Manflu & lynhurtige pizzaer med skinke og mozzarella

DSC_0419Bagenørden er nede. Syg, slatten, feberramt og forkølet. Og jeg der ALDRIG bliver syg? Sådan en smule vinterbacille, kunne jeg ikke engang modstå den?

Åbenbart ikke. Har måttet melde mig syg fra arbejdet og tilbringe dagen på langs, småslumrende. Jeg har prøvet at læse i den gode bog, men kæmpede mod søvnen hele tiden. AARGH  jeg hader at være syg!

Panodiler giver mig glimt af klarhed og nu prøver jeg at få skrevet dagens blogindlæg. Nu ved du at jeg er lovligt undskyldt, hvis noget glipper.

DSC_0413

Heldigvis har jeg store børn som ikke skal nurses og pulses, men mad skulle vi alligevel have, og manden er til julefrokost. Hvor er det godt, der findes lynhurtige pizzaer, der kan laves på 10 minutter. Pizzaerne laves på pitabrødsbunde og laver du nok, er du heldig at der er mad nok til to dage. I teorien kunne mine teenagere sagtens have lavet de pizzaer, men teenagere i køkkenpraksis er et alt for sjældent syn hjemme hos mig?! Hm, hm?….

Heldigvis havde vi alle ingredienserne i køleskabet. To panodiler og jeg klarede at få dem lavet. De er så lette, at de kan laves på ingen tid, selv med feber.

Du får en hurtig opskrift på pitabrødspizzaer med skinke og mozzarella hér:

12 fuldkornspitabrød

1 dåse hakkede/flåede tomater.

2 kugler mozzarella.

2 pakker skinke (i tern og/eller strimler)

1 glas champignon.

1 peberfrugt

Lidt revet ost til toppen

Lidt olie.

Drys: Oregano og hvidløgspeber.

Har du ikke skinke, champignon og peberfrugt, har du måske noget andet i køleskabet du kan bruge?

Sådan gør du:

Fugt pitabrødene og dryp/ pensl. med olie. Læg et par spsk. tomat på hvert pitabrød. Læg en god håndfuld skinketern/strimler på hvert pitabrød.

DSC_0404Skær mozzarellakuglerne i små stykker..

DSC_0405

DSC_0406

DSC_0407Der kan være 6 pizzaer pr. bageplade. Bag dem ved varmluft i en 175 grader varm ovn i ca. 15 minutter, eller til de er gyldne og osten er smeltet. Pizzaerne skal ud før de bliver alt for hårde, så hold øje.

Sådan ser skinkepizzaerne ud
DSC_0409 og sådan ser skinkepizzaerne med peberfrugt ud. DSC_0416

og ved I hvad kære venner. Nu hopper og danser bogstaverne på skærmen og jeg sveder og koger. Hvad laver jeg foran den computer? Jeg er jo syg?

Jeg vil skynde mig seng og glæder mig nu over, at der er lynhurtige pizzaer til imorgen aften også. I morgen er jeg rask…Håber er lysegrønt 🙂DSC_0418

Mere inspiration

4 Kommentarer

 1. A + K = ♥ 12. december 2013 af 12:33 - Svar

  Yum, snydepizza duer bare altid!

  – Anne

  • Gitte Hansen 12. december 2013 af 12:37 - Svar

   ja! Snydepizza kunne her på matriklen omdøbes til sygepizza. Dem orker man at lave, selvom man er dødeligt syg af influenza… 😉
   Håber jeg overlever!
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Kristine 11. december 2013 af 08:07 - Svar

  Rigtig god bedring til dig. Vi har lige haft noget maveonfluenza der strakte sig over 14 dage og nu er jeg og den ældste snotforkølet. Jeg trøster mig ved, at der er sandsynlighed for, at vi er raske i julen.

  • Gitte Hansen 11. december 2013 af 11:12 - Svar

   Tak skal du have. 🙂

   Føj da sikke da en omgang I har været igennem. Pyha – jeg skal ikke klage så, har kun været syg i 2 dage. Det går bedre i dag. Jubii der er en sandsynlighed for at jeg overlever! 🙂
   Håber I snart er på toppen alle mand i din familie, så I kan få en god jul 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar