Nemme lækre cookies med tranebær og hvid chokolade

  • Nemme sprøde cookies med hvid chokolade og tranebær

Nemme sprøde cookies med hvid chokolade og tranebær

 

Hurtige nemme cookies klar på ingen tid. Sprøde og velsmagende. Ingredienser der altid er i køkkenskabet. Næsten. I dag afprøvet med disse herligheder jeg fandt i køkkenskabet:

DSC_3287

Ja tak til verdens nemmeste cookies! Dagens variant med hvid chokolade og tranebær.

På  Noget i ovnens Facebook-side spurgte jeg om dagens opskrift skulle handle om dagens søndagsoksesteg eller om søndagscookies og jeg må sige at valget var let. Stemningen var klart til kage. Der må sidde mange lækkersultne derude. Det sande demokrati – folket har talt – der kommer kage til folket  🙂

Nemme sprøde cookies med hvid chokolade og tranebær

En mandlig læser prøvede at overbevise mig ved at sige, at cookies-opskrifterne da vist snart ikke kunne varieres mere? Hertil kan jeg kun sige. JO DA – de kan varieres i det uendelige og her på kanalen fortsætter jeg med at variere småkagerne de næsten 100 år. Er du klar til at følge med? 🙂

Nemme sprøde cookies med hvid chokolade og tranebær

Her kommer:

Dagens opskrift på sprøde cookies med hvid chokolade og tranebær:

Du skal bruge: (60 stk.)

3 æg

250 gram sukker

1-2 tsk. god vanilje, bruger du koncentret vaniljepulver kan du nøjes med 1 tsk.

1 dl smagsneutral olie (jeg brugte solsikkeolie)

300 gram hvedemel

1 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

2 håndfulde tørrede tranebær

100-150  gram hvid chokolade (guldbar, hvide chokoladefrøer)

Nemme sprøde cookies med hvid chokolade og tranebær

Sådan laver du sprøde cookies med hvid chokolade og tranebær:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Pisk æg, sukker og vanilje til en hvid æggesnaps. Brug elpisker.
  • Tilsæt olie
  • Bland natron og bagepulver med hvedemel.
  • Pisk langsomt hvedemelet i.
  • Hak chokoladen og tranebærrene groft og tilsæt.
  • Sæt dejen på pladen med to teskeer. Der kan være ca. 25-30 stk. pr.plade.
  • Bag cookies’ene 8 minutter v. 175 grader varmluft. Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde.
  • Lad cookies’ene afkøle på en bagerist.
  • Kagerne kan nydes straks, men kan også gemmes i en kagedåse, så forsvinder de ikke så hurtigt. 😉

Du kan bruge lige præcis det chokolade du har, jeg fandt hvide chokoladefrøer i køkkenskabet. Du kan jo også bruge mørk chokolade, men altså hvid chokolade, vanilje og tranebær kan  noget sammen, så prøv dette først. Bare lige et tip fra mig til dig 🙂

DSC_3281

Hold da op hvor blev det nogle lækre kager! og sikke en minimal indsats. De vakse vil ane at det er denne opskrift på farincookies jeg har eksperimenteret med – jeg har bare brugt hvidt sukker i stedet og reduceret lidt i mængden.  Jeg har også pisket æggesnapsen med elpisker, farincookies’ene rørte jeg bare med gaffel. Det gik nu også fint.  Begge opskrifter kan anbefales.

Disse cookies kan være færdige på under en halv time, alt inklusive. Farligt nemme kager. Lav dem til uventede gæster, en dag du får kaffegæster, til et fødselsdagsbord, hvis dit barn skal dele kage ud i klassen, som kollega-kager osv. osv.

Nemme sprøde cookies med hvid chokolade og tranebærDet du’r altså ikke med alle de kager jeg bager, for vi kommer jo til at spise dem og altså, det går jo ikke! Forær gerne nogen væk – ude af øje, ude af sind, du ved? 😉

Heldigvis har jeg søde kolleger og søde naboer der gerne vil spise med. Farincookies’ene tog jeg med på lørdagsvagt og det vakte jubel, da jeg kom med en kagedåse under armen.

I dag leverede jeg et fad kager over til naboen. De stakler. De var punkteret med bilen og kunne ikke få hjulet af. De skulle skynde sig af sted, men hjulet ville ikke slippe. Imens øsregnede det. De blev pjaskvåde. Desværre kunne jeg ikke hjælpe med hverken lånebil eller muskelkraft, men et fad kager kunne jeg levere. Håber søndagen hermed blev løftet bare lidt, på den søde måde 🙂

Nemme sprøde cookies med hvid chokolade og tranebærEn skøn dejlig søndag gik lidt for hurtigt – sommertiden forstyrrer krop og sind. Mon ikke vi kan nå at akklimatisere os i påskeferien?

Jeg skal arbejde i morgen, men har ellers fri. Jeg glæder mig! Jeg vil lave mad, bage brød og kager. Jeg vil besøge venner og familie og sove til jeg vågner af mig selv. Jeg vil læse tykke bøger og sidde på terrassen med tæppe på, når solen skinner.

Håber du får en god påskeferie – bloggen holder ikke ferie, så kig forbi 🙂

 

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. ann 26. november 2015 af 19:52- Svar

    tusind tak for en fantastisk side. kageene holde en dag her. så nu bager jeg en ny potion.
    da jeg har dårlige arme er det smart med cokies de er ikke så hårde for mine arme at lave ??
    kærligst Ann

    • Gitte Hansen 27. november 2015 af 22:52- Svar

      Hej Ann
      Hvor det glæder mig Ann – så dejligt at du har fundet bageglæden frem med cookies – og der er jo rigeligt at tage af på bloggen til inspiration for dig. Tusind tak for din hilsen – dejligt du tog dig tid til at skrive til mig. Det var sødt af dig.
      God fornøjelse med kagebageriet fortsat og rigtig god weekend til dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. ann 24. november 2015 af 20:57- Svar

    jeg lånte denne opskrift. da jeg syntes den var lidt tynd dryssede jeg x antal saltes peanut i.
    mums.
    nu ser jeg frem til hvad resten af familien siger og så har jeg fundet x antal andre jeg også må prøve nogle anderledes julekager

    • Gitte Hansen 24. november 2015 af 22:07- Svar

      Hejsa Ann
      Supergodt og kreativt. Lyder som nogle lækre kager du har fundet på. Dejligt du har kunnet finde så meget inspiration på bloggen – det glæder mig. Tak fordi du tog dig tid til at skrive feedback til mig 🙂
      Rigtig god forøjelse med kagebageriet fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Solvejg 29. marts 2015 af 22:30- Svar

    Lyder som et godt mix – tranebær, hvid chokolade og vanilje.
    Hvid chokolade, tranebær og lakridspulver er heller ikke dårligt!
    I dag har jeg bagt dine cookies med Marabu. Det vil sige at jeg lavede et chokolademix af hvid-, mørk- og mælkechokolade.
    De blev rigtig gode og sprøde. Fik hjælp af to hjælpsomme piger – børnebørn. Dejen blød og lækker, så de kunne nemt sætte toppe på bagepladerne. De kunne nu også godt lide den rå dej

    • Gitte Hansen 30. marts 2015 af 21:35- Svar

      Hej Solvejg
      Lyder rigtigt skønt – og dejligt med søde køkkenhjælpere. Dejligt I fik bagt nogle lækre kager. Ja en lakridsvariant skal da vist også snart prøves, tak for det tip og rigtig god påske til dig Solvejg 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar