Råstegt kartoffelfad med marineret svinefilet på toppen

Nogen gange kan man være heldig. Så kan man købe en marineret svinefilet til næsten ingen penge. En marineret svinefilet er vel næsten det samme som en mørbrad? Eller også er det en mørbradlignende del af grisen?

Denne svinefilet var en ramsløg marineret en af slagsen købt i Kiwi for 40 kr.

Svinefiletten stegte jeg på toppen af et fad kartofler. Råstegte. Eller her betyder det bare kartoffelskiver skåret i ultratynde skiver, dryppet med olie og drysset med krydderi. Jeg blandede også en peberfrugt og 3 rødløg i kartoffelfadet. Jeg brugte ca. 2 kg kartofler.

Jeg brugte mit gode aluminiumsfad, som sikrer at kartoflerne også bliver sprøde i bunden. Kartoflerne skal vendes et par gange undervejs.

Har du en køkkenmaskine (jeg EEELSKER min Kenwood Major!) så brug den til at få skåret kartoflerne i tynde skiver. Det kan klares i hånden, men det går SÅ hurtigt på maskine.

Når du laver denne ret, er det kartoffelskrælningen der er tidsrøveren. Alligevel er det en hurtig nem aftenret, der er genial, fordi du steger kartofler, grønt og kød i ét. 3-i-et-kartoffelfad 🙂

Dryp med olie og krydderi og sæt fadet i ovnen. 200 grader i en time (varmluft). Kartoflerne vender du ca hvert kvarter. Begrav gerne svinefiletten lidt i kartoflerne, så den ikke bliver tørstegt.

Efter en halv time vender du svinefiletten og begraver den lidt igen.

Kartoffelfadet steger videre. Når kartoflerne virker sprøde og gennemstegte er dit kartoffelfad færdigt.

Lav gerne en tomatsalat til med olie/eddikedressing. Nogen i familien her valgte en klat ketchup til, nogen dyppede i lidt hvidløgsaioli.

Prøv det. Råstegte kartofler med svinefilet på toppen. 3-i-et-kartoffelfad 🙂

 

Mere inspiration

Læg en kommentar