Bagenørdens kakaosnitter med mandeldrys

DSC_9850For et stykke tid siden blev jeg spurgt om jeg ville deltage i et interview om mit “bloggerliv”. Det var folkene bag VITAM der spurgte. Jeg sagde ja, da jeg med stor interesse havde læst VITAMS andre interviews med madbloggere. Det er så spændende at læse om hvad der er drivkraften for andre, der er optaget af samme mad/kage-nørderier, som én selv. Jeg ville gerne støtte de driftige folk bag og deltage i et interview og lave en juleopskrift til sidens opskrift-adventskalender. Superfint initativ. Hvad siden ender ud i på længere sigt, må vise sig, men de blog-interviews og de opskrifter der er på siden nu, er jeg i hvert fald fan af.

 Interviewet med mig kan du læse her.

Det var faktisk ganske skægt at fundere og reflektere over bloggertilværelsen, med tilbageblik og stop-op-tanker. Hvorfor gør jeg egentlig det her? Hvad satte mig i gang? Er der tanker, overvejelser og bærende ideer? DSC_9839

Juleopskriften der blev bragt på VITAM blev til bagenørdens lækre stænger  – smut forbi og se indlægget, der er blevet layoutet flot derinde.

Opskriften på de lækre kakaosnitter kommer også her:

200 gram blødt smør
2½ dl. Sukker
1 tsk. Vaniljepasta eller 1 vaniljestang (eller 1 spsk. Vaniljesukker)
4 spsk. Kakao
3½ dl. Hvedemel.
1 tsk. Bagepulver
Pensling: 1 sammenpisket æg
Pynt: Perlesukker MandelflagerDSC_9854

Snitterne/stængerne er virkeligt lette at lave og forsvandt ret hurtigt som dug for solen. Måske det er husnisserne der går i småkagedåserne? Det MÅ det være, siden det så hurtigt svinder i dem? 😉

Kakaosnitterne bliver sprøde og lækre. Ikke så hårde som biscotti, men mere sådan knasende sprøde cookies-agtige? En stor pladefuld er færdig på under en time, så en hurtig julesmåkage er det også også.

Sådan laver du sprøde kakaosnitter med mandeldrys:

Pisk smør, vanlije og sukker hvidt og skummende. Pisk med elpisker eller røremaskine.

DSC_9779

  Hov hvad er det der ligger her i sukkerblandingen? Det er såmænd bare en klat vanillepasta, som jeg købte på Foods-messen for nyligt. Kan også købes på Heilala’s hjemmeside Du kan sagtens bruge en alnindelig vanillestang eller 1 spsk. vanillesukker. DSC_0255

Bland de tørre ingredienser og tilsæt.

DSC_9787

Saml dejen med hænderne. Der er rigeligt fedtstof i dejen, og varmen fra dine hænder får dejen til at hænge godt sammen. DSC_9794 Form 4 aflange pølser og tryk dem flade som vist her. DSC_9808 DSC_9809

Pisk ægget sammen og pensl kakaostængerne. Drys med mandler og perlesukker.  DSC_9820 Brug gerne rigeligt med æg og rigeligt med drys. Overfladen på kakaosnitterne bliver virkeligt lækker, og jeg tænker det skyldes æg, sukker og mandler i køn forening?DSC_9821 Bag kagerne 15 minutter ved 150 grader varmluft. Lad dem køle nogle få minutter, før de skæres ud i 2 cm. snitter. Stængerne kan kun skæres når de er lune, så glem dem ikke. 😉 De bliver hårde og knasende sprøde når de afkøler, og de vil smuldre hvis du prøver at skære dem i snitter efter afkøling.DSC_9838

Her ser du de fine færdige kakaosnitter, og endda i solskin. Et sjældent syn på denne årstid. Jeg skyndte mig at snuppe et foto.

Er det så en julesmåkage kan man spørge sig selv om? Ja det synes jeg godt man kan sige. Julemande.drys på toppen ihvertfald? Dejligt også med en hurtig småkage, hvor dejen hverken skal afkøle eller rulles ud med kagerulle? (hader, hader, hader deje der skal rulles ud med kagerulle. Øv også, for kan faktisk rigtigt godt lide f.eks. jødekager??).

Her en skålfuld hurtige kakaosnitter. Lækre småkager. Stik forbi VITAM og læs interview med Bagenørden eller kig opskriften der

Glædelig kakaosnitte-jul 😉DSC_9853

8
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
5 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Charlotte Hougaard

Hej Gitte.
Mit nytårsforsæt er at bage flere småkager, så jeg spiser mindre slik. Her får dine opskrifter en vigtig rolle at spille. Mon du nogensinde rører dejen i en røremaskine? Sådan en har jeg nemlig, og det ville jo være nemt…
Kakaosnitter bliver mit første forsøg, måske i orangevarianten? Og så med kaffe, hvis det virkelig er så nemt, som du påstår?
Bedste nytårshilsner fra Charlotte

Ps. Jeg har forsøgt at finde det interview, du nævner, kan det passe, at siden er nedlagt?

Jenny

Hej Gitte
Jeg har en portion i ovnen. Jeg syntes nu at dejen var alt for tør – som i hænger ikke sammen – men tilsatte tre tsk kaffe, og så hang den sammen.
Jeg afprøver nemlig også et af dine nyere triks, nemlig at pensle med kaffe.
Spændt på resultatet

Britt

Nu har jeg fulgt med længe og som en medfan af jødekager, kan jeg ikke længere tie stille 😀 Jeg har en del år bagt dem efter Arlas opskrift og de skal ikke rulles ud, men formes til stænger og skæres i skiver. Og de er gode 🙂

http://www.arla.dk/opskrifter/Jodekager/

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer