den rystede/piskede fløde i tykmælksblandingen.
- Løft husblassen op af vandet og tøm skålen for vand. Læg husblassen tilbage i skålen med det vand der hænger ved (brug en keramikskål). Lun husblassen i mikrobølgeovnen 5 sekunder af gangen, til den er smeltet, rør godt efter hver opvarmning. Der må ikke være klumper i husblassen. 10-15 sekunder bør være nok.
- Bland 2-3 spsk. tykmælksblanding i den lune husblas for at afkøle den lidt. Tilsæt 1 spsk af gangen og rør godt. Når husblasblandingen er afkølet, kan den tilsættes tykmælksblandingen i en tynd stråle.
- Når husblassen er rørt godt ud i tykmælken, fordeles desserten i 4 dessertskåle/kokotter/portionsglas. Du kan også lave den i en hel skål.
- Læg film over desserterne og stil til afkøling i køleskabet i et 1-2 timer, eller til den er tyknet.
- Serveres iskold
- Serveres med kirsebærsovs eller andet f.eks. kompot eller grofthakket chokolade.
Noter
En nem fromage lavet af tykmælk – en skøn dessert
Tykmælken røres med vaniljesukker, sukker og fløde og blandes med husblas. Voila. Det var faktisk slet ikke svært 🙂Jeg brugte Oma fløde light, det fungerede fint.
Jeg køber tit disse flødekartoner når de er på tilbud. De kan holde sig i meget lang tid og det er rart altid at have fløde på lager, hvis nu dessert-iveren skulle komme over en (eller flødekaramel-iveren?).
Ja tak til spontanitet i køkkenet med primær-ingredienserne ved hånden 😉
Det er faktisk rigtigt nemt at håndtere husblassen, når blot du lige sikrer dig, at blandingen ikke hældes direkte ned i tykmælkblandingen.
Du skal lige røre et par spsk. tykmælkblanding ned i husblassen først, så den bliver tempereret. Bare følg beeskrivelsen ovenfor.Selve forberedelserne til fromagen tager kun få minutter, men det er afkølings-ventetiden der tager den længste tid.
Læg film over desserterne og stil til afkøling i et par timer. Inden servering lunes kirsebærsaucen.
Vi havde købt dette glas i et stort supermarked. Gourmet Danmark. Hvem mon producenten er? Hold da op hvor en lækker kirsebærsovs!
Den må vi huske til næste julesæson? Smagen er kraftig men afrundet, sød og lækker. Uhm. Glasset var sat ned til 10 kr, jeg ærgrer mig selvfølgelig over at jeg ikke købte nogle flere glas!
Kan du ikke lige opdrive god kirsebærsovs, så kan du toppe fromagen med f.eks. rabarberkompot, jordbærkompot, æblegele eller hjemmelavet nougat/mandelknas.
Læg et par spsk. kirsebærsauce på toppen af hver dessert, og efterfyld flere gange imens der spises.
Fantastisk! En skøn fløjsblød fromage dessert med en frisk og lækker smag.
Tykmælksfromage med kirsebærsauce smager himmelsk! Jeg havde troet at desserten ville blive for syrlig, men det gjorde den slet ikke. Tykmælkens syrlighed, kombineret med vanillesødme og en afrundet kirsebærsmag.
Uhm en drømmedessert, og en af de virkeligt nemme. Den kan du roligt kaste dig ud i, og du kan sagtens servere den for dine gæster. Smart også at den kan laves i forvejen.
Elsker du mon fromage lige så meget som jeg?
Jeg har en appelsinfromage i tankerne, det bliver vist næste eksperiment? Citronfromage er allerede afprøvet. 80’er-desserterne er vist på vej til at blive genfødt i mit køkken?? 🙂