•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sommersol og driversøndag i sommerhusetDet er mildt og lunt. Rapsmarkerne blomstrer og duften trænger insisterende ind i vores næser. Sommerblomsterne overlevede frosten og blomstrer gavmildt i krukker og bede. Farverne, duftene, fuglelydene er fantastiske derude i det grønne lige nu. Maj er min yndlingsmåned. Du ved det vist godt allerede – men nu er det sagt igen. Det står jeg gerne ved. Åh maj. Kom maj, du søde milde <3Sommersol og driversøndag i sommerhusetVi har tilbragt weekenden i sommerhuset og der findes ikke en skønnere plet på jord, for mig.

1 døgn nåede vi at være der, og hvilket døgn. Mit indre falder straks til ro. Alle mine sanser er åbne. Jeg stornyder. Iagttager og lever i den grad i nu’et. Er opmærksom på at nyde hvert eneste sekund, når jeg er dér.

Jeg er blevet SÅ god til at slappe af i sommerhuset. Sidste forår, da vi overtog sommerhuset, farede jeg rundt med sav og grensaks. Jeg var en total havefurie! I år er jeg til gengæld i komplet nyde-gear i stedet for. Mon jeg overhovedet kan komme i “arbejds-omdrejninger” igen – nogensinde?Sommersol og driversøndag i sommerhusetJeg er blevet ufattelig god til den tilbagelænede attitude: “Vi når det nok. Det vi ikke når i dag, når vi nok i morgen”. Normalt har jeg en tætpakket weekend-to-do-liste i hovedet, som jeg ikke undlader at gøre hverken mig selv eller mine omgivelser opmærksom på flere gange om dagen. Nu er der tyst og ingen planer. To-do-listen er der, men den larmer ikke højt og insisterende.

Min mand begynder nu faktisk helt af sig selv at bortfjerne genstridige mælkebøtter. De stod ikke engang på min to-do? I dag lavede min søn mad imens vi dagdrev den på terrassen i sommerhuset. Jeg er blevet MEGA-god til at give opgaver fra mig, og jeg stornyder det. 🙂

Jeg er i stedet blevet god til at foreslå aktiviteter, livsnyder-gøremål og gode oplevelser sammen og med min familie. Livsindhold. Livskvalitet. Det er blevet vigtigere for mig, end at skure, rengøre og beskære. Forrige weekend var vi f.eks. på heldagstur til Sostrup Slot, også en komplet fantastisk weekend.

I dag spurgte jeg min gemal, om han ikke ville med til fiskemanden i Bønnerup for at købe fisk og bagefter spise fisken i det fri, på “madpakke-manér”. Min mand er altid med på den, så der var ikke langt fra tanke til handling. Sommersol og driversøndag i sommerhusetVi fyldte rygsækken med plasticservice og købte fiskemandens gode lune fiskefiletter og den gode remoulade. Det er nemt at smøre en fiskefilet-mad, når bare den gode remoulade klæber på top og bund. 😉

Skønt med udetemperaturer, der gør, at man kan nyde maden i det fri. Åh hvor har vi altså ventet længe!

Folk var i driverstemning på havnen og kom slentrende i sandaler. Spiste is. Stoppede op foran os og nussede Kallehunden, der solede sig i al opmærksomheden. Der var smil, glimt i øjnene, venlighed og opmærksomhed. Ingen stress og jag, der på havnen.Sommersol og driversøndag i sommerhusetEfter frokosten gik vi en lang gåtur på molen i Bønnerup og slentrede bagefter afsted på øststranden, til det blev højvande og vi næsten ikke kunne nå tørskoede i land.Sommersol og driversøndag i sommerhusetLyset var det smukkeste! Sådan er det ved havet. Lyset trænger sig på, på en helt særlig måde. En smuk insisterende dybblå farve. Turkis? Støvet blågrå? Farven fascinerer mig. Det er faktisk hjemmesidefarven, jeg har valgt til det nye blogdesign, har jeg efterrationaliseret mig frem til. Måske har jeg – ubevidst – valgt den, fordi jeg er så vild med hav, strand og vand? Jeg trækker havet og himlen med ind på bloggen. Skøn og rar tanke for mig <3Sommersol og driversøndag i sommerhusetEfter en lang gåtur ved vandet, hører der sig is til. Der var et vrimmel af søndagsglade mennesker i grill/isbaren på havnen og vi valgte derfor en Plan B. Med søndags-zen i kroppen, orkede vi ikke alt for meget menneske-hurlumhej med støj og kaos.

Vi kørte i stedet til købmanden i Fjellerup og købte en kasse is, som vi nød på sommerhusterrassen derhjemme. Der er udsigten SÅ meget bedre, end på havnen og der er fred, ro og solen kiggede gavmildt frem. Kaffen i koppen var også god. Skønt øjeblik. Sommersol og driversøndag i sommerhusetKallehunden splattede helt ud i græsset, efter den lange gåtur. Er der nogen der forstår at stresse totalt af, er det en hund. Helt i sine drifters vold og fantastisk god til at lytte til sin hundekrop. Den spiser, når den er sulten. Leger, når den er legesyg. Sover, når den er træt. Hunden er det klogeste dyr. 🙂
Sommersol og driversøndag i sommerhusetVi stornød timerne på terrassen og søndagstimerne skred. Klokken blev mange. Jeg sendte tilbagelænet en sms til sønnike: “Sætter du maden i ovnen og koger du ikke lige nogle ris?”.

Fedt at have store børn – at kunne køre lidt frihjul som foreældre og som sidegevinst i samme åndedrag udvise børnene den tillid, at selvfølgelig kan de da styre komfur, potter og pander.

Klokken blev mange, før vi nåede hjem på matriklen. Foden blev lettet fra speederen, for landskabet var jo så smukt. Efter en lang, god dag i sommerhuset KAN jeg bare ikke skynde mig. Jeg er i zen-agtig trance. Nyder øjeblikket.

Jo ældre jeg bliver, jo mere forstår jeg hvorfor ældre mennesker kører så langsomt på vejene, når de kører søndagstur. De nyder livet. De har ikke travlt. Hvorfor skynde sig?

Det smukke syn af blå himmel og gule rapsmarker måske? Nogle kører så langsomt, at de ligefrem holder ind i vejkanten for at gennemfotografere og gennemsnuse til de smukke rapsmarker? Nævner ingen navne, men billedet nedenfor afslører vist alt 🙂 Sommersol og driversøndag i sommerhusetEn lille søndags-slentre-rapport fra mig til dig. Søndagsdriverier er de bedste. <3

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •