Sommerlykkeligt indlæg – vil du med en tur i min lykkevogn?

2014-06-01 17.17.36Man kunne tro, at der er mørke skyer på min himmel. Man kunne tro, at mit liv og min tilværelse, når du ser billedet nedenfor, er et minefyldt farvand for tiden, fyldt med tungsindighed, problemer og triste tanker. Næh nej. Tværtimod.

En dag så himlen pludselig sådan ud. I lang tid truede skyerne, men pludselig og uventet forsvandt skyerne igen. Helt symbolsk. Der er nemlig heller ikke mange skyer på min himmel for tiden.sky

Hvis du ikke kan klare et tekstlangt, rørstrømsk, sentimentalt, følsomt indlæg uden opskrifter, så stop her.

Jeg har 1000 ting at være glad og taknemmelig for, og mit hjerte bruser over af lykke for tiden.  Vil du med en tur om bag facaden igen, så hop op i min lykkevogn. 

Måske er det blomsternes flor? Måske er det fuglenes fløjt? Måske er det solen og plustemperaturerne? Måske er det duftene og den frodige natur?  Måske er det bare fordi mit D-vitaminniveau nu er blevet så tilstrækkeligt meget fyldt op, at vinterens tungsind har lagt sig?

Alle steder, hvor man kigger hen, er der jo lykkebrus at se. Er det ikke naturligt og logisk nok, at man ikke er til at styre? Som en glad hest i vild galop eller som en ko lukket ud på græs efter en lang mørk vinter?

Man skal huske at stoppe op og glæde sig over de små  og nære ting i livet.

2014-06-01 21.06.59

 • Vi er glade, sunde og raske alle mand i min lille familie.
 • Vi nyder samværet sammen. Vi får snakket, grillet og hygget ude til sent. Vi får alle lige præcis den mængde krammere vi har behov for.
 • Jeg er stadigvæk vild med min mand, selvom han har været min nu i 23 år.
 • Bedstemor er i bedring og er frisk og glad. Vi skal besøge hende snart.
 • Vi er ved at planlægge vores sommerferie og begge teenagere vil stadigvæk gerne med deres gamle forældre.
 • De voksne er glade for deres jobs, og har gang i 1000 spændende projekter.
 • De store børn er glade for det de har gang i og klarer sig fint til eksaminer og terminsprøver.
 • Hunden er toplykkelig, og fræser rundt med sin gummibold i haven selvom den snart er 8 år (den er vist særligt rørstrømsk, fordi den har fundet sin gummimus, der har været væk i månedsvis).
 • Der er rigeligt med terrassetid for tiden og i de sidste to uger har jeg læst 3 tykke bøger.

2014-05-25 18.51.29Jeg elsker mit arbejde og det fylder meget for mig, fordi det fylder mine vågne timer og fordi jeg er topengageret i det jeg laver og i de kolleger jeg arbejder sammen med.

Lige for tiden er jeg særligt glad for det dér arbejdsliv:

Mit bibliotekarhjerte banker for de søde nyudklækkede pædagoger, der i denne uge har inviteret mig med til deres dimissionsfest, selvom jeg ikke engang er deres bibliotekar længere. Tænk, at de stadigvæk gerne vil se deres gamle bibliotekar på deres festdag. DET er lykke og jeg kommer, det er da klart! Jeg glæder mig til fest og livemusik med en glad pædagogflok! 🙂

Jeg har denne uge – igen- haft topmotiverede og top-engagerede arbejdsdage, sammen med mine nye skønne kolleger. Der har været masser af smil, grin, høj faglighed, gode dialoger, udviklingsperspektiver, vedkommende snakke og spændende ide-ping-pong. Jeg befinder mig i et smørhul, på mit nye arbejde.

I denne uge  bagte kollega Mads den lækreste roulade til os og kollega Lisbet serverede de lækreste kirsebær. I næste uge skal vi til personalefest i bogbussens garage. Onsdag skal jeg drikke fyraftensøl med 2  gode kolleger fra mit gamle arbejde. Det glæder jeg mig særligt til.

En sød og venlig låner spurgte en dag om han måtte have lov til at sende et postkort til biblioteket og bibliotekaren. Han skal snart til Paris og ville sende os en hilsen. Det er da sand bibliotekarlykke, at man gør sådan en forskel, at en låner har lyst til at sende en postkorthilsen hjem til sit bibliotek.

2014-06-01 21.07.23
En anden låner skulle sejle til Færøerne og spurgte bibliotekaren om hjælp til at finde søkort. (Hjjæææælp, hvor finder man dem?). Jeg fandt dem og nu vil det vel være min fortjeneste, hvis låneren slipper for at sejle på et klippeskær?

7. klasses-pigen, der lånte bøger om Elvis til projektopgave, knoklede med opgaven på biblioteket i timevis og kom dagen efter og gav mig det største grin. HEJ , sagde hun glad da hun så mig. Så skønt. Hun ville oprettes som låner og slæbte en kæmpe bogstak med hjem. 

Hver dag oplever jeg lykkeglimt på mit arbejde. At være bibliotekar er en sand fryd, man hjælper og beriger og gør folk glade. Ikke to dage er ens, 1000 spændende interessante spørgsmål og jeg keder mig aldrig.

2014-05-25 18.53.14

Arbejdet fylder, men bloggen fylder næsten lige så meget.  Det er ikke løgn, når jeg fortæller, at jeg ofrer den ligeså meget opmærksomhed som havde den været mit 3. barn. Jeg tænker på den fra jeg står op, til jeg går i seng.

Læs mere om mine tanker om og bag bloggen her i dette interview  Det går rigtigt godt for bloggen, selvom der er flere besøgende om efteråret. Forståeligt nok vil I også hellere grille og  sidde ude på terrassen i stedet for at surfe efter opskrifter i sommersolen.

Lige nu ligger Noget i ovnen hos bagenørden nr. 9 på www.blogtoppen, snart 500-synesgodt-om siden på Facebook og 83.000 månedlige besøg! Jeg er glad, beæret, stolt og glad og synes  stadigvæk det er superspændende at skrive, fotografere og eksperimentere med teknikken. De høje besøgstal overstiger mine vildeste fantasier. 

Jeg er SÅ glad for at have dig med på sidelinien hér, både når du kigger med ned i kødgryderne og når du, som hér, kommer med om bag facaden. Jeg sætter stor pris på alle de spørgsmål og kommentarer jeg får. Tak. 

2014-06-01 14.44.03Jeg slutter min rørstrømske sommerhilsen af. En overdrevent glad Gitte, fuld af hjertefryd, lykkefølelse og god karma siger tak for livet i stor taknemmelighed. Vi skal huske at stoppe op og minde os selv om, at der er meget at være lykkelig for, også selvom man tænker, at lykke i livet, det er da indlysende, selvfølgeligt og banalt?

Vi haster altid videre efter nye mål og jagter lykken, men måske vi finder den lige for vores fødder?

Nogle gange er man bare ikke til at skyde igennem. Kald mig bare lalleglad. Vil du med en tur op i min lykkevogn? Hop bare med 🙂 <3

2014-06-01 21.08.53

Mere inspiration

2 Kommentarer

 1. Mette Hansen 7. juni 2014 af 08:50- Svar

  Sikke et dejligt positivt indlæg 🙂 Det er godt at være glad, for det giver mere glæde og positiv energi. En god spiral! Glæde avler glæde 🙂
  Denne lørdag morgens glæde her på min matrikel:
  Yngste sov længe! Lige til 6.50!!! Og tro mig, dét er længe. I går var den 5.45…
  Ældste er -af faderen – kørt til den store stads hovedbanegård hvor hun skulle stille kl. 7 i morges – for at skulle på spejderlejr i det mørke jylland.
  Kaffen blev indtaget i sofaen under dynen i stilhed.
  Og jeg nyder billedet af din valmue. Valmuen er min favoritblomst af alle. Så smuk, så sart og alligevel så stærk. Plejer at tænke at den ligner mig 😉

  Rigtig god pinse til dig.
  Knus Mette

  • Gitte Hansen 7. juni 2014 af 22:09- Svar

   Hej Mette
   Tak for din søde hilsen – det lyder da som om du har haft den skønneste dag, der startede med ekstra søvn. Dejligt.
   Håber du har nydt lørdagen ligeså meget som jeg. Skøn skøn lørdag 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar