•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_1548Der er lidt tyst på min kanal, men bliv endelig ikke bekymret. Jeg har det strålende, forrygende og stornyder livet. Sommersolen brager og jeg kan jo slet ikke forstå mit held. Jeg har vundet i sommerhuslotteriet – i den grad – og med en sol der samarbejder, bliver der lige sat ekstra trumf på.

Vi har ½ time i bil, til vi sidder på sommerhusets terrasse. Du kan tro, at jeg tænker på det MANGE gange om dagen, når jeg er på arbejde. Hvor mon solen står på grunden nu, hvor kunne man mon finde på hænge en hængekøje op, hvad kunne vi mon grille i aften og skulle vi ikke bare tage i sommerhuset igen? Please?! Hvorfor ikke? 🙂DSC_1547Der bliver grillet mange koteletter, pølser og culottestege og stegt og spist rigtigt meget af den hurtige kartoffelsalat. Med fuldtidsjob, indkøb, familie og en køretur i sommerhuset skal det gå lynhurtigt med maden. Der bliver derfor heller ikke altid så meget at skrive “hjem” til dig om.

Indrømmet. Der bliver fundet på knap så meget  nyt og revolutionerende. Jo jeg kan fortælle dig, at hvis man køber den dyreste færdiglavede kartoffelsalat og pimper den op med agurketern og cocktailtomater, så bliver den faktisk helt fin. Det passer mig fint.DSC_1556Sommeren gør, at jeg bliver benhård i mine prioriteringer. Indendørs-køkkentjans gider jeg simpelthen ikke, når vejret er godt.  End of discussion. Blogskriveriet gider jeg også først efter 21.30, når det er for koldt til at sidde udenfor. Jep – har helt styr på mine prioriteter om sommeren 🙂
DSC_1557Jeg kan også fortælle dig, at melonsæsonen er startet. Det betyder, at  3 mand høj kan spise en hel melon og en halv blok feta, som grønt tilbehør til aftensmaden. Ja helt vildt ikke?  Vi spiser melonsalat som var det dessert. SÅ lækkert og verdens nemmeste salat. Se selv, i dette indlæg.  Den salat må og skal du altså prøve. Myntebladene behøves slet ikke.

Vi har haft sommerhuset i lidt over en måned og i starten var jeg euforisk fyr og flamme. Drønede rundt med grensaks og beskar og klippede ned. Nu har jeg ligesom overstået den periode. Måske er det det fordi jeg HAR fået beskåret os til havkig?….Jep – er SÅ stolt og tilfreds med resultatet 🙂

Det vides ikke, men jeg har ihvertfald lært at slappe af i sommerhuset. At komme helt ned i gear. Jeg er blevet mester i at lave ingenting – jo altså ikke udover at drikke kaffe og læse bøger. Det går forrygende godt. Jeg er faktisk ekspert i det. Det er ikke så svært at blive det – kræver bare lidt træning og et skønt læsested 🙂2016-05-29 18.41.00

Der er en fin lille overdækket terrasse med glasfronter ude i sommerhuset. Det er faktisk en genial ting, når/hvis vinden er kold. Så kan man nemlig sidde ude og læse alligevel? Om aftenen er det også helt perfekt, for duggen falder nemlig heller ikke på denne terrasse.  Er der 25 grader, er der til gengæld varmt som i et glasbur og her tilrådes det at trække ud i det fri. Det gør vi så . Flyt da bare havestolen med 🙂

2016-05-29 08.49.42Man kunne f.eks. sætte sig om på husets nordside, hvor der er åbne vidder og udsigt til hav og de søde naboer. Se lige hvor jeg tilbragte min søndag. Jamen er det da ikke bare helt forrygende?

Jo jeg ved godt at haven trænger, men pyt. Grunden skal forblive “naturgrund-agtig” – jeg gider ikke plages med hakke og rive når jeg har fri. Nix. Det gælder jo om at have styr på sine prioriteter og det har jeg. Jep – det er havet du kan se her. I virkeligheden kan du se meget mere vand end billedet viser. Ja…heldige mig altså! Du kan tro jeg sætter pris på det  🙂DSC_1551

Inde fra husets stue, er der også havkig fra vinduerne. Vi har et vindue-/terrassedørsprojekt foran os, hvor vi  bl.a. vil have lavet store vinduer i denne væg. Jep du har helt ret. Vi skal da kunne se mest muligt  vand inde fra huset også. Når nu det er indenfor rækkevidde, vil det da være dumt andet?2016-05-29 09.26.06 Vi skal også have lavet terrassedøre på husets østside, hvor der er morgensol. Solen vil kunne lyse stuen op og man vil nemt kunne gå ud og drikke sin morgenkaffe, direkte fra stuen. Se lige en skøn plet der er lige dér hvor terrasse-udgangshullet bliver. SÅ flot og lækkert! 🙂

2016-05-29 09.23.00

Kallehunden hygger sig i morgensolen 🙂

Det er jo dette vue vi vil have mest muligt udsigt til (se nedenfor). Kan du ikke godt forstå det? Ak jamen, det er jo malerisk smukt! Jeg fortaber mig helt i dette motiv. Billedskønt altså og helt eventyrligt og tro mig, billedet snyder ikke. Sådan SER det altså ud i virkeligheden.:-)

I weekenden sad jeg bare helt stille og NØD synet. Jeg kan slet ikke forstå mit held og er bare et virkeligt taknemmeligt menneske.

2016-05-29 14.11.43

Det eneste problematiske er mit vægelsind. Det rykker hver dag i mig for at køre i sommerhuset, men vi har jo også hus og have hjemme, der også skal passes og en have der også gerne vil nydes. De smukke porcelænsblomster står jo ikke for evigt, dem skal jeg jo også huske at nyde imens de er her?

Sommerhus-landflygtigheden skal ikke bortrøve al min opmærksomhed. Familien har også krav på sit og de har ikke lyst til at køre i sommerhus hver dag (forstå det hvem der kan?).
2016-05-30 20.20.31

Der læses til eksamen og der er travlt på jobbet. Ret svært foreneligt med et sommerhusdriverliv?  Ikke hvis man spørger mig dog. Jeg prøver ihærdigt at overtale de andre.

Jeg trøster mig med, at det snart er sommerferie. Snart som i virkelig snart og hvor bliver det altså så fedt! Første ferie indenlands….i sommerhus. Det bliver da godt….og spændende og nyt og virkelig afslappende lækkert også! 🙂

Indtil da fortsætter vi med at spise grillede koteletter, grillbøffer og nemt tilbehør, så snart vi kan komme til det på hverdage og i weekender. Så længe solen skinner, kører vi på grillenergi og solglæde og tager allerhelst i sommerhus og fortsætter festen. Vi trækker begejstring med ud i sommerhuset og fylder beholderne op og får næsten endnu mere med retur. Fedt! 🙂 
DSC_1555

Fortvivl ej. Der skal nok snart komme opskrifter, for selvfølgelig sker der da lidt i køkkenet, selvom jeg nu har fået et sommerhus at kaste min kærlighed og min opmærksom hed på.

Jeg bager i sommerhuset næsten hver weekend – sidst en lækker fedtfattig banankage med hasselnøddetopping. SÅ lækkert og opskriften får du snarest. Måske jeg først får opskriften skrevet en dag med gråvejr, eller en dag hvor familien har annonceret at vi IKKE skal i sommerhus? Så er det nemlig nemmere for mig at få skrevet. I sommerhuset går jeg jo i “ferie-mode” (og hvor er dog sundt altså)

En sommerhilsen fra mig fik du i dag, og jeg melder alt vel. Jeg har travlt med at nyde, dufte, indsnuse og begejstres. Jeg støtter og bakker også mine teenagere op, de skal til eksamen på skift og der er to dimissioner lige om hjørnet. Moderen føler sig pludselig MEGET gammel. Jeg var jo voksen, da JEG fik huen på? Var megaklog på livet og på mig selv. En  skøn tid og når jeg ser studenterne springe ud, er det jo som om jeg springer ud selv igen…..bare lidt? -)2016-05-30 20.20.52Hvor blev årene af? Tænk på alle de syrener jeg/vi har indsnuset siden dengang. Jeg samler faktisk på sol og lækre forårs-/ sommermåneder. Har gemt på rigtigt mange af dem inderst inde. De er på ration til dårligere tider:-) 

Håber du nyder livet og sommeren ligeså meget som jeg <3

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •