Lækker lyn skinke & pepperoni pizza på pitabrødsbund

  • Lyn pizzaer med skinke og pepperoni

DSC_5990I dag skal du høre om nogle lynhurtige pizzaer. Du har vist hørt om dem 1000 gange før her på bloggen, men nu kommer de så igen. Åh hvor disse lynpizzaer har reddet os mange gange!

Når vi er hverdagskvaste og kommer alt for sent hjem. Alle er sultne. What to do?

DSC_5997

Disse er de hurtigste pizzaer du kan lave, hvis du altså ikke orker at bage bunden selv, eller heller ikke vil bruge en færdig pizzadej på rulle.

Tricket er pitabrød.  Du kan bruge alskens fyld.

Til dagens lynpizzaer har jeg brugt:

2 pakker fuldkornspita (ialt 12 pitabrød)

1 karton tomatsauce (eller en dåse grofthakkede tomater)

1 pakke skinkestrimler

1 pakke pepperoni

1 pose revet ost.

1 peberfrugt

3 løg i skiver.

1 glas champignon

2-3 spsk. oregano

½ spsk. hvidløgspeber (eller almindeligt peber)

Du kan variere fyldet i det uendelige. Har du børn, så lad dem gerne pynte deres pizza selv. Hvert familiemedlem kan jo kreere sin helt egen favoritpizza på denne måde.

DSC_5985

Sådan laver du lynpizza på pitabrødsbunde:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Jeg har brugt fuldkornspitabrød. De både smager og mætter bedst. Start med at dyp pitabrødene under vandhanen. Jep, lad dem suge lidt fugt, så bliver pizzaerne bedst.

Læg pitabrødene på en bageplade beklædt med bagepapir
DSC_5971 Hæld tomatsauce på pizzaerne og brug en ske til at få tomatsaucen godt ud til kanten. DSC_5973 DSC_5974 Drys med oregano og hvidløgspeber.DSC_5975 Fordel næsten hele posen med ostetopping på tomatblandingen. Pizzaerne bliver bedst hvis osten kommer nedenunder fyldet i stedet for ovenpå. Sådan gør italienerne jo også 🙂DSC_5979Pynt med skinke.

DSC_5982

Eller med pepperoni.

Pynt med peberfrugt og løg i skiver. Læg champignon (godt afdryppet for væde) øverst og drys med det sidste ost.
DSC_5983 DSC_5984Bag pizzaerne et kvarter (ca.) i den varme ovn. Kig til dem et par gange. De er færdige når de er sprøde og gyldne.

Hov, jeg lavede jo også lige en lille pizza hvor jeg brugte en overskydende koldthævet bolle fra morgenbordet som pizzabund. Øj hvor blev det en lækker pizza, det er ikke sidste gang jeg gør bruger morgenbrød til det. Helt i stop madspild-ånden jo også. Lækkert! 
DSC_5989Skinkepizzaerne synes jeg var de lækreste, men her i familien har vi begge varianter som favoritter. Nogen i familien foretrækker pizzaerne uden løg og peberfrugt, derfor ser nogle af pizzaerne lidt mere kedelige ud 😉
DSC_5991 DSC_5992Smukke farver også og interessant ostetopping jeg havde fået købt, en mexicansk topping med chilicheddar tror jeg det var. Gav en rigtig god smag

Det er jo lynhurtigt at bage sine pizzabunde selv, hvis man altså bruger denne dej der hverken skal udrulles eller trilles, men pitabrødspizzaerne er de absolut hurtigste, hvis det skal gå særligt tjept i dit køkken. Fordelen er også, at ungerne elsker dem, og at ungerne næsten kan lave maden selv, hvis blot fyldet bliver anrettet i små skåle.

Mon så ikke det bliver sidste gang du kommer til at høre om disse pizzaer her på bloggen? Næh, jeg tror ikke vi er færdige med dem i vores køkken. Vi skal f.eks. spise resterne i morgen, medmindre nogle af teenagerne finder på at tage pizzaerne med som frokostmad til skoledagen. De er fantastiske at tage med som “madpakke” næste dag. Bare lige et tip. Har I mikrobølgeovn på arbejdet, kan du lune pizzaerne i 30 sekunder, så bliver de bedst og lækrest! 🙂

God fornøjelse med dine lynhurtige pizzaer. Jeg iler til køjs. Skal undervise over 200 HHX-elever i morgen in informationssøgning. Wish me luck. See you! 🙂

DSC_5998

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Lone 26. maj 2014 af 11:52- Svar

    FANTASTISK tip – det er hermed afprøvet og vil blive husket fremover. Mine piger (2 og snart 4) var meget tilfredse og den kolde rest pizza i madpakken vil uden tvilv også blive et hit i børnehaven :o) Tak for inspiration og en god blog. Har efterhånden prøvet rigtig mange af dine ting og det vil jeg blive ved med – tror bananmuffins’ne står for tur… ;o)

    • Gitte Hansen 26. maj 2014 af 21:21- Svar

      Hej Lone
      Tusind tak for din hilsen, den gjorde mig rigtigt glad. Dejligt hvis dine to små piger blev glade for pizzaerne, så kan en bagenørd vist ikke ønske sig meget mere 🙂
      Jeg er rigtigt god for at du har fundet vejen forbi bloggen og håber du har lyst til at blive hængende. Bananmuffins’ene tror jeg bestemt også godt dine piger vil kunne lide 😉
      God fornøjelse i køkkenet fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Karen 23. maj 2014 af 10:48- Svar

    Jo tak – alt vel, men temmelig vådt i dag 🙂 Jeg handler også alle vegne. Har mine yndlingsvarer hist og her, og jeg kommer forbi stort set ALT på vej hjem fra arbejde. Fra universitetet til Skivholme går vejen forbi Storcenter Nord og ad Viborgvej forbi alle de butikker, der ligger der. Så det er bare at vælge og vrage.
    God weekend 🙂

    • Gitte Hansen 23. maj 2014 af 21:06- Svar

      Hej Karen
      Ja det var vådt at køre i dag, jeg overvejede flodpram eller kano visse steder på vejene 🙂
      God weekend til dig – jeg har overstået al min shopping, så ingen butikker i weekenden til mig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Karen 22. maj 2014 af 10:19- Svar

    Hej Gitte,
    Den har vi også brugt mange gange. Jeg kan se på billederne, at du også handler i Lidl 🙂 Du skal prøve deres gnocchi – de er supergode og kan også bruges til lynmad.
    vh/Karen

    • Gitte Hansen 22. maj 2014 af 21:49- Svar

      Hej Karen
      Dejligt med hilsen fra dig. Ja jeg handler indimellem i Lidl, og i Fakta, og i Superbest og i Kvickly og i Kiwi og Rema 1000. Ja jeg er her og der og allevegne 😉 Jeg vil prøve at huske deres Gnocci. Jeg plejer altid at købe den Port Salut-agtige ost i Lidl, til halv pris. Uhm!
      Ja disse pizzaer er nemme og vi gider da ikke bruge tid i køkkenet, når der er sommer og sol i det fri vel? Håber alt vel hos dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar