Hurtig sommerdessert med hindbær, fløde og marengs

DSC_5767

Har du fløde? Har du marengs? Har du hindbær? Så har du ingredienserne til denne hurtige hindbærdessert.

Desserten startede som et “stop madspildsprojekt” (som de fleste andre projekter i mit køkken).

En rest fløde (2 dl.)

 3 marengsfuglereder (også en rest fra for lææænge siden)

1 bakke hindbær som de store piger glemte at spise da de spiste isdessert forleden.

Voila! Så er der hindbærdessert med marengs! På 5 minutter!

Vi fik til 4 portioner. Marengsfløden er meget sød, men de syrlige hindbær ophæver dette. Det er ikke en dessert man kan spise en kæmpe portion af. Lidt men godt er også devicen her.

DSC_5770

En ting er af desserten er nem at købe ind til, en anden ting er at den smager hamrende lækkert! Sommerligt. Sødt, frisk, syrligt. Uhm! 🙂

Sådan gør du:

Pisk fløden til skum. Knus fuglerederne heri (eller brug knuste kyskager)

DSC_5755 Rør let marengs/flødeblandingen rundt. DSC_5756 Skyl hindbærrene.DSC_5758Find dine fine portionsglas frem (gerne lidt mindre end mine 😉 og læg lidt marengs/flødeblanding i bunden

DSC_5761 Læg lidt hindbær på toppen.DSC_5762

Top med lidt mere marengsblanding og lidt flere bær.DSC_5766
DSC_5768Så er hindbærdesserten færdig. 
DSC_5772

Der var chokoladebund på fuglerederne og det gjorde bestemt ingenting. Dejligt med lidt chokolade blandet i. Du kan evt. hakke lidt chokolade i hvis du synes og hvis der ikke er chokolade på dine marengs?

DSC_5774

Jeg dryssede med lidt chokoladepulver for æstetikkens skyld. Det smagte også godt! 🙂

Desserten vil jo også kunne laves med jordbær eller anden frisk frugt. Frugt, fløde og marengs i køn forening går man aldrig fejl af.

God fornøjelse med din hindbærdessert.

Nu er det SOMMER, så husk at spis rigeligt med sommerdesserter så længe bærrene er danske og friske 🙂DSC_5777

Mere inspiration

Læg en kommentar