Bananmuffins med chokolade – sukkerfrie og uden fedtstof

  • Bananmuffins med chokolade - nemme, lækre og uden fedtstof

Brune bananer i frugtskålen og en lækkersulten familie?

Der er ikke grænser for hvor mange kager vi har spist her i familien “i den gode sags tjeneste”=At få brugt de brune bananer i frugtskålen og ved du hvad? I dag får du endnu en opskrift 🙂Bananmuffins med chokolade - nemme, lækre og uden fedtstofOpskriften på dagens muffins er i den særligt fedtfattige kategori. Jeg har nemlig brugt tykmælk i stedet for fedtstof og jeg har helt udeladt sukker, for det er jo så genialt, at bananerne søder. Bananerne bliver sødere, jo mere brune de er, så kassér aldrig de brune bananer. De er SÅ gode i kager! 🙂Bananmuffinsene er måske i virkeligheden små bananbrød? Konsistensen er ikke muffins-agtig, mere brød end kage vel nærmest? Helt sunde er de ikke, men de kan sagtens serveres som et sødt mellemmåltid, i den sundere kategori. Giv også gerne dine børn en enkelt med i madpakken måske? De er perfekte som “gumle-brød”.

Indrømmet. Der er brugt chokolade i dejen, men brug gerne den mørke chokolade med højt kakaoindhold, så bliver kagerne knap så syndlige. Jeg brugt en chokoladerest – en efterladt chokoladepåskehare var det vist? Brug gerne den chokolade du lige har på lager, eller køb din yndlings 🙂Bananmuffins med chokolade - nemme, lækre og uden fedtstofDu får opskriften lige her:

Bananmuffins med chokolade - sukkerfrie og uden fedtstof
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Bananmuffins med chokolade - nemme, lækre og helt uden fedtstof
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 12 stk
Det skal du bruge:
  • 3 mosede bananer
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl tykmælk
  • 1 æg
  • 300 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gram grofthakket chokolade
Sådan gør du:
  1. Mos bananerne
  2. Bland dem med tykmælken
  3. Tilsæt æg
  4. Bland bagepulveret med vaniljesukker og hvedemelet og vend det i, med en dejskraber
  5. Hak chokoladen groft og tilsæt
  6. Hæld dejen i muffinsforme af siliconeforme. Fyld dem ⅔ op. Bruger du papir-forme, vil kagerne nemt kunne hænge i. Muffins'ene kan også bages i brødform eller tærtefad.
  7. Bag muffinsene 15-20 minutter v. 175 grader varmluft
  8. Muffinsene smager både godt lune og afkølede.

Bananmuffinsene/bananbrødene er hurtige at røre sammen. Det kan klares på 10 minutter.Bananmuffins med chokolade - nemme, lækre og uden fedtstofKagerne er et totalt godt Stop madspilds-initativ, men når det kommer til sundhedsværdien, så vil det jo nok være sundere for dig at spise bananerne som de er eller måske nøjes med at købe lidt færre i butikken, næste gang du handler? Bare lige en forebyggende foranstaltning måske? 😉

NÅ men så ville der jo ikke være en sød opskrift at skrive om til dig, vel? 🙂Jeg kan fint anbefale dig disse muffins, men lov mig at bedøm dem mere som brød end som kage. Mine børn sagde engang, da de var mindre, at kagerne mindede lidt om “hoppebolde” i konsistensen. Min søn var ovenikøbet så fræk, at han var tæt på at prøve at kaste med en af dem.

Mon det nu ender med total løssuppenhed i dit køkken og bananmuffins-kaste-konkurrence? 🙂

Nej prøv de sukker- og fedtfrie muffins, hvis du har bananer der trænger til at blive brugt og du gerne vil tabe dig – lidt? 😉
Bananmuffins med chokolade - nemme, lækre og uden fedtstof

For en gangs skyld, et fedt- og sukkerfrit kagetip fra mig til dig. 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar