Mørbrad i baconsvøb, salat & pommes frites med løg og tomat

  • Mørbrad i baconsvøb

Mørbrad i baconsvøb Det er lørdag. Sol. Lummervarme. Weekend. Skal vi grille? Ja da, det skal vi da, også selvom der ruller truende skumle mørke skyer ind fra vest. Kan vi nå det? Dagens grillmenu blev tilberedt og indtaget på terrassen i kapløb med tiden. Vejrguderne åndede os i nakken. Vi nåede det. Den lækreste sommergrillmenu blev endda indtaget på terrassen. I tørvejr! Den grillmenu du skal høre om i dag, kan laves med ganske få armbevægelser, og det er FEDT for så kan man jo nå at læse den gode bog færdig på terrassen imens der stadig er eftermiddagssol 😉 Her får du opskriften. Retten er nem at lave og nem og også billig at købe ind til.

DSC_8085Mørbrad i baconsvøb, salat & pommes frites med løg og tomat (4 pers.)

Du skal bruge:  1 afpudset mørbrad 1 pakke bacon Salt/peber. Kartofler:  1.5 kg vaskede nye kartofler skåret i både 4-5 rødløg ½ dl. olie. 1 bakke cocktailtomater. Salt/hvidløgspeber. Tilbehør:  Grøn salat DSC_8071 DSC_8081

Sådan laver du mørbrad i baconsvøb og pommes frites med løg og peberfrugt:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask kartofler, løg og tomater og skær i både.
  • Læg kartoflerne i et aluminiumsfad.
  • Vend med olie og krydderi og steg i kartoffelfadet i ovnen i 45-60 minutter.
  • Vend kartoflerne 2-3 gange undervejs.

DSC_8065

 Grillet mørbrad i svøb:

  •  Tænd grillen
  • Imens kullene bliver klar, afpudser du mørbraden for hinder og fedt.
  • Krydr svinemørbraden.
  • Vikl bacon om og grill svinemørbraden ved indirekte varme i 30 minutter. Vendes undervejs. Grill ikke mørbraden for længe, så bliver den tør og kedelig.

Mørbrad i baconsvøb

Grøn salat: 

Det blev dagens kedelige men alligevel smukke salat der sejrede. Iceberg, tomater, rødløg og agurk. Keep it simple 😉DSC_8068Fantastisk. Kartoflerne var færdige på samme tid som mørbraden. Hvad siger I så til den timing? 😉 Anret grilltallerkenen og servér kold dressing eller bearnaise sauce til. Jo da! Jensens bearnaise hér på matriklen igen. DSC_8079Dagens grill-menu blev en overraskende lækker grillmenu, der ikke krævede meget køkkentid. En anbefalelsesværdig menu. De bagte rødløg smager SÅ lækkert og giver også en god smag til kartoflerne. De små tomater blev nærmest som langtidsbagte; meget søde og smagfulde. Kartoffelfadet skal min datter have æren for. Det var hendes idé og hendes arbejdskraft der blev brugt (=endnu mere terrassetid til moren!) Ja jeg har rigtigt regnet den ud! Godt med sådan en på mange måder fantastisk datter! <3 🙂Mørbrad i baconsvøbHov og hvad sneg sig ind her? Er det ikke den obligatoriske grillpølse? Har du mon nogensinde set et grillbord uden måske? 🙂DSC_8088Vi har mange terrasser på matriklen og heldigvis fandt vi én hvor der var læ. Der blæste jo en halv pelikan i dag. Kan du mon se de regntunge skyer i horisonten her? Foreløbigt har vi kun fået 10 dråber. For filan, kom nu snart med bulder og brag, så vi kan få det overstået og luften kan blive renset én gang for alle! DSC_8086 Du får også lige et glimt af dagens dessert, som vi tog forskud på i eftermiddags. Da jeg kom hjem fra lørdagsvagt var der 30 grader men jeg var alligevel megaoverskudsagtig, selv efter travl vagt og en fjorten kilometers cykeltur. Jeg lavede da lige en hurtig frugtsalat til familien og hvor VAR det lækkert at kunne nyde frugtsalat i stegende hede. Kan anbefales. Frugtsalaten er af den særligt nemme slags, og du kommer til at høre om den en af de nærmeste dage. Her får du et smugkig. Ja hvorfor jeg lige havde så meget energi må stå hen i det uvisse? Jeg red bare på bølgen og nød overskuddet og energien. Jeg har også bestilt en overskudsdag til i morgen. Be careful out there! 🙂 DSC_8055

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Leinoh 3. august 2014 af 10:25- Svar

    Sikke nogle gode billeder og en lækker menu!
    Er spændt på din opskrift på frugtsalat… Det ser vanvittig lækkert ud!

    • Gitte Hansen 3. august 2014 af 22:02- Svar

      Hejsa

      og tak for din søde hilsen. Dejligt at høre fra dig 🙂
      Opskriften på frugtsalat tror jeg, at jeg får skrevet i morgen. Det kniber at følge med. Jeg får produceret alt for meget mad i weekenderne og prøver at samle op og få skrevet blogindlæg i løbet af ugen 🙂
      Håber du vil kigge med de nærmeste dage også 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar