Blommemarmelade med vanilje og nektarinmarmelade igen-igen

 • Nektarinmarmelade

DSC_9264I weekenden blev der lavet marmelade. Igen.

1 bakke blommer og 1 bakke nektariner stod urørt i køleskabet. Det er som om, at den slags frugt ikke rigtigt rykker for mine teenagere (eller deres forældre)? Old-school-frugt som æbler, pærer og bananer holder! Det bliver spist i KILOVIS!

NÅ men det forhindrer mig nu ikke i at købe de fristende bakker nektariner og blommer alligevel når jeg kommer forbi dem og hvad stiller man så op med al den frugt der ikke bliver spist? Tja, så laver man da bare marmelade! 🙂

2014-09-07 13.53.28

 

Nogen marmeladeekspert er jeg ikke og jeg er skovl til at få målt bærrene af. Jeg måler heller ikke sukker nøjagtigt af, men  nøjes med at smage til, til sidst. Marmelit-mængden har jeg heller ikke helt styr på, men alligevel lykkedes det mig at få lavet lækkert marmelade (næsten) hvergang med fin konsistens. Tør du mon stole på mig??  Ja jeg ville nok lige betænke mig 😉

Hvis du gerne vil lave marmelade “helt efter bogen” så følg evt. anvisningerne bagpå Marmelit-brevet eller syltesukkerpakken

DSC_9279

 

Til dagens blommemarmelade med vanilje og nektarinmarmelade brugte jeg: 

Blommemarmelade:           Nektarinmarmelade:

1 bakke blommer                    1 bakke nektariner

½ vaniljestang                            ½ vaniljestang

5-6 spsk. sukker                        5-6 Sukker

1-2 spsk. Marmelit                  1-2 spsk. Marmelit

2 tsk. Atamon                              2 tsk. Atamon

Nektarinmarmelade

Hvordan laver man marmelade?

 • Skyl frugt og fjern sten. Skær i grove stykker. Jeg lavede én gryde med blommemarmelade og én gryde med nektarinmarmelade.
 • Læg frugten i en gryde, tilsæt sukker.
 • Flæk vaniljestangen og rør vanljemarven op med lidt sukker. Tilsæt både vaniljesukker og den tomme vaniljestang.
 • Lad marmeladen  simre under låg
 • Når det meste af væsken  er fordampet tager du gryden af blusset. Min marmelade kogte 30 minutter, nej vist lidt mere.
 • Rør Marmelit i marmeladen opblandet  med 1 spsk. sukker.OBS: Marmeladen skal kun koge 1 minut efter tilsætning af Marmelit.
 • Fyld tomme marmeladeglas med kogende vand og ½ tsk. Atamon. Husk også lågene.
 • Tilsæt 1 tsk. Atamon til marmeladen efter kogning og hæld straks på de tomme glas. Sæt låg på hurtigt. (Spiser du marmeladen hurtigt behøver du ikke Atamon)
 • P.S.: Vil du teste om din marmelade har en passende konsistens, kan du lægge ½ tsk. på en tallerken. Konsistensen efter afkøling vil vise om der skal mere Marmelit til.

Nektarinmarmelade

 

På under 1 time var overskudsfrugten forvandlet til 4 glas marmelade og hvilken marmelade!

Har du stadigvæk til gode at lave din egen marmelade, skulle du næsten prøve. Der er verden til forskel. Vaniljen må du ikke spare væk, den giver en fantastisk lækker smag og den gør også at du kan reducere på sukkeret. Vanilje sødmer.

Jeg brugte den blå Marmelit som giver en sukkerreduceret marmelade. Med den grønne kan du lave helt sukkerfrit marmelade. Bare lige et marmeladetip 🙂

Hjemmelavet marmelade er SÅ smagfuldt, smukt og lækkert, og det er nemt at lave. Omhyggelig behøver man ikke være, det lykkes som regel alligevel.

Her kommer der lige lidt procesbilleder 🙂

 

Nektarinmarmeladen bliver smuk men især blommemarmelade får den smukkeste farve.Det smager GENIALT godt ovenpå en ostemad! Fint at teenagerne ikke havde guffet de blommer i køleskabet. Jeg foretrækker dem nemlig KLART forvandlet til marmelade! 🙂

Åh suk, hvordan ville blommemarmeladen ikke smage indeni en pandekage med en god klat vaniljeis til ? #aftenfantasier #sødtand #drømmeland 🙂

Kast du dig roligt ud i marmeladekogeriet – og skriv gerne lige om dine erfaringer. Har du gode husmorfifs du vil dele, bliver de taget imod med kyshånd 🙂

Blommemarmelade

Mere inspiration

8 Kommentarer

 1. Dorte.Nielsen 12. april 2017 af 17:28- Svar

  Hej. Jeg langtidsbagte blommer i ovnen.De bliver nærmest karamelliserede. Smager fortrindeligt som dessert med is eller vanillecreme. Men det var et særligt hit, som fyld i din syltetøjskage + lidt marcipan revet over marmeladen inden dejen blev fordelt ovenpå.vh Dorte Nielsen

  • Gitte Hansen 12. april 2017 af 20:57- Svar

   Hej Dorte
   Uhmmenum! Ej hvor lyder det bare lækkert – nu får jeg helt lyst til syltetøjskage med karamelliserede blommer. Tusind tak for den gode fidus – gid det snart kunne blive blommesæson igen – ellers må vi jo købe os til dem 🙂
   God fornøjelse med bageriet fortsat
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Winnie 3. juni 2015 af 20:31- Svar

  Du skulle vel ikke også have en god opskrift på Jordbær marmelade?

 3. pia andersen 23. september 2014 af 18:34- Svar

  Hej..

  Jeg har også lavet blommemarmelade, dog en æble/blommemarmelade med kanel. Æblerne kommer i fordi jeg ellers synes at det bliver lidt for kraftigt i smagen, og kanel fordi jeg lige faldt over en opskrift, og æbler og kanel er jo altid godt…
  Det blev varm modtaget såvel af familie som arbejdsplads.

  Jeg er heller ikke god til mål, men bare sådan i det store træk, med ca 1 kilo blommer 500 gr. æbler…Der er ingen der kan smage det 🙂

  Jeg bruger altid den røde Melatin / Marmelit, hvorfor ved jeg egentlig ikke..

  God aften..

  • Gitte Hansen 23. september 2014 af 21:06- Svar

   Hej Pia
   Tusind tak for din hilsen og din gode feedback. Jeg har aldrig tænkt på at tilsætte æbler til blommemarmeladen, men det var da faktisk en rigtig god ide? Jeg kan nu godt lide blommemarmeladens kraftige smag, men tror da at æbler i vil være ganske interessant?
   Jeg må se om jeg kan finde et blommetræ jeg kan røve indenfor den nærmeste fremtid 😉
   Dejligt du tog dig tid til at skrive og god fornøjelse i dit køkken fortsat
   Mange hilsner
   Gitte

 4. tina nymann 11. september 2014 af 11:06- Svar

  Godt jeg er begyndt at følge din blog, for du strør det ene guldkorn efter det andet. Tak for endnu en skøn opskrift, som bliver afprøvet i weekenden, som nærmer sig:-)

  • Gitte Hansen 11. september 2014 af 20:11- Svar

   Hej Tina

   Det glæder mig da rigtigt meget at du har lyst til at følge min blog. Rigtig god fornøjelse med dit weekend-marmelade-projekt. Håber du bærer over med mig og mine ikke altid så præcise mål-angivelser 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar