•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift

Jeg kører vist mormor-tema her på bloggen for tiden. I går skrev jeg om kringle med marcipanremonce, i dag skriver jeg om fromage (igen) og de næste dage kommer jeg til at skrive om hønsekødssuppe og tarteletter.

Opskrifterne passer jo perfekt til bloggens “mormormad-kategori”. Oldschool-retterne holder, vi er fan alle mand her i huset. Vi er også fromage-fans! I dag skal du høre om en koldskålsfromage med mandelkrokant.

Desserter med husblas er slet ikke bøvlede og firseragtige! Du kan lave de lækreste fromager med husblas og surmælksprodukter! Prøv f.eks. denne tykmælksfromage med mandelknas eller denne vaniljefromage med kirsebærsauce – lækre desserter kan du tro!

Fromage-desserterne kræver kun et kvarters arbejde, og efter et par timers afkøling, er der serveret.

Jeg storelsker fromage af surmælksprodukter, da kombinationen af syrlighed og sødme er formidabel. Fromage bliver fløjsblød og cremet, den lækreste dessert hele året rundt men også særligt god som svalende, kølende sommerdessertKoldskålsfromage med mandelkrokant opskriftJeg troede jeg havde været alle fromagevarianterne igennem, lige indtil jeg faldt over en liter koldskål til en femmer i supermarkedet. Den var sat ned, fordi den skulle bruges på dagen.

Hov? Koldskål?? Det kan man vel også bruge til fromage? Det tror jeg da forresten ville smage ret fantastisk i fromage? Så slipper man jo også for at putte både sukker og fløde i?!
Koldskålsfromage med mandelkrokant opskriftDet skulle prøves og jeg kan allerede nu afsløre, at det var en dundrende succes. Tænk sig en dessert, hvor der – næsten – kun skulle åbnes en karton? Ja tak til ultralette desserter!

Det var virkelig smart at lave fromage med koldskål og du kan tro, det smagte godt. Den koldskålsfromage bliver et kæmpe hit hjemme hos dig 🙂

Ok husblassen skulle lige smeltes, men alligevel? Jeg brugte i stedet 10 minutter på at lave en lækker mandelkrokant, der blev brugt som topping på fromagen, men det er stadigvæk en dessert i den lynhurtige ende af skalaen.

Mandelkrokant kan f.eks. erstattes med grofthakket chokolade eller frisk frugt.

Opskriften på den nemme lækre koldskålsfromage får du lige her:

Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift

Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift
Lækker cremet fromage med koldskål og mandelkrokant
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Ret: Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift
Kategori: Dessert og sødt
Keyword: fromage, koldskålsfromage
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Koldskålsfromage

  • 1 liter koldskål Kan erstattes af tykmælk, yoghurt, skyr, ymer eller kærnemælk
  • 6 blade husblas
  • Lidt flødeskum til toppen evt. sprøjteflødeskum

Mandelkrokant:

  • dl. sukker
  • Et par håndfulde mandler kan erstattes af andre nødder.

Sådan gør du

Koldskålsfromage:

  • Opblød husblas i vand i ca. 10 minutter.
    Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift
  • Løft husblassen op af vandet og lad det sidste vand dryppe af.
  • Læg husblassen tilbage i skålen og lun den i mikrobølgeovnen 5 sekunder af gangen, til den er smeltet. Kan også smeltes over vandbad. Rør undervejs.
  • Hæld 1 spsk koldskål i husblassen af gangen, for at køle den af. Rør godt. Hæld herefter husblas-blandingen i koldskålen i en tynd stråle. Rør hele tiden. Si evt. fromagen, hvis der er kommet klumper i.
    Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift
  • Hæld fromagen i 4-6 portionsskåle, eller portionsglas. Kan også serveres i én stor skål. Tildæk med husholdningsfilm og stil fromagen til afkøling i mindst et par timer.
  • Imens fromagen afkøler laver du mandelnougat/mandelknas

Mandelkrokant:

  • Hæld sukker på en middelvarm pande og lad det smelte langsomt. Sukkeret skal være helt smeltet. Brug kun lav temperatur. Hold øje hele tiden.
    Krokant - opskrift på sprød mandelkrokant
  • Når sukkeret er helt smeltet tilsættes to håndfulde mandler. Rør godt. Gå ikke fra panden
  • Lad mandlerne varme 5-10 minutter ved meget svag varme. Når mandlerne har suget al sukkermassen, er de færdige.
  • Hæld mandlerne over på en bageplade beklædt med bagepapir. Forsøg at lave et jævnt lag, så er mandlerne lettere at skille bagefter.
    Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift
  • Lad mandlerne køle helt og hak dem groft.
    Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift
  • Efter afkøling er fromagerne klar til topping. Sprøjt lidt flødeskum på toppen eller læg en klat flødeskum på toppen. Drys rigeligt mandelkrokant på toppen

Noter

Koldskål kan erstattes af kærnemælk, yoghurt, skyr, tykmælk eller ymer (tilsæt i så fald sukker).
Mandelkrokant kan erstattes af grofthakket chokolade eller friske bær/frugt
Fromagen kan holde sig tildækket på køl i 1-2 døgn, hvis du venter med at putte flødeskum på
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Koldskålsfromage er virkelig en nem og lækker dessert – og mandelkrokant er prikken over i’et Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift

Husblaseventyret er slet ikke svært. Det er faktisk ret nemt at håndtere husblas, hvis de lige følger rådene ovenfor. Jeg synes det er nemmest at smelte husblas i mikroovnen, men  måske du synes det er nemmest at smelte din husblas over vandbad?Koldskålsfromage med mandelkrokant opskriftHæld 2-3 spsk koldskål i husblassen for at køle den af. Rør godt. Hæld herefter husblas-blandingen i koldskålen i en tynd stråle. Rør hele tiden. Si evt. fromagen, hvis du synes der er klumper i.DSC_1700Når fromagen er omrørt og evt. siet, fordeler du den i 4-6 portionsskåle/portionsglas (alt efter hvor store portioner du vil lave). Tildæk skålene med husholdningsfilm og stil dem til afkøling i ca. par timer. Fromagen kan også laves i en stor skål.

Nu til den lækre mandelkrokant:

Imens fromagen afkøler laver du mandelkrokant/mandelnougat.

Vær varsom med din pande og pas på temperaturen ikke bliver for høj.
DSC_1704Når mandlerne er godt dækket med karamel, hældes de over på en bageplade beklædt med bagepapir. Forsøg at lave et jævnt lag, så er mandlerne lettere at skille bagefter.Koldskålsfromage med mandelkrokant opskriftLad mandlerne køle og hak dem groft, når de blevet helt kolde.Koldskålsfromage med mandelkrokant opskriftEfter afkøling er fromagerne klar til topping.

Sprøjt lidt flødeskum på eller læg en skefuld flødeskum på toppen. Drys med rigeligt mandelkrokant. Sørg for at krokanten fordeles, så der er nok til alle portionsanretninger.

Kombinationen af surt/sødt/knas/ er helt perfekt. Syrlighed fra fromagen, sødme fra fløden og sukker fra mandelkrokanten. Uhm <3 Den syrlige koldskålsfromage var bare en succes og så er den både nem og billig at lave.

Overvéj da lige at prøve at lave en koldskålsfromage, næste gang du vil lave fromage. Måske du har en rest koldskål til overs i dit køleskab, eller måske du også bare har været så heldig at “falde” over en stop madspilds-koldskål i dit  superfmarked?

Så nemt og jo også virkelig en billig dessert, også selvom du køber din koldskål til fuld pris. I forhold til almindelige “fromager” er denne dessert også rimeligt kalorielet, da æg og sukker udelades, men alligevel smagte den bare super godt.

Den dessert kan du godt glæde dig til at smage. Du og dine gæster vil juble, året rundt 🙂

Så er der serveret: Koldskålsfromage med mandelnougat. Jeg er fan og mon ikke også du melder dig i fanskaren? 🙂Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift


  •  
  •  
  •  
  •  
  •