Lækre kokosmakroner med rabarber og marcipan

  • Kokosmakroner med rabarber og marcipan

Kokosmakroner med rabarber og marcipanAltså på Facebook havde jeg her til morgen proklameret at jeg ville bage denne lækre marengs- marcipantærte bare med rabarber i stedet for abrikos.

DSC_5213

Nå men da jeg skulle røve mit rabarberbed, viste der sig desværre kun at være ganske få og små rabarberstængler. Slet ikke nok. Der måtte tænkes i rabarberkage – plan B, for bages, det skulle der.

Kokosmakroner med rabarber og marcipan

Og sikke da et godt påhit jeg fik. Jeg tænkte at det var alt for længe siden vi havde spist kokosmakroner? Ånden kom pludselig over mig.

Hvad med at bruge de små rabarberstængler i kokosmakronerne?

DSC_5215

Jaaa! Sikke da en god ide – er du  vimmer hvor blev det nogle lækre kokosmakroner! Meget lækrere end almindelige kokosmakroner. Syrligheden fra rabarberne gav et fantastisk godt modspil til det søde.Kokosmakroner med rabarber og marcipan

Tror jeg skynder mig at tage patent på disse vinderkager og tror da fremover også at jeg altid vil tilsætte lidt frugt til kokosmakroner. Hindbær ville f.eks. smage lækkert tror jeg, og jordbær? Uhm – og tænk hvis man gad dyppe bunden i chokolade også? Sikke en endnu større vinderfavorit. Dem må vi prøve en dag, du eller jeg! 🙂

Kokosmakroner med rabarber og marcipan

Har du en masse rabarber i haven, så prøv endelig at gøre mig kunsten efter med disse lækre kokosmakroner. Oh la la – en positiv smagsoverraskelse… 🙂

Lækre kokosmakroner med rabarber og marcipan
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Nemme lækre kokosmakroner med marcipan og rabarberstykker.
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 50 stk.
Det skal du bruge:
  • 3 æg
  • 250 gram sukker
  • 3-4 stilke rabarber skåret i små stykker + 2 spsk sukker + 2 tsk vanilje
  • 300 gram kokosmel
  • 150 gram revet marcipan
Sådan gør du:
  1. Vask rabarberne og skær dem i små stykker
  2. Vend rabarberne med 2 spsk sukker og vaniljesukker og lad dem trække nogle minutter, eller til sukkeret er opløst
  3. Pisk æg og sukker til en tyk æggesnaps - brug elpisker
  4. Tilsæt kokosmel og revet marcipan
  5. Vend dejen rundt med ske og tilsæt til sidst rabarberstykkerne
  6. Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  7. Sæt dej på en bageplade med to teskeer (der kan være ca. 25 stk. pr. plade)
  8. Dyp fingrene i vand og form kagerne til små toppe
  9. Bag kokosmakronerne 9-10 minutter v. 150 grader varmluft
  10. Kokosmakronerne er færdige når de er sprøde og gyldne
  11. Lad kagerne køle på bagepladen. Først når kagerne er helt kolde kan de flyttes fra bagepladen uden at gå fra hinanden.
  12. Opbevares i kagedåse - kan holde sig lige indtil kagerne er spist (der går ikke mange dage ;-).

Totalt lækker kombination af rabarber, vanilje, marcipan og kokosmel. Uhm!

DSC_5217DSC_5240Kokosmakroner med rabarber og marcipan

Kagerne kan laves på næsten ingen tid – og de kan fint laves en dag du får gæster eller inviterer til fødselsdagsbord. Jeg har fyldt kagedåsen til mine kolleger; jeg tænker vi skal spise kage på kagekontoret på mandag? Det er alt for længe siden der har været kager i kontorkagedåsen. Sikke en uorden. Rabarberkokosmakronerne vil passe perfekt i dåsen 😉

Her ser du rabarberkage-projektet fra start til slut:

Er du frisk på at prøve en ny kokosmakron-variant? Du vil ikke fortryde det. Rabarbernes syrlighed og marcipansødmen går så fint i spænd.

Kokosmakroner er meget nemme kager at kage. Der er intet fedtstof i dejen, men temmeligt meget sukker jo, så om de er specielt fedt-og kaloriefattige tror jeg alligevel ikke vi kan sige?

DSC_5228

Lækre kager – de smager som en million og du vil score nemme points hos dine gæster. Når man bager kokoksmakroner får man mange rosende ord med på vejen, som var man en superbager! Du behøver jo ikke at fortælle at det er virkeligt nemme kager at bage, vel? 😉Kokosmakroner med rabarber og marcipanEt kagefad blev fyldt og et kagefad blev tømt – hvad skete der lige der? Det var IKKE mig!!! 😉

Rabarber-kokosmakronerne er måske dit søndagskage-projekt? Hvis du har rabarber i haven er det jo næsten lige til? Det er en meget kort ingrediensliste – og har du kokosmel på lager, har kagerne jo næsten allerede lavet sig selv?

Rigtig god fornøjelse med dine rabarber-kokosmakroner 🙂

Skønt med en søndag forude – jeg har arbejdet alt for meget i alt for mange dage nu – skønt med en søndag forude – hviledagen er hellig!

En lille positiv krølle fra dagen:

På min lørdagsvagt fik jeg lejlighed til at hilse på en bloglæser, som trofast læser min blog. Hun besøgte mit bibliotek og vidste at madbloggeren fra Noget i ovnen arbejdede dér. Det var sjovt at mødes i det virkelige liv!

“Hvem sidder der bag skærmen??”….Vi er jo helt almindelige mennesker alle i bund og grund. Det var dejligt at få menneskeliggjort både bloggere og bloglæsere  og sikke vi kunne få udvekslet opskrifter! 🙂

Håber du har haft den skønneste lørdag 🙂
Kokosmakroner med rabarber og marcipan

Mere inspiration

8 Kommentarer

  1. Charlotte 13. maj 2017 af 14:41- Svar

    Jeg er blevet stor fan af din side, og er lige nødt til at se hver gang hvad du nu har fundet på. Jeg har indtil nu kun forsøgt mig med havregrynskagerne med nougat i og de var super gode. Har du et fif til hvordan de holder sig sprøde? Næste projekt bliver helt klart dine kokosmakroner og en super ide med noget frugt i. Stor tak for gode opskrifter og inspiration fra dig. 😉

    • Gitte Hansen 15. maj 2017 af 20:31- Svar

      Hej Charlotte
      Tusind tak for din søde hilsen. Dejligt du finder så tit kan finde inspiration i bloggen 🙂
      Jeg tænker at kagerne sagtens kan holde sig sprøde i flere dage, hvis altså de er godt gennembagt inden. Hvis de ikke er sprøde inden, så du’r det ikke. Skulle de alligevel være blevet bløde, så kan de bages 5 minutter igen evt. lige inden servering 🙂
      Rigtig god fornøjelse med kagerne og bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

      • Charlotte 18. maj 2017 af 13:49- Svar

        Hej Gitte
        Tak for svar retur. Mine kager var dog ret sprøde da de var færdige, men efterfølgende blev de mere og mere bløde. Overvejede dog godt at smide dem i ovnen igen. Det vil jeg forsøge næste gang.
        Hilsner og god dag.
        Charlotte

        • Gitte Hansen 19. maj 2017 af 21:33- Svar

          Hej Charlotte.
          Det har jeg også prøvet. Skulle det ske igen, kan du sagtens bage dem i ovnen igen – 5 minutter til en start.
          Håber kagerne smagte dig/jer 🙂
          Mange hilsner
          Gitte

  2. Birgit Larsen 22. august 2015 af 09:31- Svar

    Tak for en super opskrift – den bedste og nemmeste til dato 😉 dypper lige bunden i mørk chokolade – mums 👍

    • Gitte Hansen 23. august 2015 af 09:34- Svar

      Dejligt du synes om opskriften og wow, Ja med chokolade bliver de jo bare endnu bedre. God ide og tak fordi du deler
      Rigtig god dag til dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Solvejg 31. maj 2015 af 00:05- Svar

    Lyder lækkert!
    Jeg har ikke altid haft succes med bagning af kokosmakroner – tendens til at blive flade. Længe siden jeg sidst har prøvet, så måske din opskrift med marcipan og rabarber kan inspirere til endnu et forsøg.
    Mange hilsner…….

    • Gitte Hansen 31. maj 2015 af 10:41- Svar

      Ja disse skal du da prøve få Solvejg. Rigtig god fornøjelse og god søndag 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar