Sprød kringle med marcipan og jordbærsyltetøj

Sidste weekend skrev jeg om mit livs første kringlesucces. En galopkringle, der var lynende hurtig at lave. Det var nemlig en hurtig dej uden gær. Bagepulver er tricket, hvis du vil lave kringle på den særligt hurtige måde. Kringlen blev superlækker og remoncen bestod af marcipan og smør og sukker.

I dag ville jeg se om jeg kunne gentage successen med en ny kringlevariant. Jeg er ret lun på det fyld der er indeni makronsnitter, altså kombinationen af marcipan og jordbærsyltetøj. Kunne man ikke også bruge det inden i en kringle?

Jeg havde en rest marcipan og et glas jordbærsyltetøj der skulle bruges. Ovenikøbet kalorielet marmelade. Fint! Så kunne det være, der kunne komme lidt balance i kalorieregnskabet? 😉

Kringlen med marcipan og jordbærsyltetøj blev SÅ lækker. Her kommer opskriften:

Sprød kringle med marcipan og jordbærsyltetøj
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Sprød kringle med marcipan og jordbærsyltetøj
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 2 kringler
Det skal du bruge:
  • 250 gram mel
  • 3 tsk. bagepulver
  • En knivspids salt
  • 3 spsk. sukker
  • 100 gram blødt smør
  • 1 sammenpisket æg
  • 1 dl. mælk/1 dl yoghurt/tykmælk ell. lign
  • Fyld: 100 gram marcipan og 1 glas syltetøj
  • Drys: Æg, mandelflager, perlesukker
Sådan gør du:
  1. Bland mel med bagepulver, sukker og salt.
  2. Tilsæt sammenpisket æg og mælk (gem lidt æg til pensling).
  3. Ælt smørret i til sidst.
  4. Jeg rørte dejen sammen med ske, men brug gerne køkkenmaskine eller fingre. Lun evt. smørret 5-10 sekunder i mikrobølgeovnen først.
  5. Del dejen i to og rul en klump ud af gangen. Lav en lang smal firkant på ca. ½ cm tykkelse.
  6. Jeg fordelte et halvt glas marmelade pr. kringlestang og lagde marcipanskiver på midten. Jeg kunne sagtens have brugt mere marcipan, så brug gerne mere hvis du har.
  7. Fold dejen godt ind over midten, så fyldet bliver dækket. Klem dejen sammen.
  8. Pensl med æg og drys med perlesukker og mandelflager.
  9. Læg kringlestængerne på en bageplade og bag ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter. Kringlerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.

 Det er NEMT at bage kringle med bagepulver, for dejen skal jo slet ikke hæve. Der er ingen ventetid, kun lige imens kringlerne er i ovnen. Genialt 🙂

Til dagens kringler prøvede jeg at bruge yoghurt istedet for mælk, mest fordi jeg lige havde en rest og fordi jeg tænkte, at det vel ikke ville gøre kringlen ringere? Det gjorde det ikke. Som altid er tykmælksprodukter godt i brød og kage, smid endelig ikke en rest ud.DSC_1957DSC_1965Jeg brugte syltetøj og marcipan som fyld, men du kan også røre en lækker remonce af smør/sukker/vanilje eller smør/sukker/revet marcipan?DSC_1968DSC_1970Kringlerne er færdige, når de er gyldne og sprøde. Heldigt nok, så slap fyldet ikke ud.
DSC_1987Lad kringlerne køle lidt af før du skærer. Ventetiden kan være lang!

Så er der blød smørbagt kringle med det lækreste fyld.

Kringle bagt på bagepulver er bedst samme dag eller dagen efter, gærdeje holder sig  bedst i længere tid. Det plejer sjældent at være et stort problem, for kringlerne er som regel spist før de når at blive tørre. 😉

Overlever din kringle på dag 3, så kan du give den nyt liv ved at lune den lidt i mikrobølgeovnen. Uhm.

Rigtig god fornøjelse med din kringle. Ikke et øje er tørt 🙂

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Laika 26. januar 2014 af 11:16- Svar

    Uhmmm, lyder lækkert. Det er lige mig 🙂

    • Gitte Hansen 26. januar 2014 af 21:01- Svar

      Hejsa
      Ja det er en rigtig lækker kringle, der bliver dobbelt så god hvis du putter dobbelt så meget marcipan i 🙂
      Rigtig god fornøjelse i bageriet
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Lene 26. januar 2014 af 08:44- Svar

    Dine kringler ser bare vildt lækre ud. Når jeg laver kringler, så laver jeg det altid med gærdej – det er også lækkert, men de får ikke den sprødhed, som dine får. Jeg kommer til at tænke på scones, når jeg læser din opskrift – de er jo også sprøde og lækre og skal helst spises med det samme. Har du prøvet at bage scones?

    • Gitte Hansen 26. januar 2014 af 21:00- Svar

      Hej Lene
      Tusind tak for roserne, jeg er også fuld af benovelse over denne kringleopskrift. Jeg er også vild med scones, og du vil finde både almindelige scones og chokoladescones på bloggen.
      Du har ret i at bagværk med bagepulver bliver sprødt og lækkert særligt på første dagen, men jeg har nu spist kringle på 3. dagen der var rigtig fin. Det er bare så meget nemmere end at bage med gær og gærsmagen slipper man jo også for….
      Spændt på at høre hvad du synes om kringlen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar