Stærk pastaret med kylling, sesam, soya og chili

  • Stærk pastaret med kylling, sesam soya og chili

Stærk pastaret med kylling, sesam soya og chiliDet er onsdag og dagen var fyr og flamme med heftig aktivitet fra tidligt til sent. Flammende fortsatte den, for den endte nemlig rygende stærk med en chiligryde med kylling, soya og sesam. Ok den dér bøtte med chilisauce, jeg har i køleskabet,  den skal jeg vist lige være lidt mere varsom med? 😉

Det var en let og lækker hverdagsret og jeg deler glad og gerne opskriften med dig, selvom jeg nok lige nedtoner chilimængden lidt 😉

Her kommer opskriften på:

Stærk pastaret med kylling, sesam, soya og chili:

Du skal bruge (4 pers. + frokostbøtter)

Olie

500 gram kyllingefiletter klippet i småstykker

To rødløg i fine både

Stærk pastaret med kylling, sesam soya og chili

4 fed friskpressede hvidløg

1 rød peberfrugt i strimler

1 dåse majs

1 glas champignon (eller 1 bakke friske)

½ dl. soya

1 tsk chilisauce (jeg brugte 1 spsk.!! Sindssyge kvindemenneske!!)

1 dl sesamfrø

Salt, peber, all round krydderi

Tilbehør: 1 pakke fuldkornspasta (det er sundere, mætter og smager bedre)

Stærk pastaret med kylling, sesam soya og chiliDet er en nem ret, der kan laves selv på dage hvor du har lynende travlt. Fra start til slut, alt incl. går der max. 45 min. – måske kun 30 min. hvis du arbejder effektivt (det gjorde jeg ikke 😉

Sådan laver du:

Stærk pastaret med kylling, sesam, soya og chili:

DSC_4368

  • Klip/skær kyllingekødet i småstykker og svits det i olie.
  • Tilsæt friskpressede hvidløg, salt/peber, allroundkrydderi (barbecueagtigt-krydderi) og så den forsigtige chili-sauce
  • Tilsæt rødløg og svits med
  • Rens champignon eller åbn et glas og svits champignonerne med
  • Tilsæt majs og peberfrugt.
  • Undervejs røres der godt rundt. Kog pastaen nu.
  • Tilsæt sesam og lad det riste lidt sammen med kødet.
  • Tilsæt soya og rør godt rundt undervejs. Svits i soya til den er fordampet. Lad kyllingegryden riste ved svag varme, til pastaen er færdigtkogt.

Stærk pastaret med kylling, sesam soya og chili

  • Vend pastaen sammen med kyllingen, gerne i en wokgryde/støbejernsgryde ell. lignende. Jeg stegte kyllingen i den store gryde fra starten, så er det nemt lige at “vippe” pastaen oveni til sidst.
  • Servér retten – gerne med grøn salat til – det missede vi desværre.

En – to – vupti – er der serveret nemt og lækkert hverdagsmad på matriklen.

Det smagte vildt lækkert, og til os, der er snottede, er opskriften rigtig fin, for retten gav nemlig luft til næsen 😉

Fortvivl ej, og lav endelig gerne opskriften også selvom du forbander stærk mad. Jeg har reduceret chilimængderne ganske betragteligt her  i opskriften, så ingen fare for at du bliver den nye Chili-Claus  😉

Krydderierne har jeg helt selv fundet på og det gik rigtigt fint. Jeg ville gerne have tilsat lidt mere “eksotiske” grøntsager, f.eks. forårsløg ell. andet, men det rakte fantasien og grøntsagsskuffen altså ikke til i dag. Mindre kan også gøre det.

Til gengæld var de grøntsager jeg brugte i dag særligt farvestrålende; rødløg, peberfrugt og majs. Disse grøntsager er smukke i alle retter og grøntsagerne går rigtigt godt i spænd sammen.

Tilsæt selvfølgelig altid gerne grøntsager efter eget valg
DSC_4370Nem og lækker hverdagsret var det og vi nød den alle mand.

Snøft, snøft. Retten var dog så stærk at vi fik løbenæser – skær derfor ned til 1 tsk. chilisauce, i stedet for 1 spsk. (ja taler af bitter erfaring)! Jeg ved godt nok ikke noget om hvor stærk din chilisauce er, men prøv at smage på den inden du tilsætter (hvis du tør! 😉

NÅ men pyt!

Nogen fortæller, at forbrændingen sættes i i vejret, når man spiser meget stærk mad. Ok så! Fedt! Skal vi ikke bare sige det?? Det betyder vel så også, at man også godt må spise dessert bagefter, ikke?? Ups, jeg er vist kommet til at bruge kalorierne på forhånd. Teenagerne havde købt hindbærsnitter…….Need I say more 😉

Bagenørden serverer: Dagens ret 🙂
Stærk pastaret med kylling, sesam soya og chili

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Jenny 13. maj 2015 af 21:49- Svar

    hej Gitte
    Tak for hurtigt svar. Nu ved jeg at jeg bare kan give los for min chillitrang.

    God kr. Himmelfart til dig og din familie.

    Bh
    Jenny

    • Gitte Hansen 14. maj 2015 af 11:16- Svar

      Hej Jenny
      Ja men pas på med den dødbringende chili og det er jo ret svært at prøvesmage direkte fra flasken 🙂
      Flammende Jenny! 🙂
      Rigtig god dag til dig
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jenny 13. maj 2015 af 21:20- Svar

    Hej Gitte
    Jeg elsker stærk mad, og den er ikke stærk før jeg græder 🙂 hvilken chillisovs bruger du?

    Kh
    Jenny

    • Gitte Hansen 13. maj 2015 af 21:32- Svar

      Hej Jenny
      Uha ja stærk mad er godt, men uha min dræberchili er næsten en tand for stærk. Det er ikke et standardmærke, kan faktisk næsten ikke huske hvor jeg købte den? I Netto i en af kasserne med specialtilbud? Lige nu orker jeg ikke gå ud i køkkenet og tjekke mærket efter, men helt klart der burde være advarselstrekant på den, næsten 😉
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar