Ølkage opskrift på nem krydderkage med smør

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Her får du lige et tip om et brød der nok i virkeligheden mest er en kage. Et brød med farin, hvidtøl og en masse krydderier, der, når du bager brødet, spreder den mest julede duft i huset.

Brødet kaldes en ølkage og har du først prøvet kagen én gang vil du være fan forever. Tro mig 🙂Ølkage opskrift på nem krydderkage med smørDenne ølkage/krydderbrød er helt speciel og lækker på sin helt egen måde. Fremgangsmåden er overskueligt nem. Der er ikke æg i kagen og dejen kan røres sammen på 5 minutter.

Der er heller ikke fedtstof i dejen, hvilket gør den til en sund(ere) kage. Den smager dog helt fantastisk med iskoldt smør på. Ølkagen bliver sej, klæg, sprød og sød på en gang.

Mine søstre elsker når jeg bager ølkagen til jul og jeg kan snildt bage den flere gange om året. Har jeg hvidtøl til overs fra julen ender jeg altid med at bruge dem til gode ølkager.

Prøv du bare opskriften. Jeg er sikker på at du også bliver fan 🙂

Ølkage opskrift på nem krydderkage med smør

En ølkage er en skøn krydderkage med hvidtøl
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Ret: Ølkage
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager, Jul hos Bagenørden
Keyword: hvidtøl, kryddderkage, ølkage
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 400 gram farin
  • 500 gram mel
  • 1 tsk. natron
  • 1 spsk. kanel
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk nellike
  • 1 tsk allehånde
  • 1 flaske hvidtøl.
  • Tilbehør: Smør

Sådan gør du

  • Alle de tørre ingredienser blandes sammen.
  • Hvidtøl røres i. Der røres, til der ikke er flere klumper.
  • Det var det. 2 minutter så er den ølkage klaret!
  • Har du en røremaskine, er opgaven klaret på 1 minut! 🙂
  • Dejen fyldes i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Kagen kan også bages i en flad form, så skal bagetiden halveres.
  • Kagen skal bage længe i ovnen. 11/4-1½ time ved 175 grader nederst i ovnen. Prik evt. i den med en strikkepind undervejs og læg evt. et stykke stanniol over, hvis du synes den bliver for mørk undervejs.

Noter

Ølkagen kan holde sig frisk i dagevis, ja lige til den er spist. Pak den godt ind i en plastpose.
Kagen smager allerbedst hvis du smører den med iskoldt smør
Kagen er fryseegnet

Ølkage – den nemmeste krydderkage du kan bage

Dejen fyldes i en rugbrødsform, gerne beklædt med bagepapir, hvis du har en form hvor brød og kager kan have svært ved at slippe.

Kagen er hurtig at røre sammen, til gengæld skal den bage længe i ovnen. 11/4-1½ time ved 175 grader nederst i ovnen. Prik evt. i den med en strikkepind undervejs og læg evt. et stykke staniol over, hvis du synes den bliver for mørk undervejs.Hm, hm. Min ølkage her ser så måske ikke ligefrem så hamrende lækker ud på billederne her her, men gid duften kunne komme med. Den LÆKRESTE krydrede duft breder sig i huset. Uhm. Måske er den ikke smuk, men LÆKKER det er den!

Du kan også bage kagen i en mindre bradepande. Så får du en fladere kage og stykkerne får en lidt mere “bradepandekage”-agtig facon. Kagen skal ikke have helt så lang tid, hvis du bager den i en lav form.

Lad kagen køle lidt af og gør så dig selv den tjeneste at finde en pakke iskoldt smør frem. Smør et lag smør på ølkagen, find en kop kaffe og smæk stængerne op. Den sprøde endeskive er det ALLERBEDSTE stykke. Det stykke har du fortjent, når det er dig der er bagermesteren 😉Kagen kan bages som kage, hvis du vil slanke dig. Kagen kan bages til julebordet, til kollegakaffen, til eftermiddagsgæster osv. osv.

Kagen er lidt overraskende for de fleste både i smagen og i konsistensen. Den krydrede smag og konsistensen, der er tung og sej. De fleste sig lidt over, at der skal smør på. Måske du også tænker at det er noget underligt noget? Lov mig. Prøv en skive ølkage med iskoldt smør på. Jeg er sikker på du bliver fan. Forever!

Ølkage er en populær fedtfattig julekage

Er endnu ikke stødt på nogen der ikke synes om ølkage, og når de hører at den er fedtfattig, så bliver den et endnu større hit!

Kagen kan holde sig frisk i 3-5 dage (hvis slikmundene ikke har spist den før).

Prøv den.

Har du også udnævnt januar til slankemåned? Så var ølkagen måske et sundt sødt alternativ??

Håber ikke jeg har fået dig tryllet om til at være kagegris året rundt som jeg??  🙂Ølkage opskrift på nem krydderkage med smør


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

5
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Ulla

Hej. En virkelig god opskrift på Ølkage. Bagte den i går og den smager jo herligt.? Vil også gerne sige tak for de mange gode opskrifter jeg er blevet inspireret af siden jeg fandt din madblog. Har prøvet både diverse Cookies, samt hverdagsretter såsom Pulled Pork, Karrykål, og ikke mindst Pølsemix. Alle opskrifter er nemme at gå til og giver et godt resultat hver gang. (Også selvom man eksperimenterer lidt).? Dejligt at nogen har lyst til at bruge tid på at inspirere andre. Ha en dejlig dag. Vh. Ulla

Ulla

Hejsa. En dejlig kage. Vi er også vilde med den her hos os. Jeg har en lille historie, som jeg gerne vil dele med dig og alle I andre som læser med. Vores søn skulle have kage med i skolen, og det blev ølkage. Han fik de andre drenge med til at sige til pigerne at det var rugbrød, og de hoppede alle på den. Det var lige før at der var nogle af pigerne som ikke ville smage i starten.
Vh
Ulla

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer