Bagenørdens bedste æblecrumble med farin, kanel og kardemomme

  • æblecrumble med farin, kanel og kardemomme

æblecrumble med farin, kanel og kardemommeSær sær sensommer. Det er august måned, men æblesæsonen er allerede skudt igang.  Det skal vi da ikke klage over, vel? Prøv lige at se dagens æblehøst – nedfaldsæbler samlet op på græsplænen efter denne uges stormvejr.
æblecrumble med farin, kanel og kardemommeOh la la! Æbler der dumper ned fra oven, lige ned i turbanen eller skulle man sige, lige ned i kagefadet? I dag dumpede der nemlig æbler lige ned i det lækreste crumblefad.

Jeg fik lavet min til dato ALLERBEDSTE æblecrumble og i dag får du opskriften. Måske du også skulle kaste et blik ud i din have? Ligger der en stabel æbler under dit træ er det bare at komme igang 😉æblecrumble med farin, kanel og kardemommeHer kommer opskriften på:

Bagenørdens bedste æblecrumble med farin, kanel og kardemomme:

Bagenørdens bedste æblecrumble med farin, kanel og kardemomme
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Bagenørdens bedste æblecrumble med farin, kanel og kardemomme
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 2 tærter
Det skal du bruge:
  • 1-1½ kilo skrællede æbler i både
  • 125 gram blødt smør
  • 2 dl. farin
  • 1 dl. sukker
  • 2½ dl havregryn
  • 2½ dl mel
  • 1 spsk. kardemomme, 1 kanel, 1 spsk. vanilje
  • Topping: Lidt akaciehonning og evt. grothakkede mandler til toppen.
  • Tilbehør: vaniljeis eller iskoldt flødeskum
Sådan gør du:
  1. Sådan laver du Bagenørdens bedste æblecrumble med farin, kanel og kardemomme:
  2. Skræl æblerne og læg dem i koldt vand.
  3. Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Bland crumbledejen: Smuldr smør med farin, sukker, havregryn og mel. Brug fingrene, så kan du bedst få opløst klumperne.
  4. Bland krydderierne med lidt af melet inden du tilsætter.
  5. Læg æblerne i to tærtefade og fordel halvdelen af crumbledejen på hver.
  6. Bag æblecrumblerne ca. 30-40 minutter ved 150 grader varmluft.
  7. En æblecrumble er færdig når den er sprød på toppen.
  8. Lad æblecrumblerne køle en lille smule inden servering.

æblecrumble med farin, kanel og kardemommeSå var der æblecrumble til aftenkaffen.

Jeg piskede lidt flødeskum og serverede til og inden en halv time var den første crumble spist. Den smagte FANTASTISK! Det var et pludseligt indfald der gjorde at jeg prøvede at tilsætte kardemomme, og det fortrød jeg bestemt ikke.

Det blev den lækreste crumble!

Om det var kombinationen af farin/havregryn/smør, eller om det var kombinationen af kanel og kardemomme ved jeg ikke, men himmelsk var det. At crumblerne så også samtidigt er et sandt stop æblespild/stop madspilds-orgie, gør det jo bare endnu bedre 😉

Spis gerne en klat vaniljeis til, eller lidt creme fraiche sødet med vanilje måske?

Der er meget syrlighed fra æblerne endnu, derfor tilsatte jeg en forholdsvis stor mængde sukker. Det passede rigtigt fint.

Hermed giver jeg denne æblecrumble min allerbedste anbefaling. Måske du skal på æblerov i morgen? 🙂
æblecrumble med farin, kanel og kardemommeEn skøn lørdag fik ende. Jeg havde god lørdagsvagt på biblioteket, men nåede heldigvis at at bage en lækker æblekage alligevel da jeg kom hjem. Jeg nåede også at fylde Römertopfen inden jeg tog på arbejde, så der var lækker stegt oksespidsbryst da jeg kom hjem. Skønt. Der var jo ligefrem tid til at læse god bog i læsestolen?æblecrumble med farin, kanel og kardemommeFedt med Römertopf og stegeso, hvor maden kan lave sig selv  imens man jobber/dovner den med en god bog 😉 Oksespidsbrystet kommer du til at høre mere om snarest.

Rigtig god weekend til dig fortsat 🙂

Mange hilsner

Gitte alias Bagenørden

Mere inspiration

8 Kommentarer

  1. Jeanette 3. oktober 2015 af 10:51- Svar

    Og er æblerne bare i både?

    • Gitte Hansen 3. oktober 2015 af 11:11- Svar

      Hej Jeanette
      Det kommer sig ikke så nøje, da æblerne jo går i opløsning undervejs. Jeg plejer at skære æblerne i tern til crumble, så kan crumbledejen også bedre fordele sig omkring æblestykkerne.
      God fornøjelse
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jeanette 3. oktober 2015 af 10:49- Svar

    Hej 🙂

    Blander du krydderierne i crumbledejen??

    • Gitte Hansen 3. oktober 2015 af 11:10- Svar

      Hej Jeanette
      Jep – jeg blander krydderierne sammen med melet 🙂
      God fornøjelse med kagen
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Gitte 17. april 2015 af 08:43- Svar

    Skal honningen på før efter efter bagningen?

    • Gitte Hansen 18. april 2015 af 21:49- Svar

      Hej Gitte
      Jeg mener bestemt at jeg puttede honningen på før bagningen – god fornøjelse med crumblen. Den bliver superlækker 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Maja 7. oktober 2014 af 10:24- Svar

    Den lyder rigtig lækker. Når du skriver farin, mener du så brun farin eller almindelig sukker?

    • Gitte Hansen 7. oktober 2014 af 19:58- Svar

      Hej Maja
      Ja det kan jeg da godt se er forvirrende. Jeg mener brun farin. Får lige rettet opskriften til, tak skal du have 🙂
      God fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar