Gryderet med svinekød, porrer, pølser og mango chutney

  • Karrysauce med porrer, pølser og mango chutney

Gryderet med svinekød, porrer, pølser og mango chutney “Wow en lækker ret, mor! Skal vi gemme noget til i morgen, eller må vi spise det hele i dag?”

“Det smager godt nok godt det her!”

Når familien fra alle ender og kanter skamroser maden, får du det næsten altid at vide som den første. Du skal da have tippet straks, så du også kan blive populær hjemme på din matrikel! 🙂

Denne ret er dog så god, at jeg har overvejet at søge om patent først. Eller måske jeg ligefrem skulle få nogen til at indstille mig til en slags Nobelpris Ja selvtilliden fejler ikke noget 😀

Nå men kom nu til sagen altså. Gryderet med svinekød, porrer, pølser og mango chutney Jep retten du skal høre om i dag, er en ultra-nem men alligevel en meget lækker hverdagsret:

Retten er en gryderet med svinekød, porrer, pølser og mango chutney.

Der er rigeligt med karry i retten og kombinationen af karry og mango chutney er uovertruffen. Pølser og porrer i retten viste sig at være et scoop, selvom det var et sandt eksperiment, fordi vi lige havde det på lager. Pølserne kan du fint udelade, hvis du ikke lige synes de passer i retten. Karrysauce med porrer, pølser og mango chutneyHar du ikke eksperimenteret med mango chutney før i dit køkken, så lad endelig dette være første gang. Du vil ikke fortryde det.

Alle i familien var storfans herhjemme, så mon ikke også retten vil blive et hit hjemme hos jer?

Du får opskriften lige her:

Gryderet med svinekød, porrer, pølser og mango chutney
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Gryderet med svinekød, porrer, pølser og mango chutney
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 kilo hakket svinefars (kyllingekød kan også bruges)
  • 3-4 løg i tern
  • 2 svinebouillonterninger
  • 2-3 spsk karry
  • Evt. 4 gode pølser skåret i skiver
  • 3-4 porrer skåret i skiver
  • 1 bakke champignon eller 1 glas
  • ½-1 liter kogende vand
  • 350 gram mango chutney (eller ca. deromkring)
  • 2½ dl. fløde (gerne Milda eller kaffefløde)
  • Jævning
  • Salt/peber
  • Tilbehør: Ris
Sådan gør du:
  1. Brænd karryen af kort tid i en varme gryde. Tilsæt evt. lidt smør
  2. Svits svinekødet. Ekstra fedtstof behøves ikke.
  3. Skær pølser i skiver og svits dem med (pølserne kan fint udelades)
  4. Tilsæt salt og peber.
  5. Tilsæt bouillonterninger og løg og svits, til løgene er blevet klare. Bouillonterningerne skal bare tilsættes som de er.
  6. Rens porrer, skær i skiver og tilsæt. Brug mest muligt af det grønne også (der er mest smag i, synes jeg). Lad porrerne stege med, til de er "faldet lidt sammen"
  7. Rens champignon og svits dem med. Champignon fra glas kan også sagtens bruges
  8. Tilsæt mango chutney og kogende vand. Jeg har anført ½-1 liter kogende vand, du bestemmer helt selv, hvor fyldig du synes saucen skal være. Her i familien synes vi bedst om, at der er rigeligt med sauce til risene.
  9. Lad retten simre minimum 10 minutter under låg.
  10. Tilsæt fløde og skyl også flødekartonen for at få det sidste med.
  11. Jævn saucen.
  12. Smag til med ekstra salt/peber og karry.

Dagens menu var en mega-nem ret som fik mange roser med på vejen.

Lav den gerne en hverdag, og der bliver rigeligt til to dage. Det er så skønt når der er nemme madrester på dag 2, synes jeg. Jeg har i hvert fald en fest på dag 2- og helt klart mere fritid føler jeg.

Den mango chutney jeg brugte var “mild”. Dine smagsløg bestemmer jo selvfølgelig om det skal være være “hot” version? Smagen her var rund og mild, til gengæld havde jeg ikke sparet på hverken karry eller peber 😉 .

Smag bare til efter egne smagsløg.

Lige en tanke. Jeg tror faktisk at retten ville have smagt godt med æble- eller ananastern i? Bare lige et tip? Det vil jeg prøve næste gang. Gør gerne forsøget. Ananas/æble og karry plejer at gå så fint i spænd.

Nu skal der lige skrives Mango Chutney på indkøbslisten igen. Det er nemlig en sjælden lagervare herhjemme. Spørger man mine store børn, skal det snart på menuen igen, enten i sauce eller som tilbehør til kød.

Du finder mango chutney i de fleste større supermarkeder og discountbutikkerne også vil jeg tro. Måske du lige skal finde hylden med de lidt mere eksotiske specialiteter?   dsc_2949

Porrerne er billige lige nu, men store er bundterne ikke. Lav derfor gerne retten, når det er porresæson. Jo flere porrer der kommer i retten jo bedre tænker jeg? Derfor har jeg med vilje ikke skrevet gram på. Du snupper bare det største bundt porrer du kan finde 🙂Gryderet med svinekød, porrer, pølser og mango chutney Så er der en lækker hverdagsservering klar til dig.

Kom nu ikke og sig at det ser uappetitligt ud, vel? -Suk, det er nemlig rigtigt svært at tage madbilleder, især på denne årstid, hvor dagslyset er svundet ind til ingenting, når først man er kommet hjem fra arbejde. Jeg er heldig hvis jeg lige når at se et glimt af solopgangen og solnedgangen. Heldigvis begynder dagene allerede at blive længere igen om 1 måned. EN MÅNED!

Suk! Vi skal nok klare den sammen du og jeg. Det plejer vi jo ?!

Snart venter julemåneden med julesmåkager på stribe, og herefter følger januar måned på slankekost. “Same procedure as….” og pludselig er det forår igen.

Ja jeg er SÅ klar til det hele, foråret især 🙂

Bon appetit til dig – skriv lige om retten også fik stjernestatus hjemme hos dig, ikke? 🙂

Mere inspiration

9 Kommentarer

  1. Jenny 2. december 2016 af 21:46- Svar

    Hej Gitte
    Jeg må tilstå, at jeg tænkte som Jimmi, ikke på grund af styrken, men fordi jeg synes mango chutny nærmest er marmelade.
    Jeg vil nok bruge væsentlig mindre, og så tilsætte lidt æble, banan og chilli i stedet.

    • Gitte Hansen 2. december 2016 af 22:07- Svar

      Hej Jenny
      Retten smagte komplet skønt med det store glas chutney i – det passer altså 🙂
      Der er jo heldigvis frit slag i køkkenet – og det er jo bare det allerbedste, at man selv kan få lov til at sætte eget præg.
      God fornøjelse i køkkenet til jer begge 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

      • Jenny 3. december 2016 af 15:33- Svar

        Tak ?

  2. Dorte Nielsen 26. november 2016 af 16:39- Svar

    Hej Gitte.
    Jeg blev inspireret af din ret med mangochutney. Det skulle prøves. Jeg brugte de grøntsager, der var på lager: hvidkål snittet, revet sød kartoffel, gulerod og porrer.
    Jeg tilføjede bacon i tern , og pølserne var kålpølse i skiver.
    Det smagte forrygende.
    God 1ste søndag i advent til dig og din familie.
    Vh Dorte Nielsen

    • Gitte Hansen 27. november 2016 af 20:51- Svar

      Hej Dorte
      Super kreativt og det lyder da bare rigtigt lækkert. Med alle disse lækkerier, kan den ret da kun blive et hit. Hvor er du altså god til at eksperimentere i dit køkken 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Mormormedstiletter.dk 23. november 2016 af 00:01- Svar

    Åhh, denne ret minder mig om min barndom, hvor vi fik ristaffel med mango chutney, uhmm!:-)

    • Gitte Hansen 23. november 2016 af 20:44- Svar

      Åh ja det var da en rigtig firser-klassiker. Den smager jo stadigvæk godt. Tak selv for påmindelsen Tina og god fornøjelse med retten 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Jimmi 22. november 2016 af 23:14- Svar

    Ikke 350 gram mango chutney…vel da? :-). Men ellers skal den da vist prøves….selvom jeg nok ville oveveje en langtidssimret version med skært svinekød (som jeg ellers aldrig bruger)

    • Gitte Hansen 23. november 2016 af 20:47- Svar

      Hej Jimmi
      Jo da, det var da skam 350 gram mango chutney, hvorfor tror du mon ikke på det? 🙂 Det var jo en mild Mango chutney jeg brugte, så den var ikke fælt stærk. Retten smagte SÅ godt -)
      Ja jeg tænker retten fint vil kunne laves både med fars og skært svinekød, kyllingekød eller kalkunkød i tern vil også være fint tænker jeg.
      Rigtig god fornøjelse i køkkenet. Håber retten vil smage dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar