Pizza brød. Her får du opskriften på et sprødt og lækkert pizza agtigt brød med skinke, pesto og hvidløgsolie. Næsten en deep pan pizza, bare meget nemmere at lave.
Dette er bare en virkelig nem måde at lave pizza på. Dejen skal nemlig slet ikke æltes eller rulles ud, men bare hældes i bradepanden.
Dette pizzabrød er derfor hurtigere at lave, end almindelige pizzaer. Pizza brødet mætter også bedre, da pizzabunden er meget tykkere. Næsten deep pan agtig.
Der bliver til 2 bradepandepizzaer, af denne portion. Måske du har en sulten familie? Måske kan du godt lide at lave mad til to dage?
Pizza brødet kan sagtens fryses eller bruges til madpakker dagen efter.I korte træk er det en dej der bare skal røres og hældes på en bagepladen. Herefter skal pizzaerne hæve en time, pyntes med fyld og bages ved høj varme i ½ time.
DET er nemt!
Jeg har skrevet om hvidløgsbrødet før, men denne variant er en lille bitte smule anderledes, da der er pesto og skinke i.
Det er da en god fidus, at lade sig inspirere af successerne, ikke? 🙂
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Opskrift på pizza brød med skinke og cocktailpølser – nem deep pan pizza:
Ingredienser
Pizzadej:
- 9 dl. koldt vand
- 50 gram gær
- 3 tsk sukker
- 1½ tsk salt
- 1 spsk citronsaft
- 1 kg tipo 00 mel eller almindeligt hvedemel erstat gerne halvdelen med en grovere melsort f.eks. grahamsmel
- ½ kg durumhvedemel kan erstattes af fuldkornshvede eller alm. hvedemel
- 3 dl. A38 ell. yoghurt/tykmælk ell. lign.Mælk kan også bruges
Forslag til fyld:
- 150 gram pesto både rød og grøn kan bruges
- 400 gram skinketrimler
- 200 gram revet ost (ca.) cheddar, mozzarella eller danbo - bare riv den ost du har
- evt.: løg, cocktailpølser, cherrytomater, majs?
Hvidløgsolie:
- 1 dl olie jomfruolivenolie, rapsolie eller solsikkeolie kan bruges
- 5-6 fed hvidløg du kan nøjes med mindre
- 2 spsk oregano tørret eller frisk
- ½ spsk hvidløgspeber
- 1 tsk salt
Sådan gør du
Pizzadej:
- Gæren udrøres i de våde ingredienser. Salt og sukker tilsættes. Melet røres i. Skal kun lige røres til melet er opløst. Dejen skal være lind og dryppende
- Når dejen er rørt, smøres den ud på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Brug en dejskraber, så er det nemmest. Du kan smøre dejen ud på 3 bageplader, så bliver pizzaerne tyndere.
- Stil pizzaerne ind i ovnen til hævning et lunt sted, gerne i ca. 30 minutter i ovnen på 40 grader
Hvidløgsolie:
- Rør krydderier og hvidløgsfed med olie.
- Når bundene er hævet, skruer du ovntemperaturen op til 200 grader varmluft. (225 alm. ovn). Smør/dryp pesto og hvidløgsolie på pizzabrødene. Det er nemmest med en dejskraber.
- Fyldet puttes på. Det kunne være skinke og cocktailpølser?. Det kunne være så meget andet?
- Drys revet ost over til sidst.
- Bag pizza brødene 25-30 minutter v. 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn). Hold øje med dem de sidste 10 minutter
- Pizzabrødene er færdige når de er gyldne, sprøde og lækre. Klip stykker ud inden servering eller brug pizzahjul
Noter
De nemmeste og lækreste pizzaer med skinke, hvidløg og cocktailpølser – deep pan. Hvidløgsbrød som pizza
Durummel er rigtigt godt at bruge til pizzabrødene, men Tipo 00 eller Manitobamel kan også sagtens bruges i stedet.
Dette mel har en særlig god bageevne, så brødet hæver bedre op. Det kan købes i de fleste supermarkeder. Det er en helt anderledes type pizzadej end du er vant til.
Dejen bliver dryppende, som vist her, men fortvivl ej, for den skal jo hverken æltes eller rulles ud.
To kæmpe store pizzaer der smager SÅ lækkert! Hemmeligheden er det gode mel og den gode hvidløgsolie, tænker jeg.
Pizza brødet bliver sprødt og lækkert. Her ser du pizzabundene, efter hævning og hvor pesto og hvidløgsdyp er dryppet på. Træk det på pizzaen, med en dejskraber.
Bare brug dit eller familiens yndlingsfyld på pizzaerne. 🙂Jeg brugte cheddarost på pizzaerne, men bare brug den ost du har i køleskabet. Riv lidt af skæreosten. Det er bedre og billigere end den revne ost du kan købe. Pizzabrødene er færdige når de er gyldne, sprøde og lækre…
Her kan du fornemme den saftige krumme i pizzabrødene. Du kan også fornemme at pestoen er sevet syndigt ned i bundene…:-)
Et kæmpe fad pizzabrød. Uhm. De var også geniale til madpakken dagen efter (lunes gerne ½ minut i mikrobølgeovn). Frys gerne evt. rester ned, til en dag, hvor det skal gå ekstra hurtigt med aftensmaden.
Til pizzabrødene spiste vi agurkestave med hvid creme fraiche dressing. En populær, nem og lækker aftensmad.
Du vil ikke fortryde det, hvis du drister dig ud i dette pizza brøds projekt.
Pizza brødene bliver ret tykke.
Du kan sagtens smøre dejen ud på 3 pizzabunde i stedet for, så bliver bundene tyndere og sprødere.
Mine bunde her er lidt tykke. Deep-pan-agtige pizzaer synes jeg er lækre, men det kan være du foretrækker tyndere pizzabrød?
Få inspiration til flere lækre opskrifter på hjemmelavet pizza her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Fine bunde, men det er lidt ærgerligt med kvaliteten af fyldet. Skinkestrimler og revet “ost” kan med fordel byttes ud med skinke i god kvalitet og rigtig ost. Køb fx et stykke god cheddar og riv det over pizzaen, bolo, lasagne mm (kiloprisen er den samme, hvis det ikke er en billigere løsning)
Du kan tro den er afprøvet, min datter lavede den med stor begejstring . Pizza blev medbragt til Grøn Koncert i Århus, så veninderne var totalt vilde . Så du kan tro det ikke er sidste gang den kommer på menuen herhjemme ?
Selv god sommer ?
Yvonne i
Tusind tak Gitte . Så er det bare med at komme igang ?
Okay ? et nok tosset spørgsmål igen…
A38 skal den i dejen, ikke ?
Haps haps, det ser godt nok lækkert ud.
Er det ovnens bradepande du bager i 😎
Jeg gir det et forsøg 🙂
Hej… Den ser virkelig lækker ud… Jeg kunne godt tænke mig at lave den til mig selv men det skal ikke være som deep-pan så hvis jeg bare skal lave en “tynd” bund til en bradepande tror du så at ¼ af dejen vil passe ? og kan det fungere?