Nemme bananmuffins med peanuts og chokolade

  • Nemme bananmuffins med peanuts og chokolade

Nemme bananmuffins med peanuts og chokolade

Så er der kage på programmet og i den nemme kategori igen. Du ved ud fra devisen, at der er brune bananer i køleskabet og pludselige er der hurtige kager på vej.

Dagens opskrift er supernem. Tjek gerne din frugtskål ud for brune bananer og måske du også har en rest  yoghurt du kan stoppe i? Mælken kan fint erstattes. Jeg har brugt en rest peanuts i dejen og en chokoladebar – halløj da, det blev muffins’ene ikke ringere af. Udelad blot, hvis du kun har bananer at putte i. De vil smage SÅ fint alligevel.

Muffins’ene kan røres sammen på 10 minutter og bagetiden er kort. Du kan hurtigt trylle et fad lækre muffins til dine kære, dine gæster, dine naboer, kolleger?Nemme bananmuffins med peanuts og chokolade

Jeg iler med at bringe dig opskriften:

Bananmuffins med peanuts og chokolade
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 16 stk.
Det skal du bruge:
  • 3 bananer
  • 150 gram sukker
  • 2 tsk. vanilje
  • 75 gram smeltet smør
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gram peanuts eller mandler
  • 150 gram grofthakket chokolade (chokoladebar, Yankiebar, Marsbar, Twix ell. lign.)
Sådan gør du:
  1. Mos bananerne
  2. Bland sukker og vaniljesukker i bananerne
  3. Tilsæt smeltet smør (smeltes nemmest 30 sekunder i mikrobølgeovnen)
  4. Bland hvedemel med bagepulver og bland det i dejen, skiftesvis med mælken.
  5. Tilsæt peanuts/mandler og chokolade
  6. Hæld dejen i muffinsforme af papir eller silicone. Bedst resultat får du med papirforme, isat forme af metal eller silicone. Så bevarer de formen bedst.
  7. Bag muffins'ene 15-20 minutter v. 175 grader. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.

Dejen kan fint røres sammen blot med ske. Så nemt!
DSC_1466

Jeg fandt en norsk Kvikk-lunsj i skabet, som havde overlevet de chokoladehærgende horder her i huset, ja hvorfor forstår jeg egentlig ikke? Den stoppede jeg i. En pose peanuts der havde forputtet sig kom også i og så lige de brune bananer. Totalt stop-madspilds-muffins disse her. Brug gerne den chokolade du har på lager (hvis du er så heldig at have et sådant). Nødder i alle afskygninger vil også sagtens kunne bruges. DSC_1467

Smid endelig ikke dine brune bananer ud, selvom de ser brune og sølle ud. De er rigtigt gode at bage med alligevel, for bananer bliver sødere, jo brunere og blødere de er. Bananer skal derfor være i en MEGET miserabel forfatning, før de bliver kasseret her i huset. 🙂

Du kan fint  nøjes blot med muffinsforme af papir. Jeg synes bare formen holder bedre, hvis de også puttes i en fast form. Siliconeformene kan være besværlige at rengøre, derfor er papirformene også smarte. Win win? 🙂
DSC_1468Et fad hurtige bananmuffins klar på ingen tid. Næsten. De salte peanuts giver en god kontrast og smager faktisk rigtigt godt til banansmagen. Chokolade i kager er altid godt.  Med lækre ingredienser, går bageprojekter altid godt.

Kast dig endelig ud i disse stop-madspilds-bananmuffins. Måske du drister dig til at putte helt nye ingredienser i? Tranebær, hvid chokolade, tørret abrikos eller noget helt tredie?

Rigtig god fornøjelse med bageriet. Jeg kryber til køjs og nupper lige en lørdagsvagt i morgen. Herefter iler jeg i sommerhus, så hurtigt som bilen kan køre mig af sted. Det kan ikke gå hurtigt nok! Åh sommerhus. <3 Vores nye og helt eget sommerhus, der allerede har en helt særlig plads i mit hjerte <3

Tager PC’en med. Måske du får en hilsen fra mig, fra det skønne fristed? 🙂

Rigtig god weekend til dig – på terrassen, i haven, på sofaen eller i skoven? Jeg er sikker på, at du nok skal finde den skønneste plet <3Nemme bananmuffins med peanuts og chokolade

Mere inspiration

Læg en kommentar