Bagenørdens pølsemix med gulerødder, sesam og paprika

  • Bagenørdens pølsemix med sesam og paprika

Bagenørdens pølsemix med sesam og paprika

Det er lørdag. Det er en søvnig dag. Familien har været til fødselsdagsgilde på Fyn til kl. 3.00 i nat, så dagen i dag har foregået i luntetempo og i slow motion.

Vi har ikke tømmermænd, men en groggy-træt-følelse der minder om. Dagens menu passede perfekt derfor som “dagen-derpå-mad”  – salt, krydret og nemt at lave. I dag skal du høre om:

Bagenørdens pølsemix med sesam og paprika (4 pers.):

Du skal bruge:

2 ½-3 kg kartofler

1 kg gulerødder

5-600 gram pølser (gerne store frankfurtere)

½-1 dl. olie

2 spsk. paprika

Salt.

1½-2 dl. sesamfrø

2014-10-04 17.00.16

 Sådan laver du pølsemix med gulerødder, sesam og paprika:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skræl kartofler og gulerødder og skær i tern.
  • Skær pølserne i skiver og vend med kartoflerne.
  • Drys med paprika, salt og sesam og vend med olie.
  • Brug gerne dit allerbedste aluminiumsfad så kartoflerne også kan blive sprøde under bunden.
  • Steg pølsemix’en 1-1½ time ved 200 grader varmluft. Rør rundt i kartoffelfadet ca. hver halve time.
  • Servér med ketchup eller endnu bedre: carryketchup eller aioli.

DSC_9903Bagenørdens pølsemix med sesam og paprikaBagenørdens pølsemix med sesam og paprikaDette må da vist siges at være den nemmeste lækreste pølsemix du kan trylle? Nem at købe ind til og nem at tilberede. Smager klart bedre end grill-barens pølsemix og sundere også da – en lille smule ihvertfald?  😉
Oliemængden styrer du jo selv, men jo mere olie du bruger jo sprødere kartofler. Det siger mine pølse-mix-erfaringer mig ihvertfald.

Bagenørdens pølsemix – bedre end grillbarens!

Denne ret kan du sagtens sætte på næste uges menuplan. Den vil være et hit i din familie, hos både store og små. Retten er billig og nem at tilberede, og ja fungerer altså også rigtigt godt som “dagen-derpå-mad”. Dog vil der lyde en sølle kalden fra sofaen: “Hvem skræller kartoflerne?!” 🙂

Bagenørdens pølsemix med sesam og paprika

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. tina nymann 5. oktober 2014 af 14:38- Svar

    Begrebet pølsemix har fået en ny betydning, tak:-)

    • Gitte Hansen 5. oktober 2014 af 20:29- Svar

      Pølsemix er lækkert. Hjemmelavet pølsemix er ekstra lækkert 🙂

Læg en kommentar