Saftig bøf i folie med ris, tomat, løg, peberfrugt og champignon

  • Bøf i folie med tomat, løg, peberfrugt og champignon

Bøf i folie med tomat, løg, peberfrugt og champignonSønnike, den brækkede arm og jeg var på indkøbstur i dag.

Heldige os, vi fandt velformede hakkebøffer på tilbud. Helt runde. Helt fine. 100 grams pr. stk. PRÆCIST. Hvad stillede vi så op med de bøffer?

Vi havde en risrest på lager. Vi havde peberfrugt, champignon og løg (løg hører bare med til bøffer!)  Tænke, tænke. Vi har næsten lige fået hakkebøffer, så det gad vi ikke. Ikke på den almindelige måde i hvert fald. Hvad med firser-klassikeren bøf i folie?

Snittede peberfrugter

Jep det blev til:

Saftig bøf i folie med ris, tomat, løg, peberfrugt og champignon (8 stk): 

Klokken var mange og alle var sultne. Det skulle være en lynmenu og det blev det også. Her kommer opskriften og den er nem. Retten er også nem at handle ind til, vi fik brugt rester, retten var fedtfattig,  vi elskede den alle og det allerbedste: Der er mad nok til i morgen også. Lutter lovprisninger herfra 🙂

Bøf i folie med tomat, løg, peberfrugt og champignon

Du skal bruge: 

8 hakkebøffer á fin størrelse

8 dl. kogte ris

2 peberfrugter i skiver

6 tomater i skiver

4 store eller 6 små løg i skiver

1 glas champignon (eller 1 bakke friske)

Salt/peber. Rigeligt.

Bøf i folie med tomat, løg, peberfrugt og champignon

Sådan laver du bøf i folie med ris, tomat, løg, peberfrugt og champignon:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Forsteg bøfferne i smør. Krydr godt med salt og peber
  • Tag bøfferne af panden og hæld evt. stegesky fra (gem det, for guds skyld)
  • Svits løg, peberfrugt og champignon i lidt mere smør. Krydr godt. Imens grøntsagerne steger, begynder du på bøfpakkerne.
  • Læg 3-4 spsk. ris på et stykke folie. Læg en bøf og tomatskiver på toppen.
  • Fordel de svitsede grøntsager øverst og tilsæt evt. stegesky, også det du har gemt.
  • Luk foliepakkerne godt sammen og steg i ovnen 20-25 minutter
  • Servér grøn salat til og måske en rest søndagsfranskbrød med lidt hvidløgssmør på?
  • Voila. Det var det. Det var da nemt, ikke?

Så er der serveret. En lækker lille rispakke med en saftig bøf og lækre smagfulde grøntsager. Det var dog en genial ting sådan en staniol-pakke, det skal vi da til at til at eksperimentere MEGET mere med her i køkkenet. En alt-i-én-løsning med saft og kraft og en menu der er klar på næsten igen tid. Den nupper vi!  🙂

Har du ikke lige en risrest på lager, kan bøf i folie jo sagtens laves uden, men det var da bare så nemt, at kød og tilbehør og grønt blev lavet samtidigt?

Du kan bruge lige præcis de grøntsager du har på lager, som du allerbedst kan li’ og som trænger til at blive brugt netop i dag?

Familien tipper dig hermed om en ny familie-favorit. Er du klar til en folie-mad-pakke-løsning i dit hjem?

Ordet madpakke får pludselig helt ny betydning. Nu er det jo forvandlet til et plusord? 🙂
Bøf i folie med tomat, løg, peberfrugt og champignon

10
Skriv en kommentar

5 Kommentar tråde
5 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
6 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Susanne Christensen

Den menu har jeg også serveret mange gange for år tilbage og ja, det var lækkert. Nutildags er folie/stanniol nærmest et fyord af miljøhensyn, og jeg tænker om det er okay at tilberede sin mad direkte deri. Vil du dele dine tanker om dette?
Tak for dig og din blog – elsker ❤️

Maja Krarup

Her består vores ovenbøf af, et par tomatskiver, peberfrugt skive, løg ring, så reven ost, champignon og bøf. Og oven på bøffen kommer jeg igen peberfrugt, løg, ost og dækker af med tomat og champignon. Lukket stanniol så saften ikke kan komme ud. Så ca 30 min i en 200 graders varme oven. Alle grøntsager er rå når jeg pakker dem sammen med bøffen, og bliver stadigvæk lækre sammen med bøffen og osten. Bøffen er kun stegt halvfærdige inden den kommer i ovnen. Bøffen bliver ikke tør pga saften fra grøntsagerne. Her hos os er det et kæmpe hit hos… Læs mere »

Solvejg Bøger

Halløj.
Længe siden jeg har skrevet, men er her stadig og følger troligt med på bloggen.
Så inspirerede du igen til vores aftensmad. Havde ikke ris men valgte flg. som tilbehør –
Kartoffelbåde
Indbagte løgringe
Salat
Gurgamole
Hvidløgsbrød
Festmåltid!! – og lækker rødvin!
Mange år siden jeg har stegt hakkebøf i folie, vil snart prøve med bøffer af filet.
Fortsat god weekend

lone

Du laver altid så lækkert mad….følger dig stor set hver dag og bliver inspireret. Din gode humor skinner så skønt igennem. Dejligt 😉

Hilsen Lone

tina nymann

Uhmm, det ser lækkert og let ud – skal prøves:) Iøvrigt er det en skøn blog du har her….

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer