Dessertchokoladekager til fest og ballade

DSC_4083Til vores søns konfirmation for ganske nylig var der dækket op til det helt store kagebord. Sønnen havde bestilt et “østjysk” kaffebord á la det sønderjyske, med tæt på lige så mange kager.

Det blev det dog ikke til. “Kun” to chokoladekager, en lækker pæretærte med chokolade og marcipan , kransekager, et stort frugtfad og så lige to kæmpe store islagkager.

Blev vi mon mætte? Ja det gjorde vi, og konfirmanden var tilfreds 😉

pæretærte marcipan luxus pæretærte luksus pæretærte frugttærte med marcipan festlig pæretærte desserttærte chokolade  Pæretærte med chokolade og marcipan

I dag skal du høre om chokoladekagerne. Det blev Anne au chocolats chokoladeballadekage – dobbelt portion.

Vi havde lavet en prøveversion for et stykke tid siden med kakaomarcipan og nougat.

Uhm! Den blev straks godkendt af konfirmanden. Grønt lys til at bage chokoladekagen til konfirmationen fik jeg, og tænkte at den ville passe perfekt til is og creme fraiche? Og det gjorde den! Kagen er kompakt, sød og tilfredsstiller hurtigt chokoladetrangen (selvom man næsten ikke kan dy sig, men alligevel snupper sig et stykke til)

Denne gang bagte jeg en version uden kakaomarcipan og nougat og det gik ganske fint.

Anne’s chokoladeballadekager classic er ganske fine som de er og de er ganske specielle  både i forhold til ingredienser, konsistens og fremstillingsmåde. Opskriften er ikke svær,slet ikke, bare anderledes. Der skal f.eks. kun 1 spsk. mel i. 1 SPSK! og så er den syndig. I den grad smør og sukkersyndig. Kommer absolut ikke i den sukker-og fedtfattige kategori.

DSC_4078

Den er meget usund i forhold til kalorier, javist, men til gengæld kan man nøjes med blot et lille stykke (hvis man har rygrad), så er smagsløgene og den søde tand hurtigt tilfredsstillet.

Opskriften kommer her. Det er nemt at købe ind til den kage 😉 

200 gram smør (!)

200 gram chokolade

250 gram sukker

5 let sammenpiskede æg

1 spsk mel

P.S.: Jeg bagte dobbeltportion og fik to kager.

Sådan gør du: 

Smør og chokolade smeltes langsomt ved svag varme.

DSC_4058

Imens kan du bruge tid på at smøre et kagefad.DSC_4060Jeg har et hjerteformet le creuset fad og skal der være fest, så lad der være fest. 😉

Hjerternes fest.

Fadet blev penslet med smør og drysset med rasp. Det gør Anne ikke i sin opskrift, hun bruger bagepapir, men jeg ville altså helst slippe for bagepapiret og servere kagen direkte i de festlige fade. DSC_4061

Rør godt i chokolade og smør undervejs. Husk. Svag varme, ellers brænder chokoladen. Når ingredienserne er godt  sammenblandede, tages gryden af varmen. Herefter røres sukker i og til allersidst æggene et af gangen. Pisk dem let sammen først.DSC_4062

Til slut røres der mel i. Det er faktisk ret underligt at der kun skal 1 spsk mel i, men den er god nok. Til gengæld skal du forberede dig på at kagen bliver meget tung og “klæg”, men det er dét der gør den mere speciel, lækker, svampet og dessertagtig synes jeg. DSC_4063

Dejen puttes i formene.DSC_4064

Det var da nemt ikke? Og jeg siger jer, at efter I har smagt denne chokoladekage, bliver chokoladekager ikke helt det samme bagefter 😉

Den er et must på ethvert dessertbord.

Nu skal fadene sættes i ovnen og nu kommer vi til endnu et punkt, hvor Anne og jeg alligevel ikke er helt enige.

Anne siger bagetid 25 minutter ved 175 grader varmluft. Jeg siger omkring 30-35 minutter. Jeg synes at kagen bliver lidt for klæg, efter min smag,  hvis den bages ved kortere bagetid.  Prøv dig frem.

Mine kager fik 35 minutter og det viste sig at være helt perfekt, hvis man spørger mig. Prøv dig frem med bagetiden. Anne har ret. Kagerne “sætter” sig til dagen efter, men alligevel synes jeg ikke om at kagerne er alt for flydende. You’re the boss. Døm og bedøm selv. Bagetid imellem 25 og 35 mínutter. 😉

DSC_4078 Sådan ser kagen ud lige efter den er kommet ud af ovnen. Hævet op midt på. Bare rolig, den falder lidt sammen efter afkøling og sætter sig.

OBS:Skal derfor allerhelst bages dagen før den skal serveres! DSC_4075Kagen serveres med iskoldt vanilleis, creme fraiche eller iskoldt flødeskum. I kampens konfirmationshede glemte jeg at få lagt et par dekorative stykker frugt på tallerkenen. Det kunne jeg da godt lige have sørget for, til foto-shoot;-)

Sådan kom den færdige chokoladekage til at se ud. Smørsyndig, sukker og chokolade i rå mængder. Det KAN ikke gå galt…;-)
DSC_4081Velbekomme.

Konfirmanden var ovenud tilfreds, og gæsterne ligeså.

Det allerbedste var næsten at vi havde over ½ kage tilbage, da gæsterne sagde farvel. Uhm der er ikke noget der er så godt som kage- og madrester . Bestemt en af fordelene ved at holde konfirmation i hjemmet, at alle resterne ryger i eget køleskab.;-)

Kast du dig endelig ud i disse chokoladekager,! Kan spises som de er, men er allerbedst som fornem dessert til en klat kold is. og frisk frugt.

God fornøjelse og tak til Anne for den supergode opskirift.  🙂

DSC_4083

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Dorte 13. september 2015 af 16:10- Svar

    Hvad er kakao marcipan? Bare som det lyder, eller?…. Ligger den opskrift på bloggen. Er vild med marcipan i kager……

    • Gitte Hansen 13. september 2015 af 16:29- Svar

      Odense marcipan laver indimellem den variant, men desværre kan den sjældent købes. Du kan tilsætte en halv spsk kakao ekstra i stedet.
      God fornøjelse :mrgreen:
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar