•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nemme sprøde cookies med hvid chokolade og tranebær

 

Hurtige nemme cookies klar på ingen tid. Sprøde og velsmagende. Ingredienser der altid er i køkkenskabet. Næsten. I dag afprøvet med disse herligheder jeg fandt i køkkenskabet:

DSC_3287

Ja tak til verdens nemmeste cookies! Dagens variant med hvid chokolade og tranebær.

På  Noget i ovnens Facebook-side spurgte jeg om dagens opskrift skulle handle om dagens søndagsoksesteg eller om søndagscookies og jeg må sige at valget var let. Stemningen var klart til kage. Der må sidde mange lækkersultne derude. Det sande demokrati – folket har talt – der kommer kage til folket  🙂

Nemme sprøde cookies med hvid chokolade og tranebær

En mandlig læser prøvede at overbevise mig ved at sige, at cookies-opskrifterne da vist snart ikke kunne varieres mere? Hertil kan jeg kun sige. JO DA – de kan varieres i det uendelige og her på kanalen fortsætter jeg med at variere småkagerne de næsten 100 år. Er du klar til at følge med? 🙂

Nemme sprøde cookies med hvid chokolade og tranebær

Her kommer:

Dagens opskrift på sprøde cookies med hvid chokolade og tranebær:

Du skal bruge: (60 stk.)

3 æg

250 gram sukker

1-2 tsk. god vanilje, bruger du koncentret vaniljepulver kan du nøjes med 1 tsk.

1 dl smagsneutral olie (jeg brugte solsikkeolie)

300 gram hvedemel

1 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

2 håndfulde tørrede tranebær

100-150  gram hvid chokolade (guldbar, hvide chokoladefrøer)

Nemme sprøde cookies med hvid chokolade og tranebær

Sådan laver du sprøde cookies med hvid chokolade og tranebær:

 • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
 • Pisk æg, sukker og vanilje til en hvid æggesnaps. Brug elpisker.
 • Tilsæt olie
 • Bland natron og bagepulver med hvedemel.
 • Pisk langsomt hvedemelet i.
 • Hak chokoladen og tranebærrene groft og tilsæt.
 • Sæt dejen på pladen med to teskeer. Der kan være ca. 25-30 stk. pr.plade.
 • Bag cookies’ene 8 minutter v. 175 grader varmluft. Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde.
 • Lad cookies’ene afkøle på en bagerist.
 • Kagerne kan nydes straks, men kan også gemmes i en kagedåse, så forsvinder de ikke så hurtigt. 😉

Du kan bruge lige præcis det chokolade du har, jeg fandt hvide chokoladefrøer i køkkenskabet. Du kan jo også bruge mørk chokolade, men altså hvid chokolade, vanilje og tranebær kan  noget sammen, så prøv dette først. Bare lige et tip fra mig til dig 🙂

DSC_3281

Hold da op hvor blev det nogle lækre kager! og sikke en minimal indsats. De vakse vil ane at det er denne opskrift på farincookies jeg har eksperimenteret med – jeg har bare brugt hvidt sukker i stedet og reduceret lidt i mængden.  Jeg har også pisket æggesnapsen med elpisker, farincookies’ene rørte jeg bare med gaffel. Det gik nu også fint.  Begge opskrifter kan anbefales.

Disse cookies kan være færdige på under en halv time, alt inklusive. Farligt nemme kager. Lav dem til uventede gæster, en dag du får kaffegæster, til et fødselsdagsbord, hvis dit barn skal dele kage ud i klassen, som kollega-kager osv. osv.

Nemme sprøde cookies med hvid chokolade og tranebærDet du’r altså ikke med alle de kager jeg bager, for vi kommer jo til at spise dem og altså, det går jo ikke! Forær gerne nogen væk – ude af øje, ude af sind, du ved? 😉

Heldigvis har jeg søde kolleger og søde naboer der gerne vil spise med. Farincookies’ene tog jeg med på lørdagsvagt og det vakte jubel, da jeg kom med en kagedåse under armen.

I dag leverede jeg et fad kager over til naboen. De stakler. De var punkteret med bilen og kunne ikke få hjulet af. De skulle skynde sig af sted, men hjulet ville ikke slippe. Imens øsregnede det. De blev pjaskvåde. Desværre kunne jeg ikke hjælpe med hverken lånebil eller muskelkraft, men et fad kager kunne jeg levere. Håber søndagen hermed blev løftet bare lidt, på den søde måde 🙂

Nemme sprøde cookies med hvid chokolade og tranebærEn skøn dejlig søndag gik lidt for hurtigt – sommertiden forstyrrer krop og sind. Mon ikke vi kan nå at akklimatisere os i påskeferien?

Jeg skal arbejde i morgen, men har ellers fri. Jeg glæder mig! Jeg vil lave mad, bage brød og kager. Jeg vil besøge venner og familie og sove til jeg vågner af mig selv. Jeg vil læse tykke bøger og sidde på terrassen med tæppe på, når solen skinner.

Håber du får en god påskeferie – bloggen holder ikke ferie, så kig forbi 🙂

 


 •  
 •  
 •  
 •  
 •