•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift

I en alder af nogen og fyrre har jeg fundet ud af to/tre ting:

  • Jeg EEELSKER tykmælksfromage
  • Jeg kan finde ud af at LAVE fromage
  • Husblas er ikke farligt besværligt

Forleden skrev jeg om den lækreste tykmælksfromage med mandelknas

Det var en sand succeshistorie, og i går gentog jeg successen. Vi havde et glas gourmet-kirsebærsauce tilovers fra julen og jeg tænkte, kirsebærsauce og tykmælksfromage? Det kan man da godt, kan man ikke??

Jo det kan jeg love dig for, at man kan. Det blev også en sand succeshistorie. Det blev en fromage med mange vaniljeprikkerVaniljefromage nem fromage dessert - opskriftVaniljestænger er jo lidt dyre at købe, men det smager altså bare rigtigt godt med ægte vanilje i denne vaniljefromage. Har du kun vaniljesukker, så går det selvfølgelig også fint an. Du bestemmer 🙂

Vanillefromage er lavet på tykmælk og der er næsten intet sukker i. Det betyder jo faktisk, at du vil kunne lave en meget kalorielet dessert, og den smager ovenikøbet himmelsk. Jeg brugte tykmælk med 3,5% fedt, men en endnu kalorielet f.eks. cheasy ell. lign. vil også kunne bruges. Skyr og ymer også.

Der er en lille smule fløde i, men jeg brugte fløde light så alt i alt en kalorielet weekenddessert, og ovenikøbet en lynhurtig en af slagsen. Fromagen skal køle et par timer, men tilberedningstiden er meget kort. 10 minutter højst!DSC_1494En succesdessert der smager godt og er let at lave.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Vaniljefromage nem fromage dessert – opskrift

Vanilljefromage nem fromage dessert - opskrift
Nem fromage dessert med tykmælk
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
Ret: Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
Kategori: Dessert og sødt
Keyword: fromage, vaniljefromage
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ liter tykmælk ymer, skyr, ylette, koldskål ell. lign. kan bruges
  • 4 blade husblas
  • 3 spsk. sukker
  • 1 vaniljestang marv eller 2 tsk vaniljesukker
  • dl. fløde piskefløde eller fløde light
  • Tilbehør: Kirsebærsovs rabarberkompot eller grofthakket chokolade

Sådan gør du

  • Start med at lægge husblas i blød i vand i 10 minutter
    Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
  • Imens rører du vaniljefromagen.
  • Bland tykmælk med sukker og vanilje. Rør godt.
    Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
  • Pisk fløden. Jeg brugte en melryster. På den måde kan du på under et minut hurtigt lave pisket fløde, når det er så lille en portion.
  • Vend den rystede/piskede fløde i tykmælksblandingen.
    Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
  • Løft husblassen op af vandet og tøm skålen for vand. Læg husblassen tilbage i skålen  med det vand der hænger ved (brug en keramikskål). Lun husblassen i  mikrobølgeovnen 5 sekunder af gangen, til den er smeltet, rør godt efter hver opvarmning. Der må ikke være klumper i husblassen. 10-15 sekunder bør være nok.
    Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
  • Bland 4-5 spsk. tykmælksblanding i den lune husblas for at afkøle den lidt. rør godt. Når husblasblandingen er afkølet, kan den tilsættes tykmælksblandingen i en tynd stråle.
  • Når husblassen er rørt godt ud i tykmælken, fordeles desserten  i 4 dessertskåle/kokotter/portionsglas. Du kan også lave den i en hel skål.
    Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
  • Læg film over desserterne og stil til afkøling i køleskabet i et 1-2 timer, eller til den er tyknet.
    Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
  • Serveres iskold
  • Serveres med kirsebærsovs eller andet f.eks. kompot eller grofthakket chokolade.
    Vanilljefromage nem fromage dessert - opskrift

Noter

Vaniljefromagen kan du lave med ymer, ylette, kærnemælk, koldskål ell. lign.
Du kan bruge al slags topping til fromagen - lidt sødme/syrlighed er god kontrast: kompot, kirsebærsovs eller lidt grofthakket chokolade?
Fromagen kan holde sig på køl 1-2 dage
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

DSC_1467

En nem tykmælksfromage med vanilje – en skøn dessert

Tykmælken røres med vaniljesukker, sukker og fløde og blandes med husblas. Voila. Det var faktisk 🙂DSC_1456Jeg brugte Oma fløde light, det fungerede fint.

Jeg køber tit disse flødekartoner når de er på tilbud. De kan holde sig i meget lang tid og det er rart altid at have fløde på lager, hvis nu dessert-iveren skulle komme over en (eller flødekaramel-iveren?). Ja tak til spontanitet i køkkenet med primær-ingredienserne ved hånden 😉
DSC_1457Det er faktisk rigtigt nemt at håndtere husblassen, når blot du lige sikrer dig, at blandingen ikke hældes direkte ned i tykmælkblandingen. Du skal lige røre et par spsk. tykmælkblanding ned i husblassen først, så den bliver tempereret. Bare følg beeskrivelsen ovenfor.Vaniljefromage nem fromage dessert - opskriftSelve forberedelserne til fromagen tager kun få minutter, men det er afkølings-ventetiden der tager den længste tid.

Læg film over desserterne og stil til afkøling i et par timer. DSC_1490Inden servering lunes kirsebærsaucen.

Vi havde købt dette glas i et stort supermarked. Gourmet Danmark. Hvem mon producenten er? Hold da op hvor en lækker kirsebærsauce! Den må vi huske til næste julesæson?  Smagen er kraftig men afrundet, sød og lækker. Uhm. Glasset var sat ned til 10 kr, jeg ærgrer mig selvfølgelig over at jeg ikke købte nogle flere glas!

Kan du ikke lige opdrive god kirsebærsovs, så kan du toppe fromagen med f.eks. rabarberkompot, æblegele eller hjemmelavet nougat/mandelknas. DSC_1493Læg et par spsk. kirsebærsauce på toppen af hver dessert, og efterfyld flere gange imens der spises.

Fantastisk! En skøn fløjsblød dessert med en frisk og lækker smag.

Tykmælksfromage med kirsebærsauce smager himmelsk! Jeg havde troet at desserten ville blive for syrlig, men det gjorde den slet ikke. Tykmælkens syrlighed, kombineret med vanillesødme og en afrundet kirsebærsmag.

Uhm en drømmedessert, og en af de virkeligt nemme. Den kan du roligt kaste dig ud i, og du kan sagtens servere den for dine gæster. Smart også at den kan laves i forvejen.
DSC_1494Elsker du mon fromage lige så meget som jeg?

Jeg har en appelsinfromage i tankerne, det bliver vist næste eksperiment? Citronfromage er allerede afprøvet. 80’er-desserterne er vist på vej til at blive genfødt i mit køkken?? 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •