Nemme sprøde kollega cookies med marcipan og mandler

  • sprøde cookies med mandler og marcipan

DSC_7968Første arbejdsdag efter ferien og jeg er i live endnu! Dejligt at se kollegerne igen, men en drøj start i styg varme på et sveddryppende bibliotek. Skal vi ikke bare sige at det var derfor min hjerne stod stille? 😉

Jeg havde en stabel “Tilbage fra ferie-kager” med til kollegerne i dag, Nemme sprøde kollega cookies med marcipan og mandler. Disse cookies skal du høre om i dag.

Da min aftenvagt sluttede var der ekko i kagedåsen, kagerne var blevet spist til allersidste krumme. Det må vel være en god anbefaling? Flere skrev mails med “Lækre kager!” så tror den er god nok. 😉

Lækre, nemme kager der uden problemer kunne bages før aftenvagt. Fra start til slut tager kagerne 30 minutter at lave.

DSC_7962

Her kommer opskriften på:

Nemme sprøde kollega cookies med marcipan og mandler (60-70 kager):

Du skal bruge:

100 gram blødt smør

4 æggeblommer

2 tsk. vaniljesukker

4 dl. formelis

3 dl. mel

1½ tsk. natron

100 gram grofthakkede mandler (eller flere)

100 gram marcipan i tern.

Sådan laver du nemme sprøde cookies med marcipan og mandler:

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Blødgør smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen.
  • Rør flormelis og vaniljesukker i smørret. Ibland æggeblommer.
  • Bland mel og natron og rør det i smør/æggeblandingen.
  • Hak mandler groft og riv/skær marcipanen i tern og tilsæt.
  • Rør dejen fast og nu kan du trille små kugler af dejen.
  • Sæt dejkuglerne på en bageplade og bag dem 10 minutter ved 150 grader varmluft. Der bliver 3 bageplader.

DSC_7949DSC_7950DSC_7951Jeg brugte min marcipangave fra Odense Marcipan – den bedste marcipan, som gør noget godt for ALLE kager (og de fleste søde sager).DSC_7953DSC_7954DSC_7955DSC_7957DSC_7960

Kagerne flyder en del ud under bagningen, så lav god afstand imellem dem. Lad kagerne afkøle helt før du serverer, men du må jo selvfølgelig gerne prøvesmage i ventetiden 😉

Jeg lod mine kager svale i en solskinsstribe. Der bliver en masse kager, så kagedåsen blev helt fyldt op. Der blev også efterladt et kagefad til vores p.t. huserende håndværkere herhjemme. Tror man kommer langt med at forkæle sine håndværkere, tror du ikke? 😉cookies med marcipan og mandler
Her ser du mit håndværker-kage-fad. Der var 3 cookies tilbage da jeg kom hjem 🙂

cookies med marcipan og mandler

To kager i hånden er bedre end 10 på taget. Ja lad os bare sige det. 😉

cookies med marcipan og mandler

Jeg iler til køjs. En ny arbejdsdag venter forude i morgen.

P.S.: Kan man få hjerneskade af for lang ferie? Præ-senilitet? Demens-lignende tilstande. Er skaderne midlertidige? Er der håb? 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Camilla 3. september 2014 af 09:07- Svar

    Hej☺ Lad mig først starte med at rose alle de lækre opskrifter du har her på siden☺
    Dernæst har jeg et spm angående dine kollega cookies. Hvor længe før man skal bruge dem, vil du tro de kan bages?
    Mvh Camilla

    • Gitte Hansen 3. september 2014 af 20:41- Svar

      Hej Camilla

      Tak for din søde hilsen – det var rigtigt sødt af dig at skrive. Du kan godt bage disse cookies dagen før, men de skal være afkølet helt før du putter dem i kagedåsen ellers kan du risikere de bliver bløde. De er dog allerbedst på dagen, så hvis du har mulighed for at bage dér er det optimalt 🙂
      God fornøjelse med bageriet
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar