Sukkerbrødskage med brombær og kokos – nem og fedtfattig

  • Sukkerbrødskage med brombær og kokos - nem og fedtfattig

Man er en heldig kartoffel, hvis man finder en pose brombær om vinteren, når man er på jagt i fryseren. Man er en endnu heldigere kartoffel, hvis det er sensommer og brombærkrattet i den nærmeste skov bugner. Åh suk <3

Lige nu er det vinter og koldt som i en dybfryser udenfor, men vi blev straks hensat til sommerstemning, da dagens brombærkage kom i ovnen. Duftene – og smagen – oh la la – tænk at foråret lurer lige om hjørnet, med en ny bær- og frugtsæson der venter. Det bliver skønt at få maverne og frostlagrene fyldt lagrene op igen. 🙂Sukkerbrødskage med brombær og kokos - nem og fedtfattigDagens brombærkage smagte SKØNT, med et let strejf af kokos. En klassisk sukkerbrødskage, der er SÅ nem at lave og som kan laves næsten helt uden fedtstof.

Kagen kan laves med alskens frugter og bær – brug bare opskriften som basisopskrift. Jeg har brugt frosne bær, men friske kan også sagtens bruges.

Hvis du bruger frosne bær, skal du være opmærksom på, at de afgiver mere væde og at bærrene derfor skal røres med et par spsk Maizena eller kartoffelmel iblandet sukker – så går det fint. Tjek din fryser, for frosne bær. Måske du har en pose jordbær/hindbær/brombær dybt i gemmerne? Frosne bær kan også købes og de koster ikke engang en formue, så tjek gerne også lige supermarkedets kølediske ud, hvis du bliver lækkersulten og ikke lige har bær på lager selv. Sukkerbrødskage med brombær og kokos - nem og fedtfattigKagen er virkelig nem at lave og jeg tænker, at du har alle ingredienserne på lager? Ingredienserne er få og enkle og du får opskriften lige her:

Sukkerbrødskage med brombær og kokos - nem og fedtfattig
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Sukkerbrødskage med brombær og kokos - nem og fedtfattig
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 æg
  • 2½ dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 gram smeltet smør
  • 2 dl kokosmel
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1-200 gram brombær (andre frugter/bær kan også sagtens bruges)
  • Evt. 2 spsk Maizena-mel og 2 spsk rørsukker (hvis du bruger frosne bær)
  • Drys: Rørsukker
  • Tilbehør: Flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche
Sådan gør du:
  1. Skyl bærrene eller adskil bærrene, hvis du bruger bær fra frost (bærrene skal helst være helt optøede, inden du bager kagen)
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
  3. Tilsæt smeltet smør
  4. Bland hvedemel med bagepulver og rør det let i dejen med en dejskraber
  5. Hvis du bruger frosne bær, så lav en sukkerblanding af Maizena/sukker og vend bærrene heri.
  6. Vend forsigtigt bærrene i dejen.
  7. Smør en tærteform med smør og hæld dejen heri (brug dejskraber). Min tærteform var ca. 25-30 cm i diameter. Du kan sagtens bruge en anden form - firkantet måske?
  8. Drys med rørsukker på toppen
  9. Bag kagen nederst i ovnen ca. 35-45 minutter v. 150 grader varmluft.
  10. Prik i den med en gaffel. Når der ikke hænger dej ved, er den færdig.
  11. Kagen er gylden og sprød når den er færdig.
  12. Toppen bliver knasende sprød og "krummen" saftig og lækker.
  13. Servér kagen lun og gerne med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche til

Sukkerbrødskage med brombær og kokos - nem og fedtfattigEr du ikke vild med kokos, kan det fint udelades, men du skulle næsten prøve at bage en portion med. Kokossmagen er mild og slet ikke dominerende i denne kage. Uhm! Jeg er vild med kokoskager og en af mine favoritter er denne med rabarber og kokos – den skulle du da næsten også prøve?

I denne kage kan du også sagtens erstatte rabarber med andre bær eller anden frugt, du lige har på lager.

Rabarberkage med kokos – sommerens bedste!

Sukkerbrødskage med brombær og kokos - nem og fedtfattigBrombærrene er syrlige og derfor gør det heller ikke noget, at kagen er ret sød. Der skal være en kontrast.

Har du en rest marcipan eller hvid chokolade til overs fra julen, så put det også endelig i kagen. Du kan også drysse med grofthakkede mandler, eller hvad du nu ellers kan finde på?  En lækker stop spild af mad kage?Sukkerbrødskage med brombær og kokos - nem og fedtfattigEn sukkerbrødskage er den nemmeste kage i verden og den er rørt sammen på ingen tid.

Kagen er perfekt at lave hvis du får uventede gæster, eller impulsivt beslutter dig for at tage kage med til kollegerne eller familien. En brombærkage vil pynte så fint på ethvert kagebord og den vil også sagtens kunne nydes som dessertkage en dag du får gæster.

Her ser du den nemme arbejdsproces i billeder fra start til slut:

En-to-vupti, så er der en hurtig og sommerlig lille brombærkage på vej til dig. Duften er skøn og man får totalt forårsfornemmelser af den gode brombærduft, der breder sig i huset.

Lige nu er det her i huset spare-januar og vi prøver at anstrenge os for, at bruge det vi har på og i lagrene. Vi skal have tømt fryseren og hvis det kommer til at betyde endnu flere brombærkager i den kommende tid, ja så er det fint for mig 😉

Måske du også lige skulle tjekke din fryser og se om du har nogle frosne bær på lager? 🙂Sukkerbrødskage med brombær og kokos - nem og fedtfattigRigtig god kagebagelyst til dig. Jeg er spændt på hvilken slags kage du ender med at få bagt? En brombærkage, en jordbærkage eller en helt tredje udgave?

Rigtig god fornøjelse med bageriet, til dig 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jane Vestrup 14. januar 2018 af 14:28- Svar

    Jeg har både brombær, blåbær, jordbær, hindbær, rabarber, stikkelsbær i fryseren alt sammen fra egen avl og naboens avl. Vi var så heldige i 2017 at få lov til at plukke alle de hindbær vi ville fra naboens kolonihave, samt stikkelsbær og solbær. Mums. Vi har selv alle buskene i egen have, men de gav ikke så meget sidste sommer, så er det rart at have gode naboer :-).

    • Gitte Hansen 14. januar 2018 af 20:38- Svar

      Gode naboer er guld værd – heldige dig, med en fyldt fryser. Dejligt vi har en god bærsæson forude 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar