Hurtige chokoladekarameller i mikroovn

I weekenden havde jeg gang i karamelkogeriet. I den grad. Jeg afprøvede en ny karamelkogemetode. I mikrobølgeovnen. Ja. I mikrobølgeovnen.

Her kan man faktisk koge karameller på 6 minutter. Det er let. Meget let. Jeg er er faktisk i tvivl om, om jeg kommer til at koge karameller i gryde igen. Ihvertfald ikke lige foreløbigt ovenpå disse mikrobølgeovns-successer.

Jeg lavede en flødekaramel variant med saltstrejf og bagefter chokoladekarameller også med et let saltstrejf.

Opskriften på de lette chokoladekarameller kommer her : 

1 dl. sukker

0.75 dl. sirup

0,25 dl. glucosesirup (kan erstattes med alm. sirup, men glucosesirup er bedre til karameller. Siruppen kan købes i større supermarkeder).

½ dl. fløde (piskefløde, kaffefløde eller milda fløde light kan bruges).

1 tsk vanillesukker

1 spsk. kakao.

Sådan gør du : 

Alle ingredienserne vendes rundt i en skål der kan tåle høj temperatur i mikrobølgeovnen. En glasskål er bedst.

Karamellen koges 6 minutter i mikrobølgeovnen v. 650 watt. Stop evt. efter 5 minutter og lav karamelprøven. Tag en smule karamel fra og hæld den i en kop vand. Har karamellen den ønskede konsistens i afkølet form, er den færdig. Hvis du giver den 6 minutter bliver karamellen lidt hård. Jeg kan bedst lide karamellen sådan. Hvad foretrækker du?

Beklæd et ildfast fad med oliepenslet bagepapir og hæld straks karamelblandingen ud herpå. Drys evt med et drys groft salt. Salt på karamellerne smager GODT, så har du ikke prøvet det, så giv det en chance. 😉

Her kommer et VIGTIGT tip!

Brug ikke en hvilken som helst dejskraber til at skrabe karamelblandingen ud med. Jeg måtte kassere en hel karamelblanding fordi min dejskraber smeltede ned i chokoladeblandingen. Øv. Brug en ske af metal eller en dejskraber af silicone (som den der er vist på billedet overfor).

Bemærk også at skålen bliver meget varm, og at selve karamellen også er rygende varm, så pas på fingrene! 🙂

Når karamellen er afkølet lidt, klippes den ud i små stykker. Stykkerne spredes ud på bagepapiret. Karamellerne må ikke røre hinanden, så klistrer de nemlig sammen.

Når karamellerne er helt kolde, vendes de rundt med flormelis. Så undgår du at karamellerne klistrer sammen.

Nu kan karamellerne hældes på et opbevaringsglas med låg.

Glasset rystes jævnligt for at undgå karamellerne klistrer sammen. Tror dog at du vil opleve det samme som mig. Karamellerne bliver sandsynligvis spist så hurtigt at dette slet ikke når at blive et et problem. 🙂

Prøv de hurtige chokoladekarameller. Dem vil du kunne nå at lave en portion af selvom der er lidt for meget ræs på i julemåneden.

Jeg glæder mig personligt til julefreden sænker sig. Til gaveræset er overstået. Til læsestol, bog, te, brændeovn, julegodter, gaver, julesmåkager, familie, venner, kærlighed, stearinlys, lange gåture i knitrende frost og sol (forhåbentlig).

Ah suk. Men december måned kan da også være rigtig hyggelig, stemningsfuld og god. Det er måske nok i virkeligheden bare juleferien jeg venter med længsel på 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar