Rabarberkompot. Uhm her får du en nem opskrift på kompot med rabarber.
Rabarberkompot er en ægte sommerbebuder.
Når de første rabarberstængler spirer frem, ved vi, at vi har en god og lang rabarbersæson i vente.
I månedsvis kan vi trylle lækre kager, desserter og kompot og man kan høste de gode stængler igen og igen. Heldige os 🙂 
Du kan finde en masse god og lækker rabarberinspiration i indlægget her
Rabarberkompot kan laves hele sæsonen. Vi spiser den med velbehag på nybagte boller, i roulade, til pandekager med is, i lagkager eller måske den lækre Eton Mess-marengs-dessert?
Få inspiration til flere opskrifter nederst i dette indlæg.
Ud af dagens portion blev der 3 glas rabarberkompot.
Jeg har ikke puttet Atamon i, for jeg gav 2 af glassene væk, og jeg regner med at de er hurtigt spist.
Du kan tro, at det vækker jubel, når man giver sådan et glas rabarber kompot i gave.
Den allerbedste værtindegave eller måske du bare gerne vil gøre én du har kær, glad? <3
Du kan sagtens bare gange portionen op eller reducere, hvis du har færre/flere rabarber.
Det kan svinge hvor søde/sure rabarberne er. Jeg plejer altid at tilsætte halvdelen af sukkeret først og så smage til med resten. Måske du skal bruge lidt mere/mindre?Det er hurtigt og nemt at lave rabarberkompot og det kan laves både i gryde, i ovn og mikrobølgeovn.
Dagens opskrift er på rabarberkompot lavet på traditionel vis i gryde.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Gammeldags rabarberkompot – få en god nem opskrift på kompot med rabarber:
Ingredienser
- 1 kg rabarber
- 250 gram sukker ca.
- 2 tsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang
Sådan gør du
- Vask og rens rabarberne. Lad den nederste del blive på, der gemmer sig god og sød smag.
- Skær rabarberne i 1-1½ cm. stykker
- Hæld rabarberne i en gryde og tilsæt halvdelen af sukkeret og vaniljesukkeret.
- Læg låg på gryden og lad den simre ved middel varme under låg i 5-10 minutter. Rør undervejs og pas på at rabarberne ikke brænder på. Lad kompotten koge, til du synes den har en passende konsistens. Smag til og tilsæt evt resten af sukkeret og mere vanilje
- Skold nogle marmeladeglas + låg og hæld kompotten heri. Skru straks lågene på og lad kompotten afkøle.
Noter
Uhm – nylavet rabarber kompot på en friskbagt bolle er bare en lækkerbisken!
Jeg kan betro dig, at det er en skøn servering. Gammeldags rabarberkompot smager bare SÅ godt. Det må du prøve.
Jeg gav et glas rabarberkompot til søde sommerhusnaboer og det vakte jubel.
Det er ikke alle der laver kompot selv, så det kan virkelig være en god gave at give sådan et glas hjemmelavet kompot.
Prøv det, medmindre du altså synes at kompotten er så god at du vil beholde den selv? 🙂Gå på jagt i dit nabolag, hvis du ikke lige selv har rabarber i haven.
Måske du har en nabo der har et rabarberbed, som ikke lige selv får rabarberne brugt? Det ville da være synd at de gik tabt.
Hvis du giver et par glas rabarberkompot som “betaling” vil det da være en rigtig fin deal? 🙂Rigtig god fornøjelse med dine rabarbertryllerier. Jeg er sikker på at dine kompotglas bliver populære glas i dit køleskab og i dit nabolag. 🙂
Få flere opskrifter på rabarberkompot her:
1.
2.
Få opskrifter på kager og desserter du kan bruge rabarberkompot til:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hvornår skal “resten” af sukkeret i?
Hej. Hvad er forskellen på rabarberkompot og rabarbermarmelade?
Venlig hilsen
Jane Vestrup
Uhh ja, rabarber er altid et hit:-)
Mine er desværre lige blevet fjernet som led i et haveprojekt, men der skal selvfølgelig sættes nye lige om snart, for jeg kan ikke undvære min rabarbersaft:-)