Langtidsstegt bundfrossen kylling i Römertopf

DSC_3373

Hejsa!

Her en påskehilsen fra mig til dig. 🙂

Et hurtigt indlæg fra en noget fortravlet bagenørd. En ferierende bagenørd, der er så heldig at være inviteret til familiemiddage og familiefødselsdage hos familie og venner fra nær og fjern. En hilsen fra en bagenørd der HAR nået at sidde med stængerne oppe og læse bog, og som planlægger at gøre det igen på mandag.

Forinden er der lige et par fødselsdage endnu på tapetet.Og hold da op hvor er det godt og hyggeligt med god tid til at se de mennesker man holder af. Store og små nevøer og niecer. Gudebørn. Svigerforældre. Forældre. Søstre. Svogre. Gode venner. En Tysklandstur og et feriebarn blev det også lige til og og hold da op hvor har vi fået set meget til landevej og E45.

DSC_3362

Påsken er dog noget atypisk for mig i aar. Vi er næsten ikke hjemme! Andre laver den mad vi spiser, når vi drager rundt på gæstevisitter. Huskokken har fri i disse dage! Vi er hjemme for at sove og skifte tøj men kødgryderne står ubrugt hen.

Ret mærkeligt, når der plejer at være “Noget i ovnen” konstant!
DSC_3361

I morges gjorde vi klar til endnu en dag med gæstevisitter. Vi ville dog være hjemme til aften og tænke tænke. Hvad nu med mad, når man er sent hjemme? Det er jo fredag i dag og som nogen af jer måske ved, er der “kyllingedag” her i huset paa en fredag. Tænke, tænke.

Vi havde ikke nået at købe ind, men jeg fandt en frossen kylling i fryseren.

En frossen kylling? Hvordan kan den dog nå at tø op til aften? Tænke, tænke.

Vi ville være afsted i 6-7 timer. Hvad med Römertopfen, ved svag varme? Kunne den mon ikke tø sådan et stykke frossent fjerkræ op??

DSC_3363

Hov! Og hvad gemte der sig også i køleskabet? En skål kogte kartofler (4 dage gamle, de duftede ok?), en pose skrællede gulerødder til overs fra en af vore bilture. 5 rødløg fra svigermors kolonihave.

Kunne man mon ikke stoppe alle herlighederne i Römertopfen?

Tiden var knap. Der kunne ikke tænkes nyt. Beslutningen blev hurtigt truffet. Römertopfen blev fyldt. Det plejer sjældent at gå galt i en Römertopf, så hvorfor ikke?

DSC_3364

Kyllingen var som sagt bundfrossen. Det ligner mig bare slet ikke at have så lidt styr på mit køkken! Jeg plejer jo ALTID at tage det frosne kød op dagen før, men gæstevisitterne har vist taget pippet fra mig. Sent hjemme og flyvske tanker med snak og grin i hovedet. Madmoren holder vist påskefri, men det er da HELT klart bedst og mest energivenligt at tø sin kylling op et par dage i køleskabet 😉

Kartofler og grønt blev gjort klar, og drysset med salt og timian. Den bundfrosne kylling blev lagt på toppen, godt saltet på begge sider. P.S.: Römertopfen skal trække vand i ½ time før du putter fyld i.

Forinden HAVDE jeg tjekket at kyllingen var uden indmadspose. Det ville ikke have været en succes med smeltet plastic i Römertopfen! 😉DSC_3366

Klokken var 11.30 og vi ville først være hjemme kl. 18.00. 1 stk. bundfrossen kylling. Hvad skal ovnen mon stå på? Det blev til100 grader varmluft. Jeg tænkte, at jeg vel altid ville kunne “fyre” op for varmen når vi kom hjem?

Det blev også nødvendigt. Kyllingen var bleg og kødsaften var rød kl. 18.00. Temperaturen blev herefter stillet på 175 grader varmluft i en time (det sidste kvarter uden låg).

Herefter kom kyllingen til at se sådan ud.

Jeg kan garantere jer for at kyllingen var mør, saftig og kødfuld! DSC_3373 Det var en lille kylling, men der var rigeligt kød til 4 personer. Der var endda 1/4 kylling til rest. DSC_3377Kartoffeltilbehøret smagte også godt. Det gav en god kraftig smag at lade det stege med i  kyllingens stegesky. Kartoflerne ville have haft godt af at være blev stegt ½ time uden låg i Römertopfen til sidst? Ved dog ikke om det ville have tørstegt kyllingen?
DSC_3380

Tilbage var kun at partere kyllingen. Saftigt lækkert kød! 🙂DSC_3384 DSC_3385Det kan KUN anbefales at bruge Römertopfen til at stege kylling i. Bare du lige husker at få låget af til sidst minimum et kvarter. Ellers får du ørerne i maskinen hos din familie, der forventer/forlanger sprødt skind 😉

Langtidsstegt bundfrossen kylling. Er du sent ude med forberedelserne til aftensmaden, og har du også kun en bundfrossen kylling, ja så kan du altså med godt resultat sagtens putte den i Römertopfen.

Anbefalingen er hermed givet videre 🙂

P.S. Er din kylling optøt,  vil et par timer og lidt til i Rømertopfen vaere tilstrækkeligt. 175 grader varmluft. Låget af det sidste kvarter. Dumme tastatur!
DSC_3386

Nu iler jeg videre. Har “selvfølgelig” lovet at bage en lille kage til fødselsdagsarrangementet i morgen.  Saadan går det som regel med mig. Vi skal fejre en 40+4 års fødselsdag.  Jeg ELSKER bare at bage, når der er en anledning

Der eksperimenteres med gode ingredienser : appelsin, marcipan, chokolade og bananer. En tykmælkskage/tøm køleskabet kage blev det til. Spændende om eksperimentet lykkes. Med disse ingredienser kan det vel naesten ikke gå galt

 Kagen skal du nok høre mere om. God påske så længe 🙂

Læg en kommentar