Lynhurtig majsrisotto og knasende sprøde krydrede hotwings

DSC_0582

En lang, sen og travl decemberdag er slut. Jeg nåede det hele! Både det søde og det sure. Julemorgensang med kollegerne, travl udlånsvagt, fyraftenskaffe med ex-kollegerne, julegave fra chefen, indkøb af kæmpeand og medisterpølse og 2½ liter piskefløde og meget meget andet. Ting der kunne streges på huskesedler, alle julegaver i hus. Er det julefreden man kan mærke sænke sig? Næh nej slet ikke. På lørdag får jeg 22 glade gæster til julehygge og forsinket fødselsdag. Vi skal spise mad, kager, brød, drikke øl og snaps, spille pakkespil og spise skrub-af-mad. Vi holder humøret og tempoet oppe lidt endnu! 🙂

Jeg glæder mig og jeg glæder mig endnu mere over at have fri imorgen, så jeg har god tid til at bage lidt flere kager måske? Fedtebrøds-kagedåsen er jo bekymrende tom? Jeg vil også bage ølkage, som er en fast tradition til julefrokoster på min matrikel

Sent hjemme. Hvad skal vi spise? Der er akutte pladsproblemer i fryseren.  Der skulle jo være plads til en 3,5 kilos and. Ej æv! Vi er nødt til at spise 2 kilo hotwings! Ej det var da godt nok rigtigt ærgerligt. Sikke da en ærgerligt tjans at få. 😉DSC_0573

Klokken var 18 og det var sent. Hotwings’ene blev smidt i ovnen på 30 minutter. Jeg lavede en hurtig majsrisotto til. Majs og hotwings går særligt godt i spænd synes jeg. Risotto er den nemmeste fastfood du kan forestille dig. En ret der alligevel er sund og nærende, i forhold til så meget andet “skrammel-mad” der kan laves på ingen tid eller bestilles hos pizzamanden.

Risotto kan varieres i det uendelige. Benyt dig gerne af chancen/muligheden for at få tømt ud i dit køleskab. Brug gerne en pakke bacon som smagsgiver. Alverdens grøntsages kan bruges.

Opskrift på majsrisotto til 4 personer og rigeligt til rester dagen efter:

5 dl. ris

1,5 liter kogende vand

4 hønsebouillonterninger

4 løg i tern.

5 fed hvidløg

1 glas bacon

1 pose frosne majs, eller 2 dåser.

Gerne: 1 pakke bacon i tern, 1 gul peberfrugt.

Sådan laver du majsrisotto:

Svits hvidløgsfed, løgtern og bouillonterninger i lidt smør. Svits champignon og majs med. Tilsæt også gerne peberfrugt i tern, det vil være rigtigt godt som smagsgiver. Har du bacon, starter du med at stege det allerførst. Svits herefter løg i baconfedtet. Uhm!

Jeg glemte både bacon og peberfrugt i dagens risotto. Min hjerne er fyldt med alenlange huskesedler, ja noget svipser, men risottoen blev anstændig alligevel. Men altså, varierer og suppler i det uendelige med hvad du kan finde i dit køleskab. Min risotto blev ret enkel i dag. Simpel faktisk ..

DSC_0566 Tilsæt ris og svits dem med til de er klare. Kog imens 1½ liter vand i elkogekedlen. DSC_0567 DSC_0570Tilsæt det kogende vand og lad risottoen koge op. Skru herefter ned på middelvarme. Risottoen skal ca. have 20-25 minutter
DSC_0579

Hotwings skal ca. have en halv time i ovnen ved 150 grader varmluft. Det passer rigtigt fint med risottoens tilberedningstid. Her er der virkelig tale om nem mad til de travle!

Har du en mindre stresset og mere velfungerende hjerne end mig, vil du sikkert også kunne lave din risotto betydeligt mere spændende, varieret og smagfuld. Men ingen beklagelser! Denne majsrisotto smagte supergodt og majs og hotwings er et godt match.

Uhm lækre sprøde hotwings. Jeg beregner ca. 5-6 pr. mand (min søn kan spise det dobbelte, hvis han får lov, og det gør han så).DSC_0577

Så er der hurtigmad på matriklen. Hvem sagde julestress? Ork nej, ikke her. Hermed ser du bevis for, at vi på bagenørdens matrikel faktisk indtager andet end julesmåkager denne måned. Vi spiser også mad! Almindeligt mad! 🙂

Vi høres ved i morgen igen. JEG HAR FRI, JUBII! Jeg får travlt med forberedelserne inden lørdagens rykind, men mon ikke jeg alligevel når et lille blogindlæg i morgen aften? Du har jo stadigvæk de dér lækre peanutskarameller til gode…;-)DSC_0581

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jenny 27. december 2013 af 22:14- Svar

    Hej Gitte
    Et tip, jeg laver altid risotto i ovnen, efter væsken er hældt på kommer gryden i ovnen, så passer den sig selv.
    God bag jul og godt nytår

    • Gitte Hansen 27. december 2013 af 22:33- Svar

      Hej Jenny
      Det var da en GENIAL idé Jenny! Så skal man ikke røre hele tiden og risottoen brænder ikke på? Fantastisk tip, det husker jeg næste gang. Tak Jenny igen igen for endnu en god fidus 🙂
      God jul og godt nytår til dig, med tak for alle dine søde hilsner i 2013
      Mange hilsner
      Gitt

Læg en kommentar