Sommermenu: Grillet entrecote, bagte kartofler og sommersalat

  • grillet entrecote, bagte kartofler og sommersalat

DSC_5961Oh la la. Solen brager, stemningen er løssluppen. Det er tirsdag. Mor sidder på terrassen og læser bog til klokken sent. Hvad skal vi spise? Hov, mad?

Far og søn kommer hjem fra indkøb og har købt kæmpe entrecotes. “Skal vi ikke tænde op i grillen??” Klokken  nærmer sig 19. Tja, tjo. Sommerferiestemning i kroppen. “Jo vi griller da!” Godt der er er aftensol på terrassen til sent..;-)

Som altid, når mine mænd her i huset får arrangeret grillkød, er de lidt store spørgsmålstegn når det kommer til tilbehøret. Kender du det? Manden der ” skyder vildtet”, slæber det hjem og forventer at konen lige ordner “vildtet” og sørger for at familien bliver mætte? 😉

“Øh hvad skal vi spise til??? Det har jeg sgu ikke tænkt over…”DSC_5939

Hm, hm. Hvad kunne vi lige trylle frem? En bakke tomater, et bundt forårsløg og 1 agurk. Snit, hak, 2 minutter, så var der salat.  Dryp med lidt olie, drys med lidt salt og hvidløgspeber. Voila.

Jeg lavede en hurtig dressing af skyr iblandet lidt tykmælk og drysset med salt og hvidløgspeber. Voila så var der dressing. DSC_5938

Hov hvad gør vi med kartoffeltilbehøret? Hurtige bagte kartofler i mikrobølgeovnen! Vask kartofler og skær kryds i på toppen. Bag i mikroovnen i 10-15 minutter, eller til de er gennem-“kogte”. Skyr salatdressingen passer også fint til de bagte kartofler.

DSC_5967

Der blev tændt op i grillen og efter en halv times tid var kullene klar.

Der var den skønneste temperatur på terrassen selvom klokken var 19.45. Alt for sent en hverdagsaften, men når sommersolen brager bliver man lidt mere ligeglad med hverdags-trummerum’en ikke? Alt ordner sig…. 😉DSC_5947

 

Prøv lige at se nogle kæmpe entrecotes drengene havde købt. De blev krydret godt på begge sider og lagt på den rygende varme grill.
DSC_5949 DSC_5952

To-tre minutter fik de på hver side. Du skal være forberedt på lidt flammer omkring bøfferne. Fedtkanten smelter jo væk, og det giver åben ild på grillen. Det ser eksotisk og interssant ud. Flamberede bøffer? Hold øje. Flyt gerne bøfferne væk fra de værste flammer.

Lad gerne bøfferne hvile et par minutter inden servering. DSC_5957

Prøv lige at se en sommertallerken vi fik disket op med på ingen tid. Jovist, det tager tid at tænde op i grillen. Vi har en gasgrill, som vi nok skulle have taget i stedet (det sene tidspunkt taget i betragtning), men SÅ lækre entrecotes krævede næsten smag fra rigtige grillkul syntes vi?DSC_5960Uhm sikke en lækker bøf, og så på en tirsdag!? Ja man skal da huske at fejre solskinsdagene. Når man bor i DK er dage med tyve grader og aftensol på terrassen en sjældenhed. Denne bøf vil vi tænke på, også på mørke vinterdage!

Fuglene fløjtede om kap og syrenerne spredte sommerdufte omkring os. Har du mulighed for at spise i det fri, så GØR det, også selvom det er sent og køkkenrodet og madpakkerne venter indenfor. Det er dage som disse vi skal leve på resten af året. 
DSC_5962 Skøn lækker salat, og smuk også. Ligesom menneskene, bliver maden også smukkere i det fri. Snakken går også lystigere, ingen siger hurtigt “Tak for mad” og farer afsted til teenageværelserne. Kvalitetstid er et slidt begreb, men JA terrassetid er kvalitetstid

DSC_5964

Hov og hvad ser vi her? Nææh, en lille grillpølse? Ikke en ordentlig grill-aften uden en grillpølse! En god klat ketchup og sennep at dyppe i, så blev det måltid ligesom afrundet. 😉 
DSC_5968 DSC_5970

Ja skøn tirsdag hvor vi lod sommerstemningen breder sig i krop og sind. God at sige pyt til opvask og indendørspligter for en stund, godt at blunde i aftensolen til fuglefløjt og dufte. Godt at lade op i det fri (så er det også STRAKS nemmere overskue at komme indenfor kl. 21. og håndtere det køkkenrod der venter hm, hm 😉

I morgen bliver der 27 GRADER forlyder det. Øj manner, så er der dømt terrassetid igen og imorgen skal vi komme RIGTIGT nemt til menuen. Gider vi mon grille igen, eller måske det bare bliver hurtige pita-brødspizzaer med pepperoni? To minutters forberedelse. Det kan vi li’, når der er dømt terrassetid! 🙂

Nyder, nyder, nyder sådan vores lækre nye terrasser! Græsk skifter, der kostede en milliard at få lagt, men jeg nyder hvert sekund når jeg opholder mig her!  Ah skøn sommer i vente….satser på at have mange terrassetimer i udsigt! 🙂2014-05-20 19.36.26

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Karen 21. maj 2014 af 10:47- Svar

    Flot terrasse! Du har fuldstændig ret – man skal ikke bruge hele aftenen i køkkenet, når vejret er sådan. Egentlig burde man heller ikke gå på arbejde… 🙂
    vh/Karen

    • Gitte Hansen 22. maj 2014 af 21:50- Svar

      Næh du har ret, man burde have arbejdsfri disse dage og tak skal du have for roserne til terrassen. Jeg ELSKER dem og har allerede stornydt dem mange timer denne sæson! 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar